Nederlanders snakken naar vakantie en missen zelfs de handdoeken op de ligbedden

Reizen zit er nu even niet in, maar we staan te popelen er weer op uit te gaan. Dit blijkt uit een poll van reisorganisatie TUI onder ruim 1.700 klanten en zo’n 4.500 volgers op social media. Bij het overgrote deel (88%) is het verlangen om weer op vakantie te gaan enorm groot. Zo groot dat zelfs de typische vakantie-ergernissen gemist worden, zoals in alle vroegte je ligbed aan het zwembad claimen of wakker worden in een zanderig bed.

Gaan en staan waar je wil

En wat missen we dan het meest? Gaan en staan waar je wil (54%) en de wereld ontdekken (24%). Duidelijk dus dat we snakken naar meer vrijheid en bewegingsruimte. In je strandkleding aanschuiven bij het avondeten (20%) maakt de top drie van meest gemiste zaken compleet.

Handdoekje leggen en zand in je bed

Zelfs typische vakantie-ergernissen worden gemist. Naast de handdoeken op het ligbedden (32%) en wakker worden in een bed vol zand (31%) staan respondenten ook te popelen om weer aan te sluiten in de wachtrij voor het buffet (29%). Luidruchtige landgenoten zien we nog steeds liever niet tijdens onze vakantie. Slechts 8% geeft aan die te missen.


Lees ook: Deel je onvergetelijke vakantiemoment en maak kans op een vakantie in een TUI BLUE hotel


Alvast boeken, of toch later?

De koffers moeten nog even in de kast blijven. Maar behoefte aan voorpret is er wel. Boek je nu alvast een reis, of wacht je tot je zeker weet dat het weer kan? Hoewel reizen momenteel niet mogelijk is, ziet TUI toenemende belangstelling op de website. Vooral bestemmingen als Spanje, Griekenland en Turkije kunnen rekenen op veel online interesse. Het lijkt erop dat bezoekers nu vooral inspiratie opdoen.

Gerust op reis met de TUI Garanties

Heb je de perfecte vakantie gevonden? Dan kun je die dankzij de TUI Garanties nu al met een gerust hart boeken. Want met de geld-terug-garantie ontvang je de volledige reissom terug in het geval dat de bestemming als gevolg van corona een negatief reisadvies krijgt en de vakantie geannuleerd moet worden. En met de flexibele omruilgarantie kun je tot twee keer en tot zeven dagen voor vertrek je reis kosteloos wijzigen. Doet zich tijdens de vakantie onverhoopt een noodsituatie voor, zoals een natuurramp of corona-uitbraak, dan kan het hele reisgezelschap rekenen op een repatriëringsvlucht terug naar Nederland.

Lees meer over: Onderzoek   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen