Samen het Oranjegevoel beleven tijdens de Droomzomer

Deze zomer staat in het teken van sport. Met de wedstrijden van Oranje, etappes uit de Tour de France en de Olympische Spelen is het na een anderhalf jaar corona eindelijk weer tijd om samen te supporten. Deze zomer organiseert TUI samen met Droomparken een unieke combinatie van sport en vakantie: de Droomzomer. Een belevenis helemaal in teken van die sportzomer. Hier draait het niet alleen om sport kijken, maar ook om zelf actief bezig zijn. En wij zijn erbij voor het openingsweekend.

Droompark De Zanding

Een ding dat we geleerd hebben deze afgelopen tijd, is dat vakantie in eigen land absoluut geen straf is. Nederland heeft heel wat gezellige dorpen en steden, prachtige natuur en met een beetje geluk prima vakantietemperaturen. Dit komt allemaal mooi samen in Droompark De Zanding, het decor van de Droomzomer, vlak in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Wat ik zo mooi vind aan dit park, is de manier waarop het is ingedeeld. Je merkt écht dat je op de Veluwe zit. Nog geen 100 meter van onze strandvilla loop je zo een uitgestrekte weide op. Onze hond heeft hier ontzettend van genoten. Daarnaast kies je uit allerlei verschillende huisjes. Wij kiezen voor de sandvilla (geschikt voor 6 personen), maar er staan ook heel leuke tiny houses op het park. Voor ieder wat wils.


Lees ook: Droomzomer: een unieke sportbeleving in eigen land


Oog in oog met sporthelden

Bij aankomst op vrijdagmiddag staat de borrelbox al klaar. Gevuld met allerlei lekkers om het weekend goed te beginnen. Die avond wordt het weekend geopend door Erben Wennemars. Iedere week is er een andere ‘parkdirecteur’ op het park: (oud)sporters die je de hele week voorzien van mooie verhalen, wijze lessen maar ook allerlei sportactiviteiten. Allemaal erg toegankelijk.

De opening door Erben vindt plaats op het terras aan het meer. Een prachtige, overdekte opstelling, volledig voorzien van oranje versiering. Erben vertelt hier over zijn sportcarrière en beantwoordt maar al te graag onze vragen. Het mooie hiervan is dat de topsporters heel dichtbij zijn. Zeker voor de echte sportliefhebber is dit dé kans om met deze helden in gesprek te gaan.

Lekker zelf sporten

Als gast van de Droomzomer kan je je gratis inschrijven voor sportlessen en -cursussen. Wij beginnen onze zaterdagochtend met een boksles. Pff, en wat voor een! Ervaren maar ook onervaren mensen (zoals ik) krijgen begeleiding van de boksleraar. Stiekem vind ik het erg lekker om even alles van mij af te slaan. Op zondag ga ik aquajoggen. Vriendlief vindt dat niet uitdagend genoeg en gaat mee met Erben op mountainbiketocht. Aan de manier waarop hij het park terug binnenkomt, is af te lezen dat Erben hem flink heeft laten fietsen.

Samen voetbal kijken

Als kers op de taart speelt Oranje zondag de eerste wedstrijd tegen Oekraïne. De eerste helft van de wedstrijd kijken we samen met Erben, Barbara en Frits Barend en Foppe de Haan op het terras van het park. Toch wel erg bijzonder, voetbal kijken met mensen die er zoveel verstand van hebben. De tweede helft supporteren we vanuit ons strandhuisje. De huisjes zijn zo knus dat dat ook echt geen straf is.


Lees ook: Ontspannen op vakantie in eigen land? Dee geeft je tips


We beleven een heerlijk weekend met prachtig weer, mooie mensen en een 3-2 overwinning voor Nederland. Beter wordt het niet! Mocht je een vakantie naar het buitenland nog niet aandurven, dan is dit een absolute aanrader.

Lees meer over: Europa   Familie   Nederland   Sportreizen  
Gerelateerde verhalen