Ontspannen op vakantie in eigen land? Dee geeft je tips

Thuis werken, thuis eten, thuis leven, thuis ontspannen. We weten ondertussen niet beter dan dat alles thuis is. En hoe leuk je die muren om je heen ook hebt gedecoreerd, soms ben je gewoon even toe aan een nieuwe omgeving. Opladen en écht even tot rust komen, ben jij er ook zo aan toe? Met een volgeladen auto vertrekken wij naar het zonnige zuiden. Oké, misschien niet het zonnige zuiden dat je normaal voor ogen hebt, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Samen met onze vrienden rijden we naar Dormio Resort Maastricht voor een heerlijk ontspannen weekend.

1.     Leg jezelf in de watten: geniet van de sauna en jacuzzi

Wij verblijven in Dormio Resort Maastricht, een duurzamer resort voorzien van alle luxe. Het park heeft veel verschillende soorten bungalows, maar ons oog valt op de Hertogenvilla wellness waar niets tot de verbeelding spreekt. Kiezen tussen een sauna of jacuzzi? Waarom zou je, als het ook allebei kan in je eigen buitenwellness. ‘s Avonds met een Spaanse cava in de jacuzzi, ontspanning gegarandeerd. Alleen de accommodatie al bezorgt je een ultiem vakantiegevoel.

2. Bestel een uitgebreide maaltijd (en steun zo de horeca)

Normaal gesproken betekent vakantie voor mij iedere dag uiteten. Niet koken, niet nadenken over de boodschappen en genieten van de lokale delicatessen. Heerlijk dineren in een restaurant zit er helaas nog niet in. Gelukkig is ook daar een oplossing voor. Het resort ligt op een steenworp van het centrum van Maastricht waardoor eten bestellen of afhalen geen enkel probleem is. Want zeg nou eerlijk, genieten van een heerlijk bereide maaltijd in je pyjamabroek, dat is pas écht relaxen!


Toch een avond zelf koken? Tover Italië op je bord met een pasta bolognese.


3. Bezoek nieuwe plekken en ontdek al het moois

Wil je er lekker opuit? Na slechts 15 minuten rijden sta je in de binnenstad van Maastricht, waar genoeg te beleven valt. Shopliefhebbers zoals ik halen hun hart op in Maastricht, met grote winkels als Zara of een kleine boutique. Winkelen op afspraak is weer mogelijk. Dus maken we een aantal winkelafspraken en gaan we op pad. De winkeliers staan te popelen om je te ontvangen en 1 ding is zeker: je hoeft niet in de rij om af te rekenen. Maar ook zonder de winkels is Maastricht een unieke stad. Tijdens een wandeling door de binnenstad waan je jezelf in de middeleeuwen Een bezoek aan Het Vrijthof mag niet ontbreken. Vlak daarnaast vind je de kerkentweeling, waaronder de oudste (nog bestaande) kerk van Nederland: de Sint-Servaasbasiliek. Tegen betaling bezoek je deze kerk met Romaanse bouwstijl. Wij hebben inmiddels trek gekregen en bezoeken het Onze Lieve Vrouwenplein. Hier vind je genoeg lekkere take-away mogelijkheden.

4. Geniet van de prachtige natuur

Op de laatste dag van ons verblijf is het wat ons betreft tijd om de omgeving te verkennen. We huren een (elektrische) fiets en vertrekken richting Valkenburg. Rijd door het zonnige heuvelachtige Limburgse landschap langs het imposante kasteel van St. Gerlach. Vergeet niet om je heen te kijken, want het weidse en veelzijdige uitzicht is prachtig.. Eenmaal aangekomen in Valkenburg is er genoeg te doen. Bezoek de grotten van Valkenburg of klim naar de top van de Cauberg. Always look on the bright sight: waar deze plekken normaal erg druk zijn, loop je nu zo door.

Met een bezoek aan Dormio Resort Maastricht en haar omgeving kom je thuis met een opgeladen en voldaan vakantiegevoel. Trakteer jezelf op een ander uitzicht dan die welbekende muren, want ook vakantie in Nederland is écht vakantie.

Lees meer over: Autovakanties   Hotspots   Nederland  
Gerelateerde verhalen