6x de meest sprookjesachtige kastelen over de hele wereld

Je kent ze wel, van die kastelen die uit een sprookje lijken te komen. Toch bestaan ze echt. Over de hele wereld vind je deze sprookjesachtige bouwwerken en ze hebben allemaal hun eigen verhaal. Vaak zijn bekende verhalen of films geïnspireerd door deze magische locaties en dat begrijpen wij wel. We laten je zes echte kastelen zien die net uit een sprookje lijken te komen. Plekken waar zomaar een prins of prinses zou kunnen wonen.

1. Taj Mahal, India

Het ware verhaal van de Taj Mahal is als een sprookje. Dit indrukwekkende monument is een mausoleum dat keizer Sjah Jahan liet bouwen ter ere van zijn geliefde vrouw. Wat leuk is, is dat Disney het imposante gebouw gebruikte als inspiratie voor het paleis van de Sultan in de film Aladdin. De Taj Mahal ligt in Agra, ongeveer 200 kilometer van Delhi, in India. Het maakt deel uit van de beroemde Gouden Driehoek route: Delhi, Agra en Jaipur. Tijdens een rondreis door India is de Taj Mahal zeker het bezoeken waard.

2. Alcázar de Segovia, Spanje

Ook dichter bij huis vinden we een pareltje. Het sprookjeskasteel Alcázar de Segovia vind je in de stad Segovia, in Spanje. Dit kasteel inspireerde de makers van Disney voor het kasteel van de koningin in Sneeuwwitje. De torens, bakstenen gevel en ligging hebben ook veel weg van het kasteel in de film Assepoester.

Het Alcázar werd gebouwd als een fort, maar in de loop der jaren heeft het verschillende functies gehad. Het is een koninklijk paleis geweest, een gevangenis, een militaire academie en ook een wapenarsenaal. Vandaag de dag is het een museum.

De stad Segovia ligt op ongeveer een uur rijden vanaf Madrid. Combineer je citytrip naar Madrid daarom met een uitstap naar de Alcázar de Segovia. Of bezoek het kasteel tijdens je rondreis door het binnenland van Spanje.

3. Neuschwanstein, Duitsland

Als je het hebt over sprookjeskastelen, dan mag je dit kasteel zeker niet overslaan. Schloss Neuschwanstein, wat “nieuwe stenen zwaan” betekent, ligt helemaal in het zuiden van Duitsland. Hoewel het kasteel er middeleeuws uitziet, werd het in 1869 gebouwd door koning Ludwig II van Beieren. Plan een bezoek met een gids die je van alles kan vertellen over het kasteel en zijn geschiedenis. Combineer dit bezoek met een weekendje München.

 4. Kasteel Chillon, Zwitserland

Misschien herinner je je het kasteel in de Disney-film de Kleine Zeemeermin nog? Dit is het kasteel van Chillon in Zwitserland. Dit fort werd gebouwd op een rotsachtig eiland om de doorgang tussen Noord- en Zuid-Europa te controleren. Het kasteel, omringd door natuur, is een prachtige bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je reis naar Zwitserland. Bezoek kasteel Chillon en leer meer over de geschiedenis en verhalen.

5. Mont Saint-Michel, Frankrijk

Mont Saint-Michel is een eiland voor de kust van Normandië, Frankrijk. Het is een unieke plek omdat het kasteel omringd is door water en het bij vloed lijkt alsof het kasteel oprijst uit de zee. Mont Saint-Michel is een religieuze plek, waar sinds de middeleeuwen een benedictijnenabdij is gevestigd.

Als je de film Rapunzel bekijkt, zie je duidelijk dat de makers zich lieten inspireren door Mont-Saint-Michel om het koninkrijk van de prinses na te bouwen. Waan je in een middeleeuwse wereld of een sprookje gedurende een bezoek aan dit kasteel. Leuk als je op roadtrip bent door Normandië.

6. Dunnottar Castle, Schotland

Ondanks dat er van dit kasteel niet veel over is, is het toch een bezoekje waard. Het Dunnottar Castle vind je in Schotland en was inspiratie voor de film Rebel. Deze ruïne ligt op een rots van 50 meter hoog en is bijna volledig omringd door de Noordzee. De locatie van dit kasteel geeft je een magisch en sprookjesachtig gevoel. Naast het bekijken van het Dunnottar Castle en het ontdekken van de geschiedenis, kun je ook een kijkje nemen in de rest van de omgeving. Hier vind je bijvoorbeeld een historische havenstad, Stonehaven. Ook voor de fanatieke natuurliefhebbers is er veel te vinden. De omgeving biedt prachtige natuur met stranden, kliffen en glooiende landschappen.

Nieuwsgierig naar wat Schotland allemaal te bieden heeft? Dan raden wij je aan om een rondreis te plannen.

Ben je benieuwd geworden naar meer bijzondere plekken over de hele wereld? Lees ook onze blog over de zeven wereldwonderen of plekken waar de tijd heeft stil gestaan.

Lees meer over: Autovakanties   Azië   Duitsland   Europa   Frankrijk   Hotspots   Schotland   Spanje   Zwitserland  
Gerelateerde verhalen