Ontdek Djerba: een oase in de woestijn

Djerba; een eiland van Tunesië met lange zandstranden en heerlijke temperaturen gedurende het jaar, ja ook in de winter. Djerba is de ideale vakantiebestemming voor wie graag languit op een strandbed ligt of wat cultuur wil opsnuiven. Ik neem het eerste vliegtuig richting Djerba en ontdek wat er te doen is op dit eiland.

Zuid-Tunesië in een dag

Tijdens mijn vakantie op Djerba kies ik ervoor de culturele kant te leren kennen. De Matmata Douz rondtrip is de perfecte match. Tijdens deze dagtrip zie je alle hoogtepunten van Zuid-Tunesië op een dag: van het dorp Tamazret tot het grotdorp Matmata, dat een belletje zal laten rinkelen bij Star Wars fans.

De bus haalt je op bij het hotel en brengt je naar een pittoresk dorpje in de heuvels: Tamezret. In dit kleine dorp ontmoet je de lokale bevolking en ontdek je hun levenswijze. Alle kleine straten kronkelen naar de witte moskee, die je bewondert samen met het eindeloze uitzicht over de woestijn. Na ons bezoek aan Tamezret, gaat de tocht verder richting Douz. Hier vind je de grootste oase van Tunesië terug. En wat een uitzicht: ontelbare dadelpalmen tussen de uitgestrekte duinen.

Daarna komen we aan bij Matmata: het grottendorp dat wereldbekend is door de filmreeks Star Wars. De bewoners van Matmata leven in traditioneel ondergrondse troglodieten (putwoningen). Een van die woningen werd in 1976 gebruikt voor de Star Wars film “A New Hope”.

Zalig genieten op Djerba

Relaxen met z’n tweeën of waterpret met het gezin? Op Djerba is de keuze zo groot dat je niet weet wat te kiezen. Zo is er TUI BLUE Palm Beach Palace, een adembenemend Adults Only hotel direct aan het iconische strand van Djerba. Van ’s morgens tot ’s avonds op en top genieten. Vakantie vieren met de kinderen? Kies dan voor TUI MAGIC LIFE Penelope Beach. Een modern hotel voorzien van alles wat je hart begeert: van een aquapark voor de kids tot een relax pool voor de ouders.

Wil je na je vakantie op Djerba ook de rest van Tunesië ontdekken? Ik geef je in deze blog de leukste tips voor een verblijf op het vasteland van Tunesië.

Lees meer over: Afrika   Hotspots   Tunesië   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen