Roadtrip Zakynthos: sla deze stops niet over

Zon, zee, strand… en een roadtrip! Dat is in mijn ogen de perfecte combinatie op vakantie. De ene dag met een goed boek aan het zwembad. De andere dag op pad met de huurauto om de mooiste plekjes van de bestemming te ontdekken. Met het  hotel Marelen als uitvalbasis, springen mijn zus en ik in onze rode Toyota om over het eiland Zakynthos te scheuren. Ik neem je graag mee naar de leukste plekjes op Zakynthos.

Cameo Island

Met een goed gevulde strandtas, handdoeken en snorkelsets op de achterbank, rijden we richting onze eerste stop. Ik geniet meteen van de vrijheid van een huurauto, want je kan zelf bepalen waar je heen gaat en hoe lang je overal blijft. Na een steile daling (die zijn er genoeg op Zakynthos) komen we aan bij Cameo Island. Dit kleine eilandje voor de kust van Zakynthos was niet altijd een eiland. Door een zware aardbeving in de 17e eeuw is de rotsformatie losgekomen van de rest van het eiland. De dag van vandaag wordt het verbonden met een magische loopbrug. Voor € 5 mag je het eiland betreden en heb je een mooi uitzicht over de baai van Laganas.

Arba Kantina

Deze plek klinkt je hoogstwaarschijnlijk niet bekend in de oren. Niet zo gek, want het is eigenlijk een klein eetkraampje. Maar de (naamloze) baai waar hij te vinden is, mag je niet missen. Mijn zus en ik stuiten toevallig op deze bijzondere plek omdat we er langs rijden en een kleine parkeerplaats zien. We willen kijken wat hier te beleven is, en zien een rustige plek met kraakhelder water. Goed om te weten: de navigatie kent Arba Kantina.


TUI Flex: omboeken tot zelfs 7 dagen voor vertrek


Ionian sunset café

De volgende stop op onze route is Keri Lighthouse. We zijn vroeg vertrokken met de huurauto en komen jammer genoeg voor een gesloten deur te staan. Maar we besluiten om door te rijden op de doodlopende weg en komen tot onze verbazing op een verrassend mooie plek. Ook hier staat een kraampje waar je wat drinken kan kopen. Dat is meteen je entreebewijs. Of je kiest ervoor om een paar euro te geven voor de entree. Deze plek staat bekend om de prachtige zonsondergang. Toch is het overdag ook meer dan de moeite waard.

Aristeon Olive Press Museum

Zakynthos is niet alleen rijk aan schildpadden, maar ook aan olijfbomen. Zo staan er op het eiland maar liefst 2 miljoen olijfbomen in de brandende Griekse zon. Hier willen we meer over weten en besluiten daarom naar een ecologische olijfoliefabriek en museum te gaan: Aristeon Olive Press Museum bij het plaatsje Lithákia. We worden vriendelijk ontvangen voor een gratis tour door het museum, waarbij we het hele proces van olijf tot olijfolie met eigen ogen zien. Maar ook onze smaakpapillen worden getrakteerd op de beste olijfolie. Mijn favoriet: de olijfolie met knoflook, hmm!

Skincari Cape

Op het noordelijkste puntje van Zakynthos vind je Skinari Cape. Hier kan je eten onder het genot van adembenemende, panoramische uitzichten. Het kalme water van het oosten komt hier samen met het winderige water van het westen. Onder Skinari Cape zijn de Blauwe Grotten te vinden. Een populair gebied onder de snorkelaars. De naam komt van de blauwe reflectie van de grotten. Als je hier zwemt, zal ook jij eruit zien als een smurf.

Xigia beach

Als je vanuit Skinari Cape richting het zuiden rijdt, kom je langs Xigia beach. Dit strand wordt ook wel een natuurlijke spa genoemd en ligt tussen twee steile rotsen. De bovenste laag van het water voelt ijskoud aan. Het ruikt een beetje naar rotte eieren omdat het zwavelgehalte hoog is. En dit is juist zo goed voor je. Het bronwater dat uit de rotsen in zee stroomt bij Xigia beach zit namelijk boordevol collageen. Daardoor zou het een helende werking hebben bij lichamelijke klachten zoals reuma en gewrichtspijn. Ten slotte is het ook goed voor de huid tegen rimpels, ter bevordering van de huidvochtigheid en tegen cellulitis. Klinkt dit niet geweldig?

Kan jij niet wachten om je bestemming op eigen houtje te ontdekken met een huurauto? Met een huurauto ontdek je de mooiste plekjes zonder extra verzekeringen of verborgen kosten.

Lees meer over: Europa   Griekenland   Hotspots   Zakynthos   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen