Samen op cruise: ontspannen én ontdekken

Eerlijk is eerlijk, ik had mijn twijfels. Zijn cruises niet voor oudere mensen? Is het niet saai? Nee, niets is minder waar: leun achterover en relax. De kapitein brengt je naar verschillende bestemmingen, terwijl jij ligt te zonnen op het dek of een massage krijgt. Op cruise gaan betekent geen stress in de auto of gefrustreerd zoeken naar een parkeerplaats. Je wordt van plaats naar plaats gebracht en de vele relax- en sportfaciliteiten zorgen ervoor dat je je niet verveelt. De vooroordelen schuif ik dus al snel aan de kant. Want toegegeven, mijn man en ik zijn echte cruise fans geworden.

U vraagt wij draaien

Er is plaats voor 2.894 passagiers, maar toch heb je niet het gevoel dat je met zoveel mensen aan boord verblijft. Mein Schiff 1 was ons drijvend hotel voor 1 week dat langs de Canarische eilanden en Madeira voer. Het moderne interieur en de grote ramen met een weids zicht over de zee vielen ons meteen op. We keken ook uit naar de Premium All Inclusive formule, met dranken, de meeste restaurants, fooi, wellness, fitness en entertainment inbegrepen. In de à-la-carterestaurants staat duidelijk aangegeven op de kaart wat er inclusief is en waar je nog voor bijbetaalt. Wat ook handig is: op elke verdieping vind je waterfonteinen. Handig om je drinkfles te vullen voordat je van boord gaat.

Schuif je voeten onder tafel

Het schip telt 12 restaurants en bistro’s en 15 (lounge)bars, zowel binnen als buiten. Omdat lekker en kwalitatief eten erg belangrijk is voor ons, besluiten we de proef op de som te nemen en de verschillende opties uit te testen. We genieten van gevarieerde gerechten, bereid met verse producten: verse vis, glutenvrij, Chinees, vegetarisch … Je kan onder andere terecht in het 24/7 buffetrestaurant ‘Day & Night’ (voor die midnight snack na het dansen), ‘Surf & Turf Steakhouse’ (onze favoriet!), ‘Atlantik-mediterran’ of ‘Esszimmer’ waar we naast de mediterrane specialiteiten ook genieten van prachtig uitzicht op zee. Onze tip: geniet voor het avondeten van een bordje tapas in een van de buitenlounges.

Cultuur snuiven en me-time

Naast lekker tafelen bezoeken we natuurlijk ook de Canarische eilanden en Madeira, waar we telkens tijd genoeg hebben om de sfeer en cultuur op te snuiven. De avond voordat het schip ergens aanlegt, vertelt de de cruise director in de theaterzaal wat er te doen is. Wij kiezen om er zelf op uit te trekken, maar je kan ook mee met de begeleide excursies per fiets. Lees ook over mijn favoriete plekjes tijdens het eilandhoppen. Wil je het eens rustig aan doen? Je hoeft niet van het schip af. Het zonneterras van meer dan 20.000m², de 2 buitenzwembaden en 3 jacuzzi’s bieden de oplossing. Of wat dacht je van een beetje me-time? Een indrukwekkend spacentrum met fitness én zeezicht, werken in mijn geval stimulerend. De fitness is trouwens open tot 1 u ’s nachts, dus geen uitvluchten meer! Je personal trainer of de andere sporters tijdens een groepsles geven je de nodige motivatie. Na een namiddagje eilandhoppen vertoef ik meestal bij de ijsbar op het dek, terwijl mijn man alvast onze cocktails haalt. Dat smaakt extra lekker met zicht op zee vanaf ons eigen balkon. Op je kamer is het dus ook eens leuk vertoeven en je komt er helemaal tot rust. En als je nog fut over hebt, is er ’s avonds ook nog heel wat te doen. Muziek, theater en workshops staan voor je klaar.

Kortom, er valt heel wat te beleven op cruise en de reizen van TUI Cruises zijn een ideale gelegenheid om eens goed te relaxen en veel bestemmingen te ontdekken.. We hebben alvast de smaak te pakken en kijken uit naar onze volgende cruise. Jij ook?

Lees meer over: Europa   Portugal   Pure ontspanning   Samen weg   Spanje  
Gerelateerde verhalen