Samen weg in het najaar: 3 tips voor een vakantie dichtbij

Het is altijd fijn om er samen even tussenuit te gaan. En daarvoor hoef je niet per se ver van huis. We begrijpen dat het in deze tijden vertrouwd voelt om dicht bij huis te blijven. Gelukkig is er genoeg te ontdekken in ons eigen land en onze buurlanden. We helpen je op weg en hebben drie bestemmingen uitgezocht waar je culinair geniet en je samen tot rust komt. Met een vakantie in België, Duitsland of Nederland ben je toch even helemaal weg.

1. Vakantie in België

Een vakantie in België is niet alleen fijn om dat het dicht bij huis is. Onze zuiderburen hebben van alles te bieden. Of je nou kiest voor uitwaaien aan het strand, een culturele stedentrip of liever de natuur intrekt: België is the place to be. En we geven je graag een paar hoteltips.

Overnachten in een paleis in Brugge

Verblijf een weekend in Brugge en je vergeet helemaal dat je maar een paar uur van huis bent. En wanneer je in een romantische stad bent met je lief, maakt slapen in een voormalig paleis het wel extra speciaal. Marmeren badkamers, bubbels en Belgische chocolade bij het ontbijt, en een wellness om in te ontspannen: in Dukes’ Palace heb je het allemaal. De ligging is ideaal om en dag cultuur snuiven af te wisselen met een dag strand. De Noordzeekust is slechts een halfuur rijden. Wandel eens langs het strand in Blankenberge, bewonder de zonsondergang vanaf de Belgium Pier of eet een hapje in een strandtent.

Opladen in de Belgische Ardennen

Wil je ontsnappen aan de dagelijkse drukte? Niets zo fijn als opladen en tot rust komen in de natuur. En dit kan dichterbij dan je denkt. Verblijf in hotel Quartier Latin in het dorp Marche-en-Famenne in de Belgische Ardennen. Vanaf hier wandel je eindeloos door de natuurgebieden en raak je niet uitgekeken in idyllische dorpen zoals Dinant en Durbuy. En het hotel ligt vlak bij de beroemde grotten van Han. Waan je in een hele andere wereld onder de grond en kijk je ogen uit tussen de druipstenen en grootse zalen. Bijkomen van een dag in de buitenlucht? In de wellness van het hotel word je weer helemaal zen.

Slapen in sfeervol Antwerpen

Tijdens een weekend Antwerpen hoef je je nooit te vervelen. Het 4-sterren Lindner WTC Hotel & City Lounge staat middenin de beroemde diamantwijk op loopafstand van het centrum. Wandel na een goede nachtrust en een vers ontbijt naar de Grote Markt vlak bij het oude centrum. Het decor van 16e- en 17e-eeuwse gildehuizen zorgt voor een gezellige sfeer. Ga je rond kerst? Dan vind je hier een sfeervolle kerstmarkt. Ook een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal mag niet ontbreken tijdens je vakantie in België. Wil je meer weten over de stad? Boek een privétour door historisch Antwerpen en leer meer over de geschiedenis.

2. Vakantie in Duitsland

Duitsland is niet voor niets een populair vakantieland. Op slechts enkele uren rijden zijn er verschillende bestemmingen voor een ontspannen vakantie. Kies wat het beste bij je past: een goed glas wijn drinken aan de Moezel, wandelen door het Zwarte Woud of wereldstad Berlijn bezoeken. Eén ding is zeker: in deze hotels staat ontspanning voorop.

Wandelen in het Zwarte Woud

Middenin de natuur, een uitstekende keuken en uitgebreide wellness: voor een rustige vakantie ben je in Hotel Oberwiesenhof op het juiste adres. Dit luxe hotel ligt in het Zwarte Woud in het zuidwesten van Duitsland. En met meer dan 30.000 kilometer aan wandelpaden, mag je je wandelschoenen tijdens je autovakantie naar Duitsland niet vergeten. Onze tip: rijd naar Bad Wildbad en wandel hier naar de 800 meter hoge top van de Sommerberg of laat je brengen door de kabelbaan. Volg vanaf daar het Baumwipfelpfad. Via hangbruggen wandel je tussen de boomtoppen door naar de uitkijktoren. Hier word je beloond met een prachtig uitzicht over het Zwarte Woud.

Romantiek aan de Moezel

Een goed glas Moezelwijn, indrukwekkende burchten en kastelen en een luxe hotel met wellness: dat zijn de ingrediënten voor een ontspannen weekend weg in Duitsland. Een vakantie aan de Moezel is ideaal voor wie liever dicht bij huis wil blijven. In slechts 3,5 uur rijden vanaf Utrecht kom je aan bij hotel Moselromantik Panorama, waar ze je met open armen ontvangen. Trakteer jezelf op een massage of relax in de sauna. De omgeving verkennen? Bezoek dan het centrum van Cochem. Al van ver zie je de Reichsburg op een 100 meter hoge rots boven de stad uittorenen. Meer van de Moezelstreek zien? Ga dan een dag naar de oudste stad van Duitsland, Trier. Zodra je door de romeinse stadspoorten stapt is het alsof je teruggaat in de tijd.

Citytrip Berlijn

In hartje Berlijn op loopafstand van de winkelstraat Kurfürstendamm ligt Hotel Palace Berlin. De ideale uitvalsbasis voor iedereen die op zoek is naar ontspanning in combinatie met cultuur. Verken op je eigen tempo de stad en bewonder de historische gebouwen met bijzondere verhalen zoals Checkpoint Charlie en de Berlijnse muur. Of rijd langs de highlights met de City Circle hop-on hop-off bus. Honger gekregen? Proef dan onderweg de bekende Duitse currywurst. Eenmaal terug in het hotel laat je alle indrukken bezinken terwijl je tot rust komt in de spa of een duik neemt in het zwembad.

3. Vakantie in Nederland

Ben je toe aan een vakantie maar blijf je graag in je vertrouwde omgeving? Ook in ons eigen kikkerlandje valt veel te ontdekken. Trek je terug in de natuur op de Veluwe, kies voor bourgondische gezelligheid in Maastricht of laat de wind door je haren blazen aan de kust. Met deze hotels in Nederland zit je altijd goed.

Culinair en bourgondisch Maastricht

Culinair genieten in eigen land. Dat kan nergens anders zo gezellig en bourgondisch als in Maastricht. En het vakantiegevoel begint al bij aankomst in Hotel Monastère. Dit boetiekhotel is een oud klooster omgebouwd tot een chic hotel met authentieke details zoals glas-in-loodramen en marmeren schouwen. En het ligt op steenworp van het Vrijthof. Neem hier plaats op een van de terrassen voor een vers stuk Limburgse vlaai. Een bezoek aan de Basiliek van Sint Servaas mag niet ontbreken tijdens je weekend in Maastricht. De basiliek in romaanse stijl heeft een van de rijkste schatkamers van Europa en staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Op safari door Veluwe

Op zoek naar een romantisch weekend in de Nederlandse natuur? Dan is de Veluwe de plek voor een weekend weg in Nederland. Dit bekende natuurgebied wordt niet voor niets de groene schatkamer genoemd. Van bossen en heidevelden tot aan zandverstuivingen en kabbelende beekjes: op de Veluwe vind je ruim 5000 hectare aan bijzondere landschappen. En overnacht je in NH Veluwe Sparrenhorst, dan vind je dit allemaal in je achtertuin. Stap overdag op de fiets of ga op safari met een boswachter op zoek naar een edelhert of een Schotse Hooglander. En ’s avonds schuif je in de brasserie van het hotel zo aan voor een eerlijk en culinair diner.

Uitwaaien aan de Nederlandse kust

Verblijf in Fletcher Hotel Scheveningen en je hebt alles wat Scheveningen te bieden heeft binnen handbereik. Dit fijne 4-sterrenhotel ligt aan de kust van Scheveningen: de perfecte locatie om stad en strand te combineren. Je staat binnen een paar stappen op het strand. Of ga een dag naar Den Haag om door de winkelstraten te slenteren en een bezoek te brengen aan het politieke hart van Nederland: het Binnenhof. Is het geen mooi weer? Duik dan het Mauritshuis in en bewonder Het Meisje Met De Parel van Johannes Vermeer. En ’s avonds proef je in het restaurant van de lekkerste seizoensgerechten, terwijl je de zon in de Noordzee ziet zakken.

Ontspannen op vakantie

Met TUI ga je met een gerust hart op vakantie. Heb je al geboekt en verandert er voor vertrek iets in je eigen situatie of op bestemming? Dan maak je zonder problemen gebruik van de omruilgarantie.

Lees meer over: Actie!   België   Berlijn   Duitsland   Europa   Nederland   Samen weg  
Gerelateerde verhalen