Rondreis door Thailand: ontdek Bangkok en omstreken

Heerlijk eten, de altijd aanwezige gastvrijheid, prachtige natuur en kleurrijke tempels. Dit omschrijft Thailand in een notendop. Samen met een groep maakte ik, TUI collega Kristel, een korte rondreis door Thailand langs Bangkok en omstreken. In dit blog deel ik mijn ervaringen en tips om ook jouw reis door Thailand een waar succes te maken.

Ontdek het échte Bangkok

1. Fietstocht van Co van Kessel

Na een fijne nachtvlucht met Eva Air staat op de eerste dag een fietstocht gepland door Co van Kessel tours. Bangkok ontdek je op een efficiënte manier het beste met de fiets. Zo fiets je door allerlei kleine Thaise straatjes en ontdek je China Town. Onderweg kom je op iedere hoek talloze eetkraampjes tegen en mooie uitzichten, terwijl je ook nog eens op de weg moet letten. Een van de tussenstops is een bezoek aan een overdekte bloemen-, groente- en fruitmarkt. Daarnaast bewonder je ook de tempel Wat Kanlaya. In een korte tijd zie je een groot deel van de stad, een unieke manier om Bangkok te leren kennen.

2. Excursie naar de Grand Palace

Breng een bezoek aan het paleis van de koning bij The Grand Palace. Dit is niet zomaar een gebouw, maar een heel complex met meerdere prachtige gebouwen. Het paleis wordt momenteel niet gebruikt door de koning, maar is echt een bezienswaardigheid die je niet mag overslaan. We maken een wandeling met onze TUI gids, die meer vertelt over de geschiedenis en de verschillende bouwstijlen. Verwacht veel pracht en praal: al wandelend loop je langs en in gouden en kleurrijke Thaise bouwwerken. Let bij een bezoek op je kledingkeuze: bedekte schouders en benen zijn verplicht.

3. Avondmarkt Asiatique The Riverfront

De plek om betaalbare souvenirs te kopen is de avondmarkt Asiatique The Riverfront. Bij deze knusse avondmarkt vind je niet alleen diverse souvenirwinkels maar ook vele eetkraampjes. Klaar met je aankopen? Maak dan zeker een wandeling langs de rivier. Hier vind je restaurants met terrassen met uitzicht over de rivier. Wij maken vanaf hier ook nog een dinercruise.

4. Sky Bar van in The Hangover

Neem een Tuk Tuk door de stad en ga binnen bij de bekende Sky Bar van de film The Hangover. De rit in de Tuk Tuk is ook al een hele ervaring. Een minder authentieke tip dan de rest van Bangkok, maar wel de kans om de skyline te bewonderen in de avond. De cocktails zijn hier niet goedkoop, maar het uitzicht is prachtig en zeker de moeite waard.


Met de kinderen naar Thailand? Lees waarom Thailand ook ideaal is voor je gezinsreis.


Bezoek de tempels van Ayuttaya

Op ongeveer 1,5 uur rijden van Bangkok vind je de oude plaats Ayuttaya. Van 1350 tot 1767 was dit de hoofdstad van Thailand, totdat de stad vernield en geplunderd werd. De prachtige tempels veranderden in ruïnes en dat zie je nu nog steeds. We bezoeken de tempels Wat Chaiwattanagram en Wat Yai Chaimongkhol, en ik vind het een hele ervaring. Deze tempels zijn echt uniek ten opzichte van de tempels die we eerder bezocht hebben. Overal langs de weg vind je winkels die heerlijke groene of roze roti (een soort dunne pannenkoek) met suikerspin verkopen. Zeker eens proeven!

Natuur en historie in Kanchanaburi

1. Hellfire Pass

Onderweg naar Kanchanaburi verandert het drukke stadsleven rustig aan in groene uitzichten en kleine dorpen. Hier vind je de indrukwekkende Hellfire Pass, bekend van de bouw van de dodenspoorlijn tussen Thailand en Myanmar tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bezoek aan de Pass start met het museum. Bij binnenkomst hoor je direct verhalen met videobeeld van de overlevenden, om vervolgens daadwerkelijk een wandeling te maken door de Pass. Bij de receptie kan je een audiotour aanvragen. Het spoor ligt er niet meer, maar wel kleine onderdelen. Zeer indrukwekkend om meer te leren over de Thaise geschiedenis en hoe ook Nederland hierin terugkomt.

2. Bridge on the River Kwai

Heel bekend is ook de Bridge on the River Kwai. Deze brug en spoorlijn waren ook onderdeel van de dodenspoorlijn en zijn tevens bekend van het boek en de film. We maken een wandeling over de brug en hebben geluk: 4 keer per dag rijdt er namelijk een trein. Op het moment dat wij er lopen, rijdt deze voorbij. Naast de brug vind je allerlei verschillende eetkraampjes. Koop ter plaatse een van de warme wafelkoekjes, de heerlijke zoete geuren komen je al tegemoet wanneer je er langs loopt.

3. Erawan National Park en watervallen

Wat niet aan je bezoek aan Kanchanaburi mag ontbreken, is een wandeling door Erawan National Park en het beklimmen van de schitterende Erawan watervallen. In het nationaal park Erawan vind je maar liefst zeven niveaus aan watervallen die te bereiken zijn met voetpaden en bruggen. Het hoogste niveau is een klim van ongeveer 1,5 kilometer, dus trek goede wandelschoenen aan. Vergeet ook je zwemkleding niet gezien er genoeg mooie plekken zijn om een verkoelende duik in het water te nemen. Wij zijn in dit park tijdens het regenseizoen in oktober. Houd er in deze periode rekening mee dat het water heel onrustig en minder helder kan zijn door de grote stroom aan regenwater. Voor ons was zwemmen hierdoor helaas ook niet mogelijk, maar alsnog is het een geweldige wandeling door de natuur.

Komt tot rust bij de badplaatsen Cha Am en Hua Hin

Deze twee badplaatsen liggen dicht tegen elkaar aan. Na alle activiteiten en ervaringen is dit de ideale setting om tot rust te komen aan zee. Ga in Cha Am naar het strand Khao Takiab Beach. Dit kleine maar gezellig strand heeft een hele relaxte sfeer. Je vindt er meerdere terrassen waar je kan lunchen of dineren. In Hua Hin wandel je over de uitgerekte kust met uitzicht op de vissersboten. We stappen ook door de overdekte markt Hua Hin Market Village. Perfect om een aantal uur te winkelen. Een ervaring om niet te vergeten is de gezellige avondmarkt. Hier vind je kraampjes met eten en souvenirs, maar ook voldoende plekken om een voetmassage te nemen. We sluiten onze laatste avond in Thailand hier af bij de vele kroegen met live muziek.

Wil jij met een groep door Thailand reizen en een groot deel van het land zien? Maak de 15-daagse groepsrondreis Amazing Thailand en ontdek Bangkok en het noorden van Thailand. Wil je meer te weten komen over Zuid-Thailand? Lees dan hier verder.

Lees meer over: Actie!   Azië   Samen weg   Thailand  
Gerelateerde verhalen