Tijd voor actie: de ultieme quadtocht door de woestijn van Egypte

In Egypte ben je aan het juiste adres voor de meest luxe resorts. Met een drankje in je hand aan de rand van het zwembad is het fijn toeven. Je hijst je af en toe in je snorkelset of duikuitrusting en verkent de onderwaterwereld, om vervolgens aan te schuiven in een van de a la carte restaurants van je resort. Dat is vakantievieren in optima forma. Maar wat vooral opvalt, als ik door het vliegtuigraam naar beneden kijk, is de uitgestrekte woestijn. Een oneindige bak met zand, zou je denken. Maar daar heb je het mis. In dit artikel neem ik je mee op mijn quadtocht door de Egyptische woestijn.

We zijn een match

Ik hou van actie en kijk dus erg uit naar deze quadtocht. Een busje zet ons af bij het station waar alle quads klaarstaan. Iedereen maakt eerst een testronde. De quad en ik blijken een match. Het gas weet ik goed te vinden volgens de instructeur. Met mijn hoofd en gezicht ingepakt in een sjaal zie ik er best wel stoer uit als ik in de spiegel kijk.

Zandhappen

Na het oefenrondje begint het echte werk. We gaan de woestijn in. De zon gaat langzaam onder terwijl we door het zand crossen. Ik weet niet waar ik kijken moet, al die kleuren, waanzinnig. Meteen heb ik door waar de sjaal voor dient. Want je wordt letterlijk gezandstraald tijdens het rijden. Bij een aantal uitzichtpunten stoppen we om foto’s te maken. Wat een adrenaline krijg je hiervan!

Uit duizend en één nacht

Na een uur rijden komen we aan bij een bedoeïenenkamp. Een sprookje duizend en één nacht. We mogen plaats nemen in één van de zithoeken, aangekleed met gekleurde kussens en tapijten. De shisha’s staan al klaar en de vrouw des huizes serveert een kruidige maaltijd. Intussen wordt er ook een show gegeven waar iedereen in mee danst. En ja, ook ik. Ik voel me echt een local. Dansend in de woestijn op Arabische hits met mijn sjaal om mijn hoofd.

Fonkelende sterren

De gids roept ons bij elkaar om weer op de quads te stappen en terug te rijden. Het is pikkedonker en er zijn oneindig veel sterren aan hemel te zien. Ik neem er de tijd voor, want zo zie je ze thuis niet. We rijden achter elkaar aan weer terug naar de bewoonde wereld. Met de sterrenhemel nog op met netvlies geprent, neem ik eenmaal terug in mijn luxe resort nog een frisse cocktail. Wat een dag. En dat de ultieme luxe in het Rixos Premium Seagate ook geen straf is, lees je hier.

Lees meer over: Afrika   Egypte   Hotspots   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen