Vakantiegeluk op Curaçao: 5x relaxtips van Froukje

Het komt niet vaak voor dat we met z’n drieën op vakantie gaan. Onze “modern family” is nogal ‘uithuizig’ en we moeten we vaak puzzelen met de tijd. Dus als het lukt om met ons allen vakantie te vieren, is het extra leuk. We gaan naar Curaçao en we hebben er allemaal erg veel zin in. Op naar de zon. En naar wat relaxtijd met ons drie. En laat Curaçao daar nou net de perfecte bestemming voor zijn. Lees hier mijn vijf tips voor een ontspannen vakantie op Curaçao.

1. Overnachten: TIME TO SMILE Chogogo

Het is een zeer aangename 30 graden wanneer we na een goede vlucht aankomen op het mooie Korsou. Onze huurauto staat al klaar, dus we kunnen meteen naar ons hotel TIME TO SMILE Chogogo rijden. Top geregeld. Omdat we aan het begin van de avond aankomen, is het heel fijn dat we nog lekker kunnen eten in het restaurant van het hotel. Op naar de kamer. We hebben een geweldig appartement, heerlijk ruim met genoeg kamers, een grote veranda en een hangmat. Het fijne is dat iedereen lekker z’n plekje heeft in het appartement, wel zo prettig met een puber die zich af en toe even terug wil trekken met haar iPad.

De volgende dag kijken we uitgebreid rond op het resort. Het is heel ruim opgezet, dus je hebt echt privacy met je kamer, wat ik heel prettig vind. Het restaurant en het zwembad liggen naast elkaar en de mensen die hier werken zijn zo hartelijk en behulpzaam. Het ontbijt is heel uitgebreid en heel de dag door bestel je hier lekkere hapjes en drankjes. Het resort ligt naast het populaire Jan Thiel Beach, waar genoeg leuke strandtenten zijn om heerlijk te relaxen. En wat is de zee helderblauw, dat vraagt voor een duik.

2. Kleurrijk Willemstad en lekker eten

Dan gaan we naar Willemstad, de hoofdstad van Curaçao en maar 15 minuten rijden vanaf Chocogo Beach. We ontdekken nog eens hoe handig het is om een huurauto te hebben, het geeft zoveel vrijheid. In Willemstad bewonderen we de beroemde Koningin Emmabrug en de gekleurde huizen aan de Handelskade. Kleine straten met prachtige muurschilderingen maken het decor af. Eten doen we bij het heerlijke restaurant De Gouverneur. Nog meer aanraders in Willemstad zijn restaurants Bij Blauw, Saint Tropez en Maira’s place. Restaurant X ligt iets buiten Willemstad, maar ook een verborgen parel, net als Fort Nassau. Allemaal heel mooi en vooral gezellig en heerlijk eten. Tip: reserveer de populaire restaurants van tevoren, zo ben je zeker van een tafel.


Nog meer restauranttips nodig? Lees hier onze top 5 om lekker te eten op Curaçao


3. Tal van stranden

We testen verschillende leuke stranden uit op het eiland. Onze favorieten zijn: het strand bij beachclub Karakter (Restaurant Karakter en Restaurant Koraal, allebei geweldig), Grote en Kleine Knip, Cas Abao en Kokomo Beach. Onderweg naar het strand bij Westpunt lunchen we bij Landhuis Santa Marta, een prachtig en statig landhuis dat je helemaal terugbrengt naar vervlogen tijden.


Lees ook: 5x de mooiste stranden van Curaçao


4. Snorkelen op Curaçao

Snorkelen is heel erg leuk om te doen op Curaçao en echt prachtig met allerlei soorten vissen. Als je echt van snorkelen houdt, is het erg aan te raden om naar Tugboat Beach te gaan. Daar ligt ongeveer 100 meter uit de kust een gezonken schip, dat vol zit met prachtig koraal en vissen. Zit ook een leuke strandtent bij. Bezoek dan meteen even Fort Beekenburg, een heel bijzonder 18e-eeuws fort dat nog grotendeels intact is.

5. Nog meer cultuur opsnuiven

Op een ochtend doen we drie culturele uitstappen die typisch Antilliaans zijn. Ze liggen allemaal dicht bij elkaar, dus zijn prima te combineren. Als eerste bezoeken we de struisvogelboerderij, daarna de Chichi-poppen werkplaats en museum (typische vrouwenpoppen uit Curaçao) en als laatste de aloë veraplantage. Allemaal heel leuk en vooral interessant om te zien. Leuke afwisseling van het strand!

Het fijne van Curaçao is: het is er allemaal. Gezellige restaurants, lekker eten, prachtige stranden, een heerlijk klimaat en bovenal is het een heel gastvrij eiland met een relaxte sfeer. Ideaal voor een gezinsvakantie. Wij zijn in ieder geval weer helemaal opgeladen.

Lees meer over: Actie!   Caribisch gebied   Curaçao   Samen weg  
Gerelateerde verhalen