Wegdromen in Spaanse sferen met tapas op de keukentafel

Als je in Spanje bent, struin je langs de ene tapasbar na de andere. Wil je je eigen keuken ook in een tapasbar omtoveren? Kok Ramon Beuk en influencer Dee helpen je graag een handje.

Pinchos hier, pinchos daar

Wil je het liefst een beetje van alles proeven? Check! Tapas zijn de kleine hapjes die in Spanje onmisbaar zijn. Een van deze tapas zijn pinchos, een broodje met vis of vlees op. Smeer de gebakken broodjes in met oliemengsel en bestrooi het met paprika en gamba’s. Verras je smaakpapillen nog meer door chili en knoflook door de olie te mengen. ¡Que aproveche (smakelijk)!

Proef zonnig Spanje

Ingrediënten: Ingrediënten broodjes:
  • 3 rode paprika’s
  • 12 gamba’s
  • 10 stuks ansjovis
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel citroensap
  • 4 tenen knoflook
  • 1,5 dl olijfolie
  • 1 el chilivlokken
  • 1 stokbrood
  • 0,5 dl olijfolie
  • 1 el chilivlokken
  • 2 tenen knoflook

Bereidingswijze:

  • Doe de paprika’s 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Bak de chilivlokken, knoflook en ui 3 minuten in olie.
  • Voeg de tomaten en citroensap toe.
  • Draai het vuur hoger en voeg de gamba’s en ansjovis toe. Bak deze 3 minuten.
  • Draai het vuur laag en maak het op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze broodjes:

  • Snij het stokbrood in plakken.
  • Pers de knoflook en meng het met de chili door de olie.
  • Smeer de broodjes in met het oliemengsel, bestrooi het met zout en bak ze 10 minuten in de oven.

Lees ook: Haal de wintersport in huis met een heerlijke kaasfondue


Maak de paprika’s schoon, verdeel ze over een groot bord en schep het gamba mengsel over de paprika’s. Serveer het met broodjes op kleurrijke bordjes.

Lees meer over: Europa   In de pan van   Samen weg   Spanje  
Gerelateerde verhalen