Roadtrip Duitsland: een route langs de mooiste plekken van Zuid-Duitsland

Een roadtrip Duitsland staat garant voor avontuur en vrijheid. Comfortabel op pad met je eigen auto, inclusief goed gevulde koelbox en stoppen waar en wanneer je wil. En ik kan je verzekeren: een roadtrip langs de mooiste plekken van Duitsland zal je verbazen. Het is wel aan te raden om van tevoren een route uit te stippelen, dat scheelt je veel tijd onderweg. Ik deel maar al te graag de bijzondere roadtrip die ik maakte. Dus riemen vast, dit zijn de mooiste stops tijdens een roadtrip Duitsland.

Frankfurt

Na een rit van ongeveer 5 uur komen we aan in Frankfurt, voor een korte stop en overnachting. Dit is echt een werkstad en dat merk je direct door de hoge wolkenkrabbers en nette pakken. Maar achter die zakelijke skyline ligt een bijzonder historisch centrum verscholen. Vol met indrukwekkende gebouwen, gezellige cafés en pittoreske straatjes. Tip: beklim de Main Tower of dwaal door de Altstadt. Ganz toll!

Hotel tip: Moxy Darmstadt

München

Next stop: München. Sla deze stad tijdens je roadtrip Duitsland niet over: hier zit je goed voor een korte break, ook zonder Oktoberfest of wedstrijd van Bayern München. Want je kunt hier shoppen als de beste, cultuur snuiven of een prima halve liter achterover gooien bij één van de biergartens. Punt van aandacht: boek dan wel een hotel waar je lopend naartoe kan. Wij huurden een elektrische step en binnen no time zie je de hele stad. Vergeet niet om een stop te maken bij de Viktualienmarkt. Op deze permanente traditionele markt duizelt het je van alle geuren, kleuren en smaken.


Lees ook: Mooiste steden Duitsland, onze 11 favorieten


Königssee

Met recht een van de mooiste plekken van Duitsland: de Königssee. En dus de volgende bestemming tijdens onze roadtrip Duitsland. Deze plek zou ik bijna het Thaise paradijs van Duitsland noemen. De Königssee is namelijk een heldergroen meer van ongeveer zes kilometer lang en een kilometer breed en helemaal omsloten door een steile berghelling. In de omgeving kun je perfect wandelen en het meer leent zich voor een spectaculaire boottrip. Je vaart langs watervallen en puntige rotsen met om je heen niets anders dan de beboste berghelling en het heldergroene water onder je. Tijdens de trip maak je een aantal stops zodat je het meer goed kan bewonderen. En dat doe je natuurlijk met biertje en een pretzel.

Hotel tip: Chiemgau

Salzburg

We maken een kleine uitstap naar Oostenrijk. Want dat is Salzburg zeker waard. Charmant en hip, zo zou ik het omschrijven. Dit is namelijk zo’n Oostenrijkse stad waar je struint door de sfeervolle straten, koffie drinkt bij één van de vele hippe tentjes en overal verkopen ze de welbekende Mozartkugeln. De liefde verzegelen doe je met een hangslotje aan de Makartsteg brug. Het centrum is super compact waardoor je veel ziet in één dag. En voor een goed ontbijt ga je naar Glüxfall, daar krijg je geen spijt van. Tip: koop een vignet bij een tankstation in Duitsland voordat je de Oostenrijkse grens oversteekt. Dat is namelijk verplicht.

Hotel tip: Arcotel Castellani

Slot Neuschwanstein

Het sprookjesachtige Slot Neuschwanstein verrast je vanuit de verte als je aan komt rijden. Walt Disney bezocht ooit deze plek om inspiratie op te doen voor het Disneykasteel. Dus dit kasteel behoort zeker tot de mooiste plekken van Duitsland. Deze toeristische attractie is geliefd, dus kom echt op tijd. Ook is het handig als je je kaartje van te voren koopt, dat scheelt een lange rij bij de entree. Zowel het kasteel als de omgeving is indrukwekkend. Neem dus ook de tijd om een wandeling te maken.

Hotel tip: Landhotel Seeg

Lechfall

De volgende stop op onze roadtrip door Duitsland is de indrukwekkende Lechfall, op slechts een kwartier rijden van Slot Neuschwanstein. Deze waterval stroomt uit in de rivier de Lech, die je tijdens je roadtrip Duitsland meerdere keren oversteekt. De waterval is zeker een bezoek waard. De imposante rotsen die door de jaren heen zijn uitgesleten door het water maken het plaatje compleet.

Hotel tip: Landhotel Seeg


Leestip: Roadtrip Europa, 7x dit zijn de mooiste stops in Oost-Europa


Grünten

Of het je nou gaat om het uitzicht of om de uitdaging, het beklimmen van een bergtop is een bijzondere manier om meer van de regio te zien. Dat de beklimming van de Grünten een flinke uitdaging is, kan ik je alvast verklappen. Maar ook dat dit een van de mooiste plekken van Duitsland is. We dachten goed bepakt te zijn, maar al snel bleek dat ons water wel erg hard ging. Maar geen nood: bij iedere waterval vul je je drinkfles met helder bergwater. Je loopt hier bijna letterlijk door de Sound of music, met groene bergweides en het getingel van koeienbellen om je heen. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur en wanneer je boven bent, neem dan echt even de tijd voor het uitzicht over de omliggende bergen en groene dalen. De ideale afsluiting van je roadtrip door Duitsland.

Hotel tip: Mondi Holiday Alpenblickhotel Oberstaufen

Roadtrip Duitsland in 1 week

De duur van je reis bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Hoe lang je de tijd hebt, bepaalt wel de route die je neemt. Voor deze roadtrip langs de mooiste plekken van Zuid-Duitsland kun je gemakkelijk twee weken uittrekken. Zo neem je op iedere bestemming de tijd om je onder te dompelen in de cultuur, bezienswaardigheden en het lekkere eten. Heb je minder tijd? Het voordeel van deze roadtrip is dat de afstanden niet al te groot zijn, dus in een week kom je ook ver.

Ontspannen op vakantie

Met TUI ga je met een gerust hart op vakantie. Heb je al geboekt en verandert er voor vertrek iets in je eigen situatie of op bestemming? Dan maak je zonder problemen gebruik van de omruilgarantie.

Lees meer over: Actie!   Duitsland   Samen weg  
Gerelateerde verhalen