6 romantische huwelijksreisbestemmingen om de liefde te vieren

Je huwelijksreis is niet zomaar een vakantie. Het is een van de meest bijzondere vakanties samen. Jullie vieren de liefde, en daar zoek je de perfecte plek voor. Of je nou naar een exotisch eiland afreist of liever wat dichterbij blijft. We zochten de mooiste huwelijksreisbestemmingen voor je uit.

Zanzibar: de parel van de Indische oceaan

Zodra je voet zet op het Afrikaanse eiland Zanzibar valt alle spanning van de grote dag spontaan van je af. Want wauw, wat is het hier mooi. Parelwitte zandstranden, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee: geen wonder dat dit eiland de parel van de Indische Oceaan wordt genoemd. En aan luxe kom je niets tekort op deze huwelijksreisbestemming. Je slaapt in je eigen villa omgeven door de tropische tuinen in The Residence Zanzibar. Geniet in de wellness of duik samen in het diepe om de kleurrijke onderwaterwereld te bewonderen. Wil je meer zien van het eiland? Bezoek dan het culturele erfgoed Stone Town of het paleis van de Sultan.

Op zoek naar avontuur tijdens je huwelijksreis? Combineer de mooie stranden van Zanzibar met een safari door Tanzania tijdens een rondreis.

Samen dromen op de Malediven

Bij een droomhuwelijk hoort natuurlijk ook een droomreis. En dan zijn de tropische Malediven toch wel echt het neusje van de zalm. De speedboot brengt je vanaf Male naar het luxueuze Meeru Island Resort & Spa. Hier vind je alle ingrediënten voor een droomachtige honeymoon: eindeloos luieren op het strand, romantisch dineren en slapen in je eigen villa op het water. Je hebt alle tijd om samen na te genieten van de bruiloft. En wist je dat het een van de mooiste bestemmingen ter wereld is om te duiken of snorkelen? Snorkel hand-in-hand tussen mantraroggen, zeeschildpadden en exotisch gekleurde vissen. Ook fijn om te weten: het maakt niet uit wanneer je naar deze huwelijksreisbestemming gaat. Door het warme klimaat en de ligging in de Indische Oceaan is het hier het hele jaar mooi weer.


Wil je meer lezen over dit tropische eiland? Lees dan ook: zo ziet een vakantie op deze bucketlistbestemming eruit.


Mauritius: een veelzijdige huwelijksreisbestemming

Naast Zanzibar is Mauritius een van de mooiste bestemmingen voor een huwelijksreis in Afrika. Ook op dit tropische eiland in de Indische Oceaan kun je rekenen op verwennerij voor twee. Bij het luxe Paradise Cove Boutique Hotel start je je dag met een champagneontbijt, geniet je van de zon op het privéstrand en smul je onbeperkt van de lekkerste gerechten die de Mauritiaanse chef-kok voor je bereidt. Op ontdekkingstocht op Mauritius? Goed plan, want het eiland heeft veel meer te bieden dan alleen de paradijselijke stranden. Ga bijvoorbeeld een dag naar de hoofdstad Port Louis en maak kennis met de mix van culturen. Op de markt proef je de lekkerste fruitsappen en kijk je je ogen uit bij de kramen vol specerijen, souvenirs en fruit. Of trek het groene binnenland in en bewonder de watervallen in Tamarin en ruige bergpieken.

Verliefd op huwelijksreisbestemming Parijs

Bonjour mon amour. Welkom in de stad van de liefde: Parijs. Als de hele dag luieren aan het strand niets voor jou is, en je er liever met je lief op uitgaat is Parijs een perfecte huwelijksreisbestemming. Vanaf het Best Western Hôtel Littéraire Arthur Rimbaud ontdek je samen de meest romantische plekken. Natuurlijk geniet je met je hoofd in de wolken van het uitzicht vanaf de Eiffeltoren. En wat dacht je van een avondwandeling langs de Seine? De verlichte gebouwen en monumenten zijn ’s avonds op hun mooist, zo met de schittering van het water. Geen wonder dat hier zo veel aanzoeken plaatsvinden…


Lees ook: op deze 6 plekken wil je niks anders dan ontspannen.


Op huwelijksreis naar romantisch Venetië

Niet alleen in Parijs, maar zeker ook in Venetië hangt de romantiek in de lucht. Voor je het weet heeft de historische stad met haar bezienswaardigheden, waterwegen en verhalen je hart veroverd. Verblijf in het luxe en klassieke Monaco & Grand Canal hotel, in het hart van de Venetië. Hier heb je alles wat je nodig hebt: elkaar en de bezienswaardigheden om de hoek. Pak je lief bij de hand en loop het San Marcoplein op voor een kop koffie in een chique koffiehuis en bewonder de San Marcobasiliek. En natuurlijk mag je een romantische rondvaart in een gondel niet overslaan. Neem een fles wijn mee en laat je over het Grand Canal peddelen door een zingende gondelier. Jullie glijden langs de mooiste huizen en bijzondere gebouwen. En ’s avonds proost je op de liefde terwijl je vanaf het terras van het hotel uitkijkt over de verlichte stad.

Koninklijk genieten in Maastricht

Zijn zand tussen je tenen en een lange vlucht niet zo je ding en zoek je een huwelijksbestemming in Nederland? Wij kennen de perfecte plek om lekker met z’n tweeën na te genieten van de bruiloft. Als je het ons vraagt, is hotel Buitenplaats Vaeshartelt een van de meest romantische huwelijksreisbestemmingen in ons eigen land. In dit sprookjesachtige landgoed voel je je net een prins of prinses. Vooral als je direct na de grote dag op huwelijksreis vertrekt, is dit een echte aanrader. Stap in de auto en het ontspannen begint meteen, je bent er zo. Ontbijt ’s ochtends feestelijk met bubbels en Limburgse vlaai en maak daarna een wandeling door het heuvellandschap van Limburg of in de prachtige tuin. Willen jullie de dag op een speciale manier afsluiten? Kies dan voor het Michelinsterarrangement.

Wil je nog meer inspiratie op doen voor je huwelijksreis en laat je je graag in de watten leggen? Bekijk dan ook eens deze 5 beste hotels voor een ultieme wellnessvakantie.

Lees meer over: Frankrijk   Italië   Malediven   Mauritius   Nederland   Op 1 oor   Samen weg   Zanzibar  
Gerelateerde verhalen