3… 2… 1… GO! Deze gaafste pretparken in Europa bieden volop plezier

Wat zijn de leukste bestemmingen voor een pretparkvakantie?

Een bezoek aan dat leuke stadje. Dat ene boek eindelijk uitlezen. Een middag struinen door een museum. Als je je eigen wensenlijstje met dat van de kinderen vergelijkt, komen er heel andere dingen uit. En waarbij jou rust, natuur en cultuur bovenaan staan, willen kinderen één ding: naar een pretpark tijdens de vakantie. De hele dag schreeuwen in de achtbaan of rondjes draaien in het reuzenrad… kinderen gaan helemaal uit hun dak tijdens een dagje attractiepark. En heel eerlijk… ook als je al lang en breed volwassenen bent is een pretpark stiekem erg leuk.

Maar waar vind je nou de gaafste pretparken waar (kinder)harten sneller van gaan kloppen? Check hier onze top 8:

1. Gardaland – Castelnuovo del Garda, Italië

Benvenuto bij Gardaland! Denk je bij een vakantie aan het Gardameer alleen aan zonnen, waterpret en ijsjes eten, dan heb je het mis. Aan de oevers van het meer ligt namelijk het grootste pretpark van Italië: Gardaland. De kinderen kunnen hun geluk niet op als je ze verrast met een bezoek aan dit attractiepark. Oeehwaahoeahahoee! De kleine Tarzans onder ons (of misschien ook wel de grotere…) slaken een oerkreet tijdens een ontdekkingsreis door de jungle of op de wilde rivier. Ook voor de allerkleinsten is dit attractiepark een must-visit. De glimlach op de gezichtjes is onbetaalbaar als ze in de draaimolen zitten of op zoek gaan naar Kapitein Haak.

2. PortAventura World – Salou, Spanje

Zon, zee, strand en een pretpark. Deze combo staat met stipt bovenaan bij kinderen als ze zelf een vakantie zouden kunnen samenstellen. Laat PortAventura World in Salou nou precies aan deze eisen voldoen. In verschillende themagebieden beleven de kinderen de gaafste avonturen. Gillen van plezier in de Tomahawk achtbaan in Amerika of een ritje in de Chinese draak in China, adrenaline kick here we come! De mini’s ontmoeten televisie helden als Bert & Ernie op Sesamstraat. Houd je koekjes achter slot en grendel, het schijnt dat Koekiemonster er ook rondloopt.

3. Tivoli Gardens – Kopenhagen, Denemarken

Tivoli Gardens… I love it! Na een dagje in het oudste pretpark van Denemarken ben je op slag verliefd op dit park en het daarom zonder twijfel thuis in dit lijstje met leuke pretparken. De kinderen zijn niet meer weg te slaan uit de zweefmolen Himmelskibet. Iedere keer zien ze iets nieuws als ze op 80 meter hoogte uitkijken over Kopenhagen. Wie spot de meeste kerktorens? Na genoeg vlieguren staan de kids alweer te springen voor een ritje in de Camel Trail achtbaan of de botsauto’s. Is de kroost oud genoeg om zich alleen te vermaken in de attracties? Verken dan de tuinen met de mooiste bloemen en planten. Als klap op de vuurpijl is er iedere zaterdagavond een vuurwerkshow. De ogen van de kinderen zullen glinsteren, en dit komt niet alleen door het vuurwerk.

4. Efteling – Kaatsheuvel, Nederland

Taaa-ta-ta, taaa-ta-ta, ta-tadaaah… Het allerleukste pretpark in Europa staat misschien wel gewoon in Nederland. Wie rende er als kind in de Wereld vol Wonderen nu niet direct naar Holle Bolle Gijs en stond er niet mijmerend in de rij voor Droomvlucht. Tijdens een vakantie in Nederland zet je de Efteling dus op je verlanglijstje. Of boek dit pretpark met overnachting om na een dag vol avontuur lekker uit te kunnen rusten. Gewoon, om nog een keer door het het sprookjesbos in het pretpark te dwalen en daarna door te gaan naar al die andere leuke attracties voor jong en oud. In de Fata Morgana waan je jezelf in een compleet andere wereld en in het Spookslot beleef je een huiveringwekkende ‘Danse Macabre’. In voor wat meer spanning en avontuur? Maak dan een ritje in een van de achtbanen zoals de Python, Joris en de Draak of beleef een vrije val in De Baron.

5. Phantasialand – Brühl, Duitsland

Ni hao! Huh, wat? We zijn toch op vakantie in Duitsland.. In Phantasialand Brühl maak je een selfie met het hele gezin voor een heuse tempel of pagode in Chinatown. Dit pretpark in Duitsland laat al je fantasieën tot leven komen wanneer je weer een nieuw themagebied binnenloopt. Ga shoppen voor souvenirs in het oude Berlijn en werk een curryworst mit pommes naar binnen, energie heb je namelijk wel nodig als je op muizenjacht gaat in Maus-au-Choc. Wedden dat de kids er op gebrand zijn om meer punten te scoren dan de ouders? Als je de zweetdruppels net van je voorhoofd hebt afgeveegd, wordt er alweer aan je mouw getrokken. Papa, mama, mag ik in de achtbaan? Alsjeblieeeft…? Mooi, kun jij ondertussen bijkomen en genieten van een Afrikaanse dansshow.

6. Disneyland Paris – Parijs, Frankrijk

Bucketlistdingetje als je onder de tien bent: op de foto met Mickey Mouse. Geen lijst van de beste pretparken in Europa zonder Disneyland Parijs dus. In dit pretpark in Frankrijk komen de sprookjes van Disney tot leven. Van Mickey Mouse tot Assepoester en van Ratatouille tot Buzz Lightyear… Je vindt ze allemaal in Disneyland en hoe meer helden en prinsessen je ontmoet, hoe meer de ogen van de kinderen gaan stralen. Als je alle Disneyhelden hebt ontmoet, wachten vele attracties voor jong en oud. Oudere kinderen vinden de achtbanen in het pretpark vast geweldig, terwijl de jongste kinderen uren willen ronddraaien in de theekopjes.

7. Europa-Park – Rust, Duitsland

Laat je wildste verwachtingen overtreffen tijdens een bezoek aan het Duitse pretpark Europa-Park, tevens het grootste pretpark van Europa. Van Rusland tot Griekenland en van Scandinavië tot ons eigen kikkerlandje, je ‘bezoekt’ heel Europa in één dag. Neem op een zomerse dag een verfrissende duik in de Atlantic Supersplash in Portugal, zet vervolgens koers naar Scandinavië om walvissen het Noorderlicht te ‘spotten’. Woorden als ‘wauw’, ‘cool’ en ‘gaaf’ zullen bij de kinderen als warme broodjes over de tong gaan. Over eten gesproken.. Wat is er nou lekkerder dan poffertjes eten in een echt Molencafé terwijl je op vakantie bent in Duitsland? Dat wordt smullen geblazen… En met een Europa-Park arrangement van TUI doet je dit alles de volgende dag nog eens dunnetjes over.

8. LEGOLAND Park – Billund, Denemarken

Ook al ben je de achttien ruim gepasseerd, zodra je de entreepoort van themapark LEGOLAND Park doorloopt wil je gelijk gaan bouwen. Met dit park gooi je dus zowel voor kinderen als volwassen hoge ogen als dagje uit tijdens een vakantie Denemarken. Want, alles, maar dan ook echt álles is hier gemaakt van LEGO. Zo rijd je in een heuse LEGO-auto, kun je de LEGO-kustwacht helpen in een LEGO-boot of bewonder je bekende gebouwen gemaakt van LEGO steentjes in Miniland. Wedden dat de kids als ze thuiskomen de mooiste bouwwerken van LEGO willen maken?

Lees meer over: Autovakanties   Europa   Hotspots  
Gerelateerde verhalen