De top 10 stedentrips: met wie ga jij?

Van een fietstocht door de smalle straten van Barcelona tot culinair genieten in Parijs: een stedentrip is altijd een goed idee. Daarom vroegen we onze klanten naar hun favoriete stedentripbestemmingen en maakten we een top vijf. En omdat we zo enthousiast zijn, voegden we onze vijf favorieten toe. Want de vraag is niet óf je gaat, maar met wie. Dus doe je voordeel met deze top 10 stedentrips.

1. Valencia

De grote winnaar in de top 10 stedentrips is Valencia. En dat snappen wij helemaal. De sinaasappelbomen, de brede zandstranden en de pannen vol paella lachen je tegemoet. Ook met kinderen is het hier echt leuk. Of je hier ooit uitgekeken raakt? Wij denken van niet. Maar soms is het nog fijner om van de kleine dingen te genieten in Valencia. Je leest nog meer over deze stad in onze Valencia blogs.

2. New York

Op nummer twee staat het populaire New York. Deze stad bruist dag én nacht. Genoeg te ontdekken dus. In ons blog wat te doen in New York helpen we je alvast op weg. Ben je sportief?  Neem dan je hardloopschoenen mee en ontdek deze mooie hardlooproutes. Nog ambitieuzer? Met TUI Sports loop je hier de marathon. Deze stad verveelt nooit, bekijk dus even al onze New York blogs.

3. Parijs

Deze stad blijft geliefd met een derde plaats in de top 10 stedentrips. Je dag begint hier met een verse croissant en een goede kop koffie. Om vervolgens op zoek te gaan naar de hotspots en verborgen plekjes voor de mooiste Instagram foto’s. Bijkomend voordeel: vanuit Nederland sta je met de trein in mum van tijd in het hart van stad van de liefde. Bekijk al onze blogs over Parijs.


Lees ook: ontdek Parijs met kerst.


4. Boedapest

Zeg je Boedapest, dan zeg je gezellige koffietenten (mét taart), romantische bruggen en thermale baden. Een logische vierde plek in de top 10 stedentrips voor de hoofdstad van Hongarije. Dat je in 48 uur heel veel van Boedapest ontdekt lees je in ons blogOf bekijk de stad door de ogen van een local. Daarnaast staat Boedapest bekend als één van de voordeligste steden in Europa. Dus, waar wacht je nog op?

5. Barcelona

Een van de meest bruisende steden van Spanje staat op de vijfde plek in onze top 10 stedentrips. Barcelona is een perfecte stedentripbestemming want er is voor iedereen iets te doen: een stranddag, borrelen met verse pinchos of de stad verkennen per fiets. Want per fiets ontdek je de bezienswaardigheden van Barcelona het best. Dat klinkt niet verkeerd toch?

6. Berlijn

Tijdens een stedentrip Berlijn kom je ogen tekort. Er is zoveel te zien en te beleven in de nummer 6 van de top 10 stedentrips. Doe eens iets anders en ontdek de stad per kano, waan je in het rijke verleden van de Duitse hoofdstad of shop een nieuwe garderobe op de Kurfürstendamm. De dag sluit je af in een van de culinaire hotspots. Wij zijn enthousiast! Lees hier wat je nog meer kunt doen in Berlijn.

7. Londen

Het populaire Londen kan niet ontbreken in deze top 10 stedentrips. Deze stad leeft, bruist en geeft enorm veel energie. Start je dag met een stevig Engels ontbijt, bezoek de iconische bouwwerken en wandel in één van de vele parken. Nog niet vermoeid? Londen bied je alles wat je nodig hebt om heerlijk te shoppenLees nog even verder met onze Londen blogs.

8. Lissabon

De stad van de zeven heuvels met schilderachtige smalle straten. Stap in de iconische gele tram voor een rondje door Lissabon, de nummer 8 in de top 10 stedentrips. Tijdens een welverdiende pauze geniet je in de zon van een kop koffie met een Pastel de Nata. Bezoek deze bezienswaardigheden in Lissabon en haal het maximale uit je weekendje weg.

9. Kopenhagen

De ideale stad voor een weekendje weg is de nummer 9 uit de top 10 stedentrips: KopenhagenTreed in de voetsporen van Sanne Vogel en laat je leiden door Netflix en een wijnapp. Alle bekende bezienswaardigheden liggen relatief dicht bij elkaar waardoor je in korte tijd veel ziet én beleeft. Ook leuk: huur een fiets en schuif aan het einde van de dag in één van de restaurants aan voor verse gravad lax met als toetje rødgrød.

10. Rome

De hekkensluiter van onze top 10 stedentrips is het romantische Rome. Met bezienswaardigheden waar je u tegen zegt. Van het beroemde Colosseum, de indrukwekkende Trevifontein tot het prachtige Vaticaanstad. Las tussendoor een pauze in voor een cappuccino of Italiaanse gelato.

Ben je op zoek naar nóg meer citytripinspiratie? Ontdek deze verrassende bestemmingen voor een citytrip in Europa of kies een van deze hotels voor een duurzame citytrip.

Lees meer over: Barcelona   Berlijn   Boedapest   Europa   Kopenhagen   Londen   Uit onderzoek blijkt…   Vakantienieuws   Valencia  
Gerelateerde verhalen