Workation in een Droompark: een thuiswerkplek in de natuur

Een werkplek midden in de natuur waar je in alle rust en stilte kunt werken? Nu thuiswerken voorlopig de norm is klinkt dat bijna als een droom. Maar tijdens een workation in een Droompark komt die uit. Wandel zo de Veluwe op voor inspiratie en werk je nieuwe ideeën uit op de comfortabele werkplek in een Tiny Office of een Tiny House. Klaar met werken? Dan ontspan je in de wellness, bubbel je in de hottub of trek je de natuur in. En wie weet plak je er zelfs een staycation aan vast.

Van je thuiswerkplek naar een Tiny office

Wil je even aan de dagelijkse sleur ontsnappen? Dan is een workation in een Droompark de ideale oplossing. En daarvoor hoef je helemaal niet ver van huis. Kies voor een Droompark in Gelderland of Limburg en ruil je thuiswerkplek in voor een huisje in de natuur. In de Tiny Houses vind je precies wat je nodig hebt om productief te werken en te genieten van de omgeving. Bij Droompark de Zanding kun je zelfs gratis gebruikmaken van een Tiny Office wanneer je maar wilt. Hier staat het bureau voor je klaar en is er niemand die je stoort: dat betekent heerlijk in stilte werken. Door de grote glazen wand en het uitzicht over het meer, is het net alsof je buiten aan het werk bent. En als je liever met de laptop onder een dekentje op de bank kruipt, is dat ook geen probleem. Verblijf je in Droompark Maasduinen? Dan heeft je Tiny House een eigen knusse en comfortabele werkplek.


Lees ook: De mooiste Droomparken in eigen land? Onze collega’s geven raad.


Een Droompark vol inspiratie

Wat een rust! Tijdens je workation in een Droompark zijn er in je Tiny House of Tiny Office geen kids of andere afleidingen. Ook ben je even verlost van steeds dezelfde muren die op je afkomen. In het Tiny Office in Droompark de Zanding kun je je helemaal afsluiten van de wereld en focussen op je werk. Woon of werk je in een drukke stad? Dan is de rust midden in de natuur helemaal een verademing. Onze tip: werk niet uren achter elkaar, maar maak ook eens een wandeling naar bijvoorbeeld het natuurmeer in Droompark Maasduinen. Wist je dat het afwisselen van houding en in beweging zijn je lichaam en geest actief houdt? In de natuur krijg je nieuwe energie en inspiratie waardoor je met een frisse blik aan het werk gaat. Er zijn zelfs onderzoeken die aantonen dat ons geheugen beter functioneert in de natuur dan in je thuiskantoor. Wie wil dat nou niet?

Werkvakantie op de Veluwe of in Limburg

Om los te komen van het dagelijkse patroon van thuiswerken en je hoofd leeg te maken, is de natuur de ideale plek voor een workation. Komt dat even goed uit: Droompark de Zanding ligt in het hart van de Veluwe. Zo zijn er genoeg natuurgebieden om te ontdekken. Heb je even geen inspiratie of concentratie meer of ben je wel toe aan een pauze? Stap op de fiets en volg een route langs de paarskleurende heidevelden of trek wandelschoenen aan om de bossen van Nationaal Park De Hoge Veluwe te verkennen. Trekken de bourgondische sferen in het Limburgse heuvellandschap je meer? Bezoek de kasteeltuinen van Arcen en laat je zintuigen prikkelen terwijl je langs de plantenparken om het 17e-eeuwse kasteel struint. En vanaf Droompark Maasduinen ben je zo in het Nationaal Park De Maasduinen. Wedden dat de wind door je haar zorgt voor rust in je hoofd? Daarna ga je gegarandeerd weer met een nieuwe dosis energie aan de slag.


Benieuwd hoe je je kan voorbereiden op een workation in een Droompark? Lees dan ook de tips van een ervaringsdeskundige.


Van workation naar staycation: tijd voor ontspanning

Tijdens een workation in een Droompark wordt er natuurlijk niet alleen maar gewerkt, er is ook tijd voor ontspanning. Maak een planning, zet doelen die je per dag wilt halen en deel je dag in naar wens. Zo klap je aan het eind van de middag met een voldaan gevoel je laptop dicht en kun je iets leuks gaan doen. En wat is dan fijner dan lekker bubbelen in de hottub bij je eigen Tiny House in Droompark Maasduinen? Of ga je liever voor een duik in het binnenbad of de warmte van de sauna? Alles wat je nodig hebt om te ontspannen vind je bij de Droomparken. En als je nog meer van de omgeving wilt zien, dan combineer je je workation lekker met een staycation. Na al dat harde werken heb je die vrije dagen wel verdiend.

Gerelateerde verhalen