5x onvergetelijk Ibiza met de kinderen: tips van Kirsten Schilder

Ibiza voelt voor ons als thuiskomen. Door de ontelbare onvergetelijke momenten die we beleefd hebben op Ibiza, zoals onze bruiloft, sloten wij dit prachtige eiland al lang in ons hart. Ook dit jaar gaan we weer naar onze favoriete vakantiebestemming, met het hele gezin. Want Ibiza is meer dan een feesteiland voor jongeren. Ik deel mijn beste tips en ervaringen voor een onvergetelijke vakantie op Ibiza met de kinderen.

1. Kindvriendelijk verblijf op Ibiza

Laten we de basis meteen juist hebben: een kindvriendelijk hotel. Wij slapen in het aantrekkelijke TUI MAGIC LIFE Cala Pada. Het hotel ligt pal aan het strand en is van alle gemakken voorzien. Het is iedere dag een feest op ons bord dankzij het uitgebreide buffet met de lekkerste dingen. Favoriet van de kinderen? Watermeloen! Slapen doe je in witte bungalows verspreid over de indrukwekkende tuin. Onze kamers zijn met elkaar verbonden met een woonkamer tussenin. Hoe handig is dit met 3 kinderen? Ook de glijbanen zijn fantastisch en voor Jackie is de minidisco ’s avonds het hoogtepunt. Extra mooi meegenomen: dit hotel heeft het fair travel duurzaamheidslabel.

2. Restauranttips op Ibiza

Lang tafelen met kinderen is vaak een uitdaging, maar juist veel restaurant en beachclubs houden rekening met de kleinsten. Er zijn genoeg restaurants met speelplekken voor kinderen en sommige beachclubs hebben zelfs een entertainmentteam om de kinderen te vermaken. Met stip zijn deze restaurants onze favorieten.

La Torre Ibiza: Genieten van een sangria en de zon zien ondergaan bij Hostal La Torre Cap Negret; het ultieme geluksgevoel. Voor mij is dit écht Ibiza. Met dit adembenemende uitzicht, omringd door mijn gezin, het heerlijke eten en drinken ben ik de gelukkigste persoon op aarde.

Ses Boques: Ses Boques is een lokaal restaurant uitgebaat door een familie. Het ligt aan een kiezelstrand en zo breiden Nikki, Julian en Jackie hun verzameling stenen uit. Want het is intussen een gewoonte geworden om op elk strand het perfecte exemplaar te zoeken om mee te nemen als souvenir.

Sa Capella: Zoals de naam al verklapt, bevindt dit restaurant zich in een oude kapel en is zo een van de mooiste locaties op Ibiza om te dineren. De kinderen vinden het zelf bakken van het rundvlees op een grote plaat het allerleukste. En ze hebben het nog altijd over de Crêpe Suzet die de traditioneel geklede bediening spectaculair bakt bij je aan tafel.

A Mi Manera: Een restaurant waar je de bohosfeer voelt. De prachtig bloeiende tuin en gezellig gedekte tafels maken het zo’n fotogenieke plek. A Mi Manera besteedt ook veel zorg aan biologische producten en duurzaamheid.

3. Elke dag een andere baai

Genoeg keuze wanneer je naar het strand wilt gaan op Ibiza, want er zijn meer dan 54 mooie stranden en talloze baaien met ondiep en langzaam aflopend water. Familiestranden ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen dus. Nikki, Julian en Jackie spelen urenlang in het zand of drijven op het water op een luchtbed. Favoriet bij ons is natuurlijk Cala d’Hort met uitzicht op het mysterieuze rotseiland Es Vedra waar prachtige mythes en legendes over verteld worden. Veel mensen ervaren er positieve energie en menen dat de rots een helende invloed op de geest heeft. Dat geloof ik best. Verder zijn Cala Xarraca, Cala Benirrás, Cala Gració en Cala Gracioneta aanraders.


Behoefte aan nog meer strandtips? Hier ontdek je de 10 mooiste stranden op Ibiza.


4. Natuurlijk, hippiemarkten

Zodra je landt op Ibiza, voel je de relaxte sfeer. En wat hoort bij dat typisch idyllische Ibiza-gevoel? Het bezoeken van een hippiemarkt. De hippiecultuur uit de jaren ‘60 heeft het eiland nooit verlaten. Winkelen staat niet bepaald vaak bovenaan de wensenlijst van mijn kinderen, maar het struinen op een kleurige hippiemarkt met allemaal typische lokale producten vinden ze maar al te leuk. Ieder jaar laat ik daar voor de kinderen een armband maken. En er zijn zelfs hippiemarkten op het strand. Kan het nog mooier? Zo kunnen de kinderen hun energie ook nog kwijt en geniet je aan het einde van de dag bij Cala Benirrás van de trommelende hippies tijdens zonsondergang. Zo magisch. Naast de Benirrás-markt zijn ook Las Dalias en Punta Arabí echte aanraders.

5. Autohuur en varen

Als je het eiland wilt verkennen, is een auto huren het fijnste. De afstanden zijn niet groot, want je bent van west naar oost ongeveer een half uur kwijt. Nou ja, kwijt… Je geniet intussen van de prachtigste uitzichten. Handig: bijna alle verhuurders hebben kinderzitjes en maxi-cosi’s te huur. Ook Ibiza vanaf het water ontdekken is een aanrader. Vanaf TUI MAGIC LIFE Cala Pada in het noorden vaar je met een shuttleboot naar heel veel mooie plekken.

Sta stil en geniet

Nu ik mijn tips teruglees, realiseer ik me dat het niet gelukt is om het bij 5 tips te houden. En dan heb ik er nog zoveel niet genoemd. Ibiza is zo uniek, je moet er gewoon meer dan 1 keer heen. Je ontdekt prachtige baaien, struint door hippiemarkten, ziet dorpen waar de kleuren je overweldigen, eet heerlijk op bijzondere locaties, maakt wandelingen met magische uitzichten en bewondert geweldige zonsondergangen. Op Ibiza kan dit allemaal. ‘Wie heeft de tijd eigenlijk leren vliegen?’ las ik laatst ergens… Hoe cliché het ook is om te zeggen dat de tijd zo snel gaat met kinderen, is voor mij toch wel de beste tip: sta stil en geniet van alle onvergetelijke momenten met je gezin in dit paradijs. De tijd vliegt misschien, maar de herinneringen die we onderweg verzamelen blijven voor altijd.

Ben je op zoek naar nog meer gezellige strandbars en baaien op Ibiza? In deze blog vind je nog meer tips.

Lees meer over: Actie!   Europa   Ibiza   Met de kinderen   Spanje  
Gerelateerde verhalen