Ultiem gevoel van vrijheid, slapen op het strand! (met een tikje luxe)

Voor velen is ‘the sky the limit’ op het gebied van reizen. Bekijk eens de Instagram-accounts en de meest perfecte vakantieplaatjes vliegen je om de oren. Een bijzondere ervaring opdoen is waar het om draait. Als ik naar mezelf kijk en naar de mensen om mij heen, dan zie ik een soort van verlangen naar het onbekende. Het zoeken naar de mooiste plekken waar die eeuwig, reizende oud-studiegenoot nog niet is geweest. Zoeken naar dé spots voor een niet te evenaren ervaring. Tijdens mijn werk voor TUI word ik regelmatig ‘geconfronteerd’ met dit soort fotogenieke vakantiebestemmingen. Van die echte droomlocaties direct op een bountystrand die meteen je aandacht grijpen.

Bijzonder overnachten: slapen op het strand

Staat de hashtag ‘slapen op het strand’ al onder een van de foto’s van jouw Instagram-account? Natuurlijk kun je een huisje op het strand in Nederland, Frankrijk of Spanje boeken, daar is helemaal niets mis mee. Maar wow, zou het niet fantastisch zijn om op een tropisch eiland ergens ver weg wakker te worden op het strand…

Zelf heb ik, direct na mijn afstuderen, ooit al op het strand mogen slapen in een huisje op het Thaise eiland Koh Phi Phi. Een prachtplek en spotgoedkoop. Maar ook hier werd ik weer met mijn neus op de feiten gedrukt als het gaat over ‘goedkoop is duurkoop’. Dankzij mijn insectenfobie en een aantal enorme kakkerlakken onder het matras viel mijn overnachting op het strand in het water. Die overnachting bleef dus op de bucketlist staan, en de volgende keer kies ik voor pareltjes op het strand met iets meer luxe. Mijn bucketlist voor de komende jaren deel ik graag met jullie. Van logeren in luxe Maya-huisjes in Mexico tot een Beach bungalow met buitendouche op de Malediven… Let’s face it, een beetje luxe kan iedereen van tijd tot tijd wel waarderen. En een tropisch strandhuisje op een bountystrand vol palmen is net even wat meer ‘Instagrammable’ dan een vakantiehuis aan de Nederlandse kust. Bijzonder overnachten 2.0 dus…

1. Thulhagiri eiland in de Noord-Malé Atol

Er zijn talloze mooie plekken op de wereld te vinden, maar de Malediven is er zo één waar je ooit in je leven geweest moet zijn denk ik. Hoe romantisch is dit huisje dan op Thulhagiri Island? Pal op een witter-dan-wit strand. Denk aan Expeditie Robinson maar dan met een boel luxe en verwennerij. Vooral tof om een kort weekje uit te rusten na een indrukwekkende rondreis door Sri Lanka.

2. Maya-huisjes pal aan het strand in Mexico

Midden op het strand overnachten aan zee in een Mexicaanse casita? In het Mexicaanse Playa del Carmen ontwaak je in een echt Maya-huisje met rieten ‘palapa’ dak. Het Caribische strand vormt je eigen tuin. Als ik ooit op huwelijksreis ga dan weet ik wel waar naartoe… Voor de kust ligt trouwens het grootste rif ter wereld: het Maya-rif.

3. Blauwe chalets aan Lac Bay op Bonaire

Nog zo’n ‘weg-droom-plek’ ligt op het ABC eiland Bonaire direct aan de azuurblauwe Lac Bay. Alleen al door te kijken naar het beeld voel je de zeewind door je haren. Vanuit de blauwe chalets stap je hier op het mooiste strand van Bonaire. En heb je inmiddels koters, dan hoef je je droom niet op zij te zetten. Deze plek is meer dan prima voor families met kinderen dankzij het ondiepe water. En naast een mooi bruin kleurtje kun je hier werken aan je duik-, yoga- en windsurf skills. Goed voor je hashtags en instagramable foto’s!

4. Swahili dorp aan zee op Zanzibar

Midden tussen de palmbomen en direct op het strand: geloof me, in dit Swahili dorpje wil je slapen. Je vindt dit pareltje aan de oostkust van Zanzibar. Om je topografie even op te poetsen: dit eiland Zanzibar ligt midden in de Indische Oceaan ten zuiden van het Afrikaanse Tanzania.

5. Ruime houten chalets aan de Thaise kust

Zet 20 stappen en je staat al in de felblauwe Golf van Thailand. In deze karakteristieke houten chalets nabij Cha Am zou ik best een heel jaar kunnen wonen. Vergezeld door metershoge palmbomen… De kokosnoten kun je zo verzamelen op het strand. Deze spot roept het ‘onbewoonde eiland gevoel’ direct op. Toch kun je genoeg vertier vinden in het bruisende Cha Am op zo’n 8 kilometer afstand.

Lees meer over: Afrika   Azië   Bonaire   Caribisch gebied   Malediven   Mexico   Op 1 oor   Samen weg   Thailand   Zanzibar  
Gerelateerde verhalen