Stedentrip naar Praag: 5x tips van Moïse

We kijken al weken uit naar deze reis en eindelijk is het zover. In Praag ontdekken we de leukste plekken. Ik ben Moïse Trustfull en hier zijn mijn tips voor je stedentrip Praag.

1. Verblijven in Praag

We verblijven in het Falkensteiner hotel, een echte aanrader. Het is prachtig hotel, enorm dicht bij het station, met een mooie wellness. We lopen elke dag enorm veel door de stad waardoor de wellness fijner is dan ooit. Je kunt er naar de sauna, stoombad, koud afdouchen en los heerlijke massages boeken. Daarnaast heeft het hotel een eigen restaurant en bar waar ook mensen komen die niet in het hotel verblijven, omdat het zó lekker en leuk is. En op zaterdagmiddag is er altijd live muziek in de binnentuin.

2. Astronomisch uurwerk

Een echte must see: het astronomisch uurwerk van Praag. Het is een van de oudste werkende astronomische klokken ter wereld, enorm mooi om te zien. En onze tip: ga naar de sky bar van Hotel U Prince, vanaf daar zie je het nog mooier onder het genot van een drankje.

3. Pubs en restaurants in Praag

De stad heeft ontzettend veel leuke eettentjes. Er zijn veel Italiaanse restaurants en ook in elke straat zit een pub. Perfect, want het schijnt dat je in Praag het goedkoopste bier van Europa kunt drinken. Ik zet een paar van onze favoriete voor je op een rij:

  • Bistro Monk: heerlijke, gezonde en kleurrijke gerechten voor ontbijt en lunch
  • La Bottega di Finestra: Italiaans, enorm lekkere burrata
  • La Finestra in Cucina: Italiaans, wel iets duurder maar echt een van de beste Italianen waar ik ooit heb gegeten
  • Falkensteiner Hotel: ontbijt, lunch, diner en cocktails
  • Hanabi Sushi House: heel lekker en vooral voor afhaalsushi om het in een park op te eten
  • Cocktailbar Tretter’s
  • Cafefin: ontbijt en lunch

Lees ook: Uitgaan in Praag: op deze plekken beleef je een onvergetelijke avond


4. Shoppen

Praag heeft een enorm groot centrum waar je allemaal leuke winkels hebt. Van de standaard winkelketen tot lokale boetieks. Je kunt er prima een hele dag slenteren, en dat doen wij ook zeker.

5. Dé brug

De Karelsbrug. Een echte toeristische attractie, maar daardoor niet minder leuk om te zien. Tijdens de weg naar de brug kom je langs allemaal schattige winkels en eenmaal op de brug zie je veel cartoonkunstenaars en mooie beelden.

Ook zin in een stedentrip naar Praag met vriendinnen? Om die stedentrip duurzamer te beleven, lees hier meer over met de fiets door Praag.

Lees meer over: Europa   Hotspots   Praag   Stedentrips   Tsjechië  
Gerelateerde verhalen