4x speelplezier rond LEGOLAND Billund Resort

In LEGOLAND Billund Resort in Denemarken beleven groot en klein uren plezier op de leukste attracties, compleet in LEGO stijl. Maar ook als je alle attracties afgevinkt hebt, staat je nog genoeg plezier te wachten. Want ook de omgeving van dit pretpark stelt niet teleur. We vermaken ons in nog vier andere speeldomeinen rond LEGOLAND, waar je je dagenlang kunt uitleven.

1. Overal blokken in Lego House

LEGO House ligt op 5 minuten rijden of 12 minuten lopen van LEGOLAND Park en mag je absoluut niet overslaan, ongeacht de leeftijd van je kinderen. LEGO House is letterlijk het huis van LEGO, gevuld met 25 miljoen LEGO steentjes. Een grote speelplek voor jong en oud dus. Denk aan LEGO watervallen, zwembaden van en vol met Duplo en een gigantische dinotentoonstelling. Kortom, een plek vol speelervaringen voor kinderen van alle leeftijden die hun creativiteit willen ontdekken. In LEGO House is er dit jaar ook nog een nieuwe attractie geopend: Mood Mixer. In deze attractie speel je op een boeiende manier met je emoties met LEGO stenen.

LEGO House bestaat uit verschillende thematische zones voor diverse leeftijden. Overal lopen LEGO meesters en -juffen rond om met de kinderen te spelen, ze te helpen en te begeleiden. Xan, onze jongste, heeft hier de tijd van zijn leven. Hij maakt allerlei soorten treinbanen met Duplo en speelt met de treinen, auto’s, vliegtuigen en Duplodieren die hij nooit eerder gezien heeft. Er is zo veel te zien en te doen dat je hier best een hele dag voor uittrekt. De tijd vliegt voorbij.

Ouders vermaken zich hier trouwens ook volop, want LEGO brengt het kind in iedereen weer naar boven. Opa’s kruipen over de grond bij het maken van de meest supersonische treinbanen en vaders zitten met het zweet op hun voorhoofd te bouwen aan auto’s waarmee ze racewedstrijden op het parcours houden. Honger gekregen van al dat bouwen? In het restaurant MINI CHEF bouwen je kinderen hun gekozen gerecht na met Legoblokken en halen ze hun bord af bij twee grappige robots. En voor een lekker tussendoortje of een goede kop koffie kun je terecht in een van de talloze eetgelegenheden in LEGO House. LEGO House opent om 10.00 uur en mijn advies is om meteen ‘s ochtends te gaan. Heb je aan het einde van de dag nog zin in een rondje in de achtbaan, dan kan je dat voor het eten mooi nog even doen.

2. Uren zwemmen in Lalandia

Wil je je gezinsvakantie in LEGOLAND Billund Resort nog wat verlengen, dan is er in de buurt genoeg te doen. Zoals een middag zwemmen in Lalandia’s Aquadome, het grootste zwemparadijs van Scandinavië. Eigenlijk dekt het woord ‘subtropisch zwembad’ niet de lading, want een zwembad als dit is uniek. Het zwembad heeft allerlei attracties, waaronder een golfslagbad, wilde rivieren en meerdere supersnelle glijbanen, waarvan de langste maar liefst 100 meter is. Wat ook heel cool is, is de zwemgrot. Hierin zwem je naast een echt onderwateraquarium. Ben je niet zo fan van zwemmen? Geen enkel probleem, want er zijn nog veel meer activiteiten te doen in Lalandia. Schaatsen bijvoorbeeld, en skiën, of klimmen op de klimmuur.

3. Buiten spelen in WOW PARK

Het is zonde om in het mooie Denemarken de hele dag binnen te spelen en daarom is een middag of ochtend spelen in WOW PARK zeker een aanrader. Onze kinderen vinden dit een van de leukste uitjes. WOW PARK is een speel- en pretpark middenin het bos met meer dan 100 speelelementen. Dit betekent: eindeloos spelen en ravotten. Torenhoog in de boomtoppen klim je door grote netten, roetsj je van glijbanen en speel je met gigantische ballonnen. Verdwaal in het reuzendoolhof of speel verstoppertje in de grotten. Op verschillende picknickplekken in het bos geniet je van een welverdiende snack en bij het kampvuur braad je je eigen vlees of rooster je marshmallows. Voor dit park koop je apart een ticket en je bent er in slechts 10 minuten met de auto vanaf LEGOLAND Park. Ideaal om binnen en buiten spelen te combineren.

4. Op safari!

Givskud Zoo ligt op een kleine 20 minuten met de auto vanaf Legoland. Het is een prachtig en ruim safaripark, maar het is veel meer dan dat. Het safaripark heeft verschillende gigantische speeltuinen, trampolines, een kinderboerderij, een autosafari en ze hebben een dinopark. Wij hebben helaas niet de tijd om hier een hele dag rond te lopen, maar we willen de reusachtige dino’s zo graag zien dat we direct na aankomst en inchecken hierheen rijden. Zo gaaf! En wist je dat als je bij TUI boekt je op privé safari kunt in GIVSKUD Zoo? Met een dierenverzorger neem je een kijkje achter de schermen bij de stallen van de dieren, nog voordat het park opengaat voor publiek.

Tip van de redactie: Boek je bij TUI? Dan ontvang je hoge kortingen op de entreekaarten bij WOW park en LEGO House. Of maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een Resortpas. Hiermee heb je onbeperkt toegang tot LEGOLAND Park (dag van aankomst en vertrek inclusief), safaripark GIVSKUD ZOO, Lalandia’s waterpark Aquadome en indoor speelparadijs Monky Tonky Land.

Zo zie je maar: ook in de omgeving van LEGOLAND Billund Resort vermaak je je nog dagen. Om er even tussenuit te zijn met het hele gezin is LEGOLAND en omgeving dus de ideale tip voor elke vakantie.

Lees meer over: Actie!   Denemarken   Europa   Met de kinderen  
Gerelateerde verhalen