Snorkelen op Bonaire: 3x Dee’s hotspots

Een snorkelset verdient de eerste plek op je inpaklijst voor je vakantie naar Bonaire. Want zeg je snorkelen op Bonaire, dan zeg je kristalheldere onderwaterwereld met onaangetaste koraalriffen. Vissen in alle kleuren en maten zwemmen je aan alle kanten voorbij. En je hoeft er niet eens naar op zoek: waar je de zee ook instapt, deze mooier-dan-mooie onderwaterwereld is overal. Wij kregen er tijdens onze vakantie dan ook geen genoeg van en spotten zelfs zeeschildpadden. Waar je dan precies moet zijn? In dit blog neem ik je mee naar mijn drie mooiste plekken om te snorkelen op Bonaire.

Snorkelen bij Klein Bonaire

De meest bijzondere plek om te snorkelen op Bonaire is zonder twijfel rondom Klein Bonaire. Dit onbewoonde eiland ligt voor de westkust en is vanaf elk terras aan het water in hoofdstad Kralendijk te zien. Klein Bonaire is de trots van Bonaire: een bounty eiland met parelwitte stranden, omringd door een helderblauwe zee en een kleurrijk koraalrif. Dit stukje ongerepte natuur willen de Bonairianen graag behouden en is daarom niet voor niets een beschermd natuurgebied. Zo mag je er met een boot niet aanleggen of het anker laten zakken. Om toch het eiland op te komen drijven er zo’n 20 meter uit de kust aanmeerboeien waar je je boot aan vast legt. Een stukje zwemmen om op het eiland te komen is dus een must. Natuurlijk zet je dan gelijk je snorkelset op. Want met een beetje geluk begeleiden de vele schildpadden en roggen je naar Klein Bonaire.

Trap op, trap af bij 1.000 Steps

Voor duik- en snorkel hotspot 1.000 Steps volg je vanuit Kralendijk een smalle bochtige weg langs de kust richting het noorden. Net na Santa Barbara kom je de eerste duik- en snorkelspots al tegen. Je herkent ze aan de grote gele keien langs de weg. Bij 1.000 Steps zie je links van de weg het begin van de trap die leidt naar het lager gelegen strand. Flinke meevaller: de trap bestaat niet écht uit 1000 treden. Maar toch, respect voor de duikers. Met je hele duikuitrusting op je rug 70 treden af en na je duik weer naar boven, voelt vast aan als 1.000 steps. Met een snorkelset in je hand is die trap gelukkig een stuk beter te doen. Ga je ook snorkelen op Bonaire: voor ons is dit de plek waar we superveel schildpadden spotten.


Leestip: De mooiste stranden van Bonaire: Dee’s top 4


Wayaka II in Washington Slagbaai

In het uitgestrekte Washington Slagbaai park vind je het letterlijke hoogtepunt van Bonaire: de 240 meter hoge berg Brandaris. Maar, Slagbaai heeft ook fijne duik- en snorkelspots. Nog een mooie plek om op Bonaire te snorkelen is wat mij betreft Wayaka II. Klim bij de herkenbare gele steen naar beneden en je komt uit op een piepklein zandstrand. Leg je spullen hoog en droog, want met vloed loopt het geregeld onder. Zodra je met je duikbril op je hoofd tussen de rotsen door zwemt, waan je je in een aquarium. Franse keizervissen, koffervisjes en papegaaivissen zijn hier graag geziene gasten. Vind je snorkelen nog best een uitdaging, ook dan zit je hier goed. Je hoeft maar tot aan je knieën het water in en je spot de meest kleurrijke vissen zo vanaf de kant. De vissen zijn hier allesbehalve schuw en komen dus graag bij je kijken.

Duiken op Bonaire voor beginners

Ben je wat avontuurlijker ingesteld? Boek dan een duikcursus en leer duiken op Bonaire. Professionele duikers noemen Bonaire als een van de beste duikplekken ter wereld. Dus wat let je om die sprong in het diepe te wagen. Voordeel van duiken ten opzichte van snorkelen is dat je veel dichter bij de koraalriffen komt. Op het hele eiland vind je duikscholen voor beginners en gevorderden. Van een proefduik in het zwembad tot het halen van je PADI, op Bonaire is het mogelijk.


Lees ook: Iets nieuws leren op vakantie: duiken op Bonaire


Waar blijf je slapen? Drie tips van de TUI Redactie

De resorts op Bonaire zijn, net als alles, kleinschalig. Onze tip: bedenk van tevoren wat je wil tijdens je vakantie. De vrijheid van een appartement, een luxe All Inclusive resort of een hotel met een eigen duikschool op Bonaire? Voor alle drie smaken hebben we een tip. Wil je een appartement, kies dan voor het gloednieuwe TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire. Met een unieke lazy river voor de deur en de zee binnen handbereik, verveel je je hier geen moment. Ga je voor de luxe van All Inclusive op Bonaire, dan is Van Der Valk Bonaire voor jou the place to be. Tot slot: ga je het avontuur aan en wil je leren duiken op Bonaire, dan zit je goed bij Bloozz Resort Bonaire. Alles wat je nodig hebt voor een duikvakantie op Bonaire hebben ze hier. Duikcursussen, duikpakken en duikflessen. Kortom, op Bonaire snorkelen is een echte aanrader. Het is niet alleen de allerleukste activiteit – vind ik dan – het is ook nog eens heel gemakkelijk. En eenmaal uitgesnorkeld plof je in je hangmat met een welverdiende cocktail. Bida ta dushi: op Bonaire is het leven goed.

Lees meer over: Bonaire   Hotspots   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen