Rondreizen met kinderen: 4 redenen voor een familierondreis

Denk je wel eens met weemoed terug aan de tijd dat je nog geen kinderen had? Toen je continent na continent bezocht en vulkaan na vulkaan beklom? Goed nieuws: die weemoed is nergens voor nodig. Rondreizen met kinderen, dat kan zeker. Want ook mét kids is er nog genoeg avontuur te beleven. En nee, dan bedoelen we niet op het strand van Cadzand.

1. Op rondreis met je gezin: de wereld aan je voeten

We denken eerder aan Zuid-Afrika, Sri Lanka, Peru, China, Jordanië of Vietnam. Inderdaad, het is tijd voor some serious adventure. Tijd om een rondreis met je gezin te maken en die ingeslapen bucketlist weer eens flink aan te pakken. Hoe je dat precies gaat bewerkstelligen met man en kind (of twee) aan je zij – zonder meteen overspannen te raken? Daar zijn de familierondreizen voor.

2. Alles geregeld

Tijdens deze volledig georganiseerde rondreizen ga je op pad met alleen maar gezinnen. Zo ontmoet je gelijkgestemde ouders en maken je kinderen vliegensvlug vakantievrienden. Tijdens deze verre reizen met kinderen slaap je vaak minimaal twee nachten op dezelfde plek waardoor je precies genoeg tijd hebt om te ontspannen én erop uit te gaan. De Nederlandstalige reisleider die met je meereist, stippelt de route voor je uit en regelt de excursies. Uiteraard alleen als je daar zin in hebt. ’s Ochtends op pad, ’s middags relaxen? We doen maar even een voorzetje.

3. Relaxed én avontuurlijk reizen met je gezin

Hotels, diverse maaltijden, contact met andere families en (zoals gezegd) excursies: praktisch alles wordt tijdens een rondreis voor je geregeld. De accommodaties hebben bijna altijd een zwembad en zijn soms heel speciaal, om écht avontuurlijk te reizen met het gezin. Zo kunnen jullie terechtkomen in een safaritent of een bedoeïenenkamp, en behoort zelfs een nachtje aan boord van een schip tot de mogelijkheden. Zeg nou zelf: zo spectaculair heb je het zelfs zonder kinderen misschien wel nooit gehad.

4. Adrenaline kick

Naast excursies voor het hele gezin, staan er tijdens deze rondreizen met kinderen ook activiteiten speciaal voor de jonge deelnemers op het programma. Denk aan sandboarden, een dag met een ranger op pad of ziplinen om die overdaad aan adrenaline even heel rap kwijt te raken. Jij even achterover, kinderen op pad. Klinkt als de ideale vakantie, niet?

Schud de avonturier in jezelf weer wakker en maak een rondreis met het gezin. Er zijn genoeg bestemmingen om uit te kiezen. Zo’n verre reis met kinderen is eens iets anders dan je gebruikelijke vakantie, avontuurlijker en misschien nog wel socialer ook? Een andere tip voor meer avontuur op vakantie: ga op cruise. Lees nog even verder met 5 dingen die je nog niet wist over cruisen met kinderen.

Lees meer over: Achter het nieuws   Afrika   Azië   Caribisch gebied   Europa   Vakantienieuws   Zuid-Amerika  
Gerelateerde verhalen