Wat te doen in Orlando en Miami: onze tips met een jong kindje

Wij houden van reizen en dit jaar komt onze droom uit om een fantastische trip naar Amerika te maken als familie samen met onze dochter. Ik ben Kae en ik neem je mee tijdens deze speciale reis. Dit zijn mijn tips voor je bezoek aan Orlando en Miami met een jong kindje.

1. Reserveer je Disney-tickets op tijd

Als je naar Disney wilt, is het belangrijk om je tickets voor de parken van te voren te boeken, maar zeker ook een reservering te maken per park zodat je zeker weet dat je binnenkomt. Wanneer je in een drukke periode gaat, kan het namelijk zo zijn dat sommige parken al vol zitten. Download de app en zo kan je precies zien welke parken beschikbaar zijn en welke attracties druk of juist wat rustiger zijn.

Wij vinden het leuk om in Orlando te starten omdat je de eerste dagen heel vroeg wakker bent vanwege het tijdverschil. Het is dan ideaal om lekker vroeg naar de Disney-parken te gaan en alles uit je dag te halen om zo over de jetlag te komen. Ons favoriete park is Magic Kingdom, echt het magische Disney-gevoel. Maar Animal Kingdom is ook erg geliefd bij ons, ontzettend mooi gemaakt en heel leuk voor kleintjes. Er zijn veel attracties voor peuters en kleuters, en de safari is ook echt een must do.

Aanrader: onze dochter vindt eten in het Rain forest Cafe echt fantastisch. Belangrijk dat je van te voren hiervoor een reservering maakt.

2. Vergeet de kinderwagen niet mee te nemen

Ondanks dat onze dochter normaal niet meer in een kinderwagen zit, is het wel heel lekker om een kinderwagen mee te nemen of te huren in Disney. Je loopt heel veel en staat natuurlijk ook in de rij. Wij zijn ontzettend blij dat we de kinderwagen mee hebben  zodat we lekker door konden stappen.

3. Daguitstappen

Een echte aanrader is een bezoek aan een outlet mall. In Orlando zijn er genoeg te vinden. Alle Amerikaanse merken vind je hier met hoge kortingen. Zo koop ik voor onze dochter Uggs met 45% korting. Een van de grote lokale supermarkten is ook het bezoeken waard. De keuze is reuze en het is leuk om gekke dingen te proberen die in Nederland niet te verkrijgen zijn.


Lees ook: wat te doen in Miami


4. Huur een auto en fiets

Een fiets huren is perfect voor het ontdekken van de mooie boulevard, maar ook om langs de prachtige stranden te fietsen. Er zijn ontelbare leuke plekken om even te stoppen en te genieten van het moment. Ook kom je zo makkelijk bij de beach clubs om iets te eten en drinken.

Ook een auto huren komt goed uit tijdens deze trip. Dit is fijn om naar de Disney-parken te rijden en ideaal om de kleine roadtrip van 4 uur naar Miami te maken. Het is natuurlijk ook een must om met de auto door een drive in te gaan. Het aanbod is erg divers en ieder restaurant heeft wel een leuk kindermenu.

Eenmaal aangekomen in Miami staat genieten van zon, zee en strand als eerste op onze to-dolijst. Maar al snel kriebelt het en gaan we onze lijst verder af van leuke wijken tot restaurants en winkels. Hier onder vind je mijn favoriete plekken:

Buurten:

1. Winwood
2. Midtown
3. Miami Beach Boulevard
4. Design District
5. Upper Eastside

Restaurants:

1. Strawberrymoon in het The Goodtime Hotel
2. Sushi Garage
3. Pura Vida
4. Natuurlijk Shake Shack
5. Swan Miami

Winkels:

1. KITH
2. Aventura Mall
3. Dolphine Mall
4. Miami Twice (vintage shop)
5. Magic City Flea (little vintage markt)

Meteen zin gekregen om met je gezin een trip naar Amerika te boeken? Met deze lijst tips en aanraders ben je goed voorbereid voor je vakantie naar Orlando en Miami. Dit is er een voor je bucketlist. Lees hier nog meer verrassende verre reizen met kinderen.

Lees meer over: Actie!   Amerika   Met de kinderen   Miami   Orlando  
Gerelateerde verhalen