Op vakantie naar Thailand met kinderen (én zwanger): zo doe je dat

We willen nog een laatste keer op reis voordat de baby er is. We besluiten op babymoon naar Thailand te gaan. Hoe een rondreis met twee kids, mijn man en een zwangere ik eruit ziet? Ik vertel het je.

Zwanger vliegen

We vliegen naar Phuket met een tussenstop van 2,5 uur in Dubai. Dat is precies wat je nodig hebt: even de benen strekken, luiers verschonen en wat eten. Als we het vliegtuig weer instappen is het al avond en de kinderen vallen snel in slaap. So far so good.

Gemak is key

Aangekomen in Phuket brengt een mooie bus met airco ons naar het eerste hotel. Gemak is key bij zo’n reis met kids. Mijn tip: boek een transfer, zodat je niet in de hitte op de bus hoeft te wachten met oververmoeide kinderen.

Robinson Club Khao Lak

Bij het Robinson Club hotel in Khao Lak komen we niets te kort. Het hotel is heel kindvriendelijk, met een leuke kidsclub, meerdere zwembaden en elke avond een kinderdisco. Ook voor volwassenen is er meer dan genoeg te doen. Ligt je huisje ver van het restaurant dan word je gebracht en gehaald door een buggy. Echt luxe. Na hier een week helemaal tot rust te zijn gekomen is het tijd voor actie. De eilanden!

Centara Grand Beach Resort

Om de eilanden te bezoeken verblijven we in het Centara Grand Beach Resort. Deze plek is alleen met de boot bereikbaar en de perfecte uitvalsbasis om excursies te maken. Helaas loopt dit iets anders dan gepland. De Thai zijn erg voorzichtig met zwangere vrouwen en ik mag dan ook geen (boot)excursies maken. Maar in het hotel blijven is totaal geen straf. Het Centara Grand in Krabi heeft zo’n bijzondere en unieke ligging, dat uitzicht gaat nooit vervelen. Er heerst een ‘vibrant’ sfeertje en is iets minder netjes en gestroomlijnd dan bijvoorbeeld Robinson Club.

Activiteiten

Centara heeft meerdere restaurants waar je de hele dag door kunt eten, een hippe beachbar met goddelijke pizza’s en de hele dag door goede muziek. Er staat een pooltafel op het strand, het zwembad heeft meerdere levels en een leuke glijbaan. Verschillende watersporten zijn inbegrepen. Zo kano je naar de rots in zee, ga je SUPPEN of snorkelen. De kidsclub is waanzinnig en Yuki wil er eigenlijk elke dag heen. Wij verblijven hier met Kerst en dan wordt er flink uitgepakt. Een groot feest, prachtige diners, overal versiering en uiteraard twee dagen lang kerstkoekjes en kerstcupcakes bakken en versieren in de kidsclub.

Marriott Merlin

Onze volgende stop is het Marriott Merlin in Phuket. Dit hotel is weer heel anders dan de vorige twee en dat maakt steeds ‘verhuizen’ zo leuk. Ook hier leven onze kinderen zich weer uit in de mega gave kidsclub en elke middag is er een gigantisch springkussen met twee enorme glijbanen waar ze niet weg te krijgen zijn.

Ook maken we een dagtrip naar het Green Elephant Sanctuary Park en dat is echt te gek en heel leerzaam. Hier steunt de TUI Care Foundation de opvang van olifanten uit heel Thailand. Tijdens je bezoek sta je heel dicht bij de dieren: je mag de olifanten voeren, wassen, met modder insmeren en schrobben met een borstel. Na afloop is het genieten van een typisch Thaise lunch.

Oud en nieuw op Phuket

Oud en Nieuw vieren ze in het Marriot Merllin met een galadiner en feest. Zoiets heb ik nog nooit gezien. Met de hele dag door spelletjes voor de kids en na het galadiner buffet barst het feest los. Met een band, een dj, en een spetterende vuurwerkshow op het strand. Die vuurwerkshow bekijken wij vanaf ons balkon. Tip: neem een kamer met zeezicht als je met oud en nieuw hier verblijft en je de kinderen voor middernacht naar bed brengt.

Of het de moeite waard was? Echt wel

Reizen met twee kleine kinderen en een hoogzwangere vrouw is soms hard werken. Maar het is zo de moeite waard! Maak het jezelf en iedereen zo makkelijk en comfortabel mogelijk en laat alle regels van thuis even los. Het is geen ramp als ze een keer niet slapen, te laat slapen of op het strand instorten. De meeste kinderen zijn dol op zwemmen dus boek altijd een hotel met een zwembad en ook een kidsclub kan ervoor zorgen dat je als ouder af en toe wat ‘me-time’ krijgt. Kindvriendelijk? Ja, doe maar! Zo maken je kids snel vriendjes en heb je zelf ook even rust ;-).

Hoe je dat in het vliegtuig doet met kinderen? Lees hier wat tips.

Lees meer over: Azië   Goed voorbereid   Met de kinderen   Thailand  
Gerelateerde verhalen