Reisadviezen Europa: hoe zit het precies?

Goed nieuws: vanaf 27 juli zijn alle landen binnen de Europese Unie geel of groen geworden. Dit betekent dat we weer volop kunnen flaneren over de boulevard, relaxen op het strand met een cocktail en cultuur snuiven in de steden waar Europa rijk aan is. Wel is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan en je in te lezen in alle coronamaatregelen die we voor jou op een rijtje hebben gezet. Want hoe zit het precies?

Aangepast reisbeleid

Om meer duidelijkheid en zekerheid te bieden, heeft het kabinet het reisbeleid aangepast vanaf 27 juli. Reizen naar geen enkel EU-land wordt meer afgeraden en de landen krijgen een groen of geel reisadvies. Deze code geeft een idee van de veiligheidsrisico’s, gezondheidsrisico’s en de coronamaatregelen in een land of gebied. Bij een groen reisadvies zijn er minder risico’s dan bij een geel reisadvies. TUI biedt pakketreizen aan naar landen met een groen of geel reisadvies. Bekijk hier het overzicht van bestemmingen waar je nu met TUI naar toe kunt.

Testen, vaccinatiebewijs of herstelbewijs

In ruil voor het aangepaste reisbeleid komt er een testplicht voor ongevaccineerden boven de 12 jaar die geen herstelbewijs hebben. Reizigers die vanaf 8 augustus niet volledig tegen Covid-19 gevaccineerd zijn of geen coronaherstelbewijs hebben, moeten een negatief testbewijs overleggen. Op de heenreis én de terugreis. Met het Digitaal Corona Certificaat in de CoronaCheck-app moet je een van de volgende bewijzen kunnen aantonen. Kijk goed welke maatregelen er voor jouw bestemming gelden.

Heenreis:

  • Vaccinatiebewijs: waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent. De laatste prik moet minimaal 14 dagen geleden zijn gezet.
  • Bewijs van herstel van Covid-19 van max. 180 dagen oud
  • Negatief testbewijs: bekijk onze coronatestpagina voor meer informatie omtrent de procedure.

Terugreis:

Deze regels gelden vanaf 8 augustus voor gele en oranje landen. Tot en met 7 augustus geldt dit alleen voor landen met een oranje reisadvies.

  • Vaccinatiebewijs: waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent. De laatste prik moet minimaal 14 dagen geleden zijn gezet.
  • Bewijs van herstel van Covid-19 van max. 180 dagen oud
  • PCR-test max. 48 uur voor vertrek naar NL
  • Antigeen test max. 24 uur voor vertrek naar NL
  • Advies om dag 2 en 5 te testen in NL

Reisverzekering met COVID Care dekking

Ook fijn: bij een groen of geel reisadvies geldt de normale dekking van je verzekering. En we willen bij TUI dat je ontspannen op vakantie kan. Bescherm jezelf tegen onverwachte kosten door je goed te verzekeren. Tot 31 oktober 2021 kun je bij TUI je reisverzekering met COVID Care dekking boeken. Deze dekking dekt eventuele extra reis- en verblijfkosten als je bijvoorbeeld op vakantie in quarantaine moet. Dit is namelijk niet standaard meeverzekerd op een reisverzekering.

Zorgeloos op reis met onze Omruilgarantie en Terug-Geld-Garantie

Door de nieuwe regels zijn alle Europese landen op dit moment groen of geel. Alleen als er een gevaarlijke virusvariant uitbreekt, gaat een land op oranje. Heb je een vakantie geboekt, maar begin je toch te twijfelen? Of springt het land waar je naar toe gaat plotseling op code oranje of rood? Geen zorgen. Bij ons profiteer je van de Flexibele Omruilgarantie en de Geld-Terug-Garantie. Zo kan je omboeken tot 7 dagen voor vertrek en krijg je je geld terug als je bestemming een negatief reisadvies krijgt. Lees hier alles over de TUI Garanties.

We hopen dat je uitkijkt naar je zomervakantie. Benieuwd naar welke landen je op vakantie kan gaan? Bekijk het actuele overzicht op deze pagina. Lees je goed in wat de maatregelen per land zijn voordat je gaat. Ga met een gerust hart en wijs op reis met TUI.

Lees meer over: Achter de schermen   Europa   TUI nieuws  
Gerelateerde verhalen