5 redenen van Froukje om op een cruise te gaan

We gaan weer cruisen! Dit keer maak ik een Caribische cruise en ik vertel je alles over de voordelen van een cruisevakantie. Ik zet 5 redenen om op cruisevakantie te gaan op een rij, maar dat is nog lastig kiezen. Cruisen is namelijk zo veelzijdig; ik kan hier oneindig over bloggen.

Maar eerst: Miami

Voordat we aan boord gaan, staat er nog iets anders leuks op het programma. We hebben een paar dagen om het bruisende Miami te ontdekken. We brengen veel tijd door in South Beach: (hard)lopen op het strand, op terrasjes zitten en shoppen – de vakantie is echt begonnen Ook verkennen we downtown Miami. Wynwood Walls, Little Havana en Coconut Grove zijn stuk voor stuk de moeite waard. Ons hotel ligt pal aan Ocean Drive in South Beach, de place to be als het gaat om toffe art deco architectuur en zeker ook een fantastische plek om mensen te kijken. En Everglades National Park? Die kan na deze vakantie natuurlijk ook van de bucketlist. Met zo veel te zien en te beleven is een stad als Miami een perfecte combinatie met een Caribische cruise.

Aan boord

Dan is het tijd voor het hoofddoel van deze reis: onze Caribische cruise. We maken een 8-daagse cruise met de MSC Seascape, met stops in Jamaica, Caymaneilanden, Cozumel en de Bahama’s.


Vertrek goed voorbereid op cruise met deze checklist


Voordelen cruise

Er zijn talloze redenen om voor een cruisevakantie te kiezen. Dit zijn mijn 5 leukste redenen om weer aan boord van een cruiseschip te stappen.

1. Island life

Een cruise is ideaal als je verschillende bestemmingen wil ontdekken in een relatief korte tijd. We zien verschillende eilanden in het Caribisch gebied, zonder dat we onze koffer steeds hoeven mee te slepen. Je laat je spullen lekker in je eigen kajuit liggen. En als je wakker wordt, ben je weer op een nieuwe plek. Wat een luxe, zo’n cruise!

Wij ontdekken tijdens deze cruise de cultuur van Jamaica. We bezoeken daar de oudste kerk van het eiland en eten de beroemde jerk chicken. Op de Caymaneilanden (wij gaan naar Grand Cayman) bezoeken we de blow holes bij East End. Een andere onvergetelijke ervaring is patat eten bij een snackboot midden op het heldere water tussen de grote vissen. Op het Mexicaanse eiland Cozumel zoeken we het avontuur op en maken we een tocht door de jungle. De Bahama’s zijn onze laatste stop. Daar gaan we naar Blue Lagoon Island, de perfecte plek om een ‘Bahama mama’ te drinken.

2. Activiteiten

Onze tweede reden om voor een cruise te kiezen: je hoeft je op een cruiseschip geen moment te vervelen. Er is echt van alles te doen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende zwembaden met glijbanen, er is een kermisattractie die je alle kanten op schudt, er zijn danslessen, yogalessen en workshops. Sportief aangelegd? Dan word je blij van de hele grote gym met allerlei apparatuur. Op deze cruise is voor ieder wat wils.


Lees ook: Eerste keer op cruise: Froukje deelt haar ervaring


3. Helemaal zen

Je kunt tijdens een cruise natuurlijk de drukte opzoeken. Die zal je dan ook zeker vinden. Wat niet iedereen weet, is dat je juist ook heel goed rust vindt op het schip. En dat vind ik heerlijk. Ten eerste is er je eigen geweldige kajuit met een balkon. Als je daar zit en uitkijkt over de zee, word je helemaal zen. Maar je kunt ook relaxen in het zeer uitgebreide wellnesscenter. Neem een massage of ontspan in een van de bubbelbaden. Net zoals wij doen. Héérlijk!

4. Culinaire ontdekkingsreis

Nog zo’n voordeel van een cruisevakantie: als je van lekker eten houdt, zit je gebakken. Aan boord vind je verschillende specialiteitenrestaurants van topkwaliteit: een teppanyakirestaurant, visrestaurant en steakrestaurant. Maar ook het buffet is heel uitgebreid en goed. In elke bar (want er zijn er meerdere) vind je de meest heerlijke cocktails.


Ontdek hier de cruises met het lekkerste eten


5. Party!

Last but not least: entertainment is er ook genoeg op het schip. Elke avond genieten we van leuke shows in het theater. Zang en dans is er ook volop. Waag je graag een gokje, dan kun je terecht in het casino. Of, mijn favoriet, doe mee aan de leuke pubquizzen met muziek uit de jaren 80 en 90.

Ik vind het zo leuk om me ’s avonds mooi aan te kleden en dan fijn uit eten te gaan of ons in het nachtleven te storten. En net zo leuk om af en toe lekker in mijn kloffie wat op te scheppen bij het buffet en op ons eigen balkon te zitten met een boek. Op een cruise kan het allemaal. Wat ons betreft weer voor herhaling vatbaar.

Lees meer over: Caribisch gebied   Cruises   Hoteltips   Koppels  
Gerelateerde verhalen