Helemaal tot rust komen in de Ardennen: Christophe neemt je mee

Even weg van de wereld, even wij alleen. Een week helemaal ontspannen en opladen in de rustgevende Ardennen, daar zijn wij wel aan toe. Dat je dit zo dicht bij huis vindt, is echt een pluspunt. Wij houden van reizen en hebben al zoveel gezien, maar de prachtige natuur ontdekken op twee uur afstand is altijd zalig. Ik ben Christophe Haddad, en ik neem je mee op deze ontspannen vakantie naar de Ardennen.

Wandelroutes: voor ieder wat wils

De fantastische wandelroutes in de Ardennen moeten we natuurlijk uitproberen. Elke dag wandelen we, van rustige wandelingen tot klimpartijen langs stromende rivieren, voor ieder wat wils. De perfecte wandeling voor iedereen is de Canyon van Tros Maret, hij is namelijk maar 5,5 km. De wandeling begint rustig door het bos, maar al snel bevind je je tussen de mooiste beken en watervallen.

Nog niet moe? Zoek het sprookje op in Robertville waar de burcht van Reinhardstein ligt. Loop een stuk verder en je krijgt schitterend uitzicht op de valleien bij Nez de Napoleon. Waanzinnig hoe 2,5 uur zo divers kan zijn.

Een must see is zeker ook het hoogste punt van België, Signal de Botrange. Je begeeft je op het heidelandschap waar het pad gemaakt is van houten vlonders. Tijdens de wandeling krijg je door borden een mooie uitleg over de geschiedenis van het gebied, wat het extra bijzonder maakt. Het is keer op keer een prachtige ervaring. België heeft me verrast.


Lees ook: 5x de mooiste wandelingen in de Ardennen


Veelzijdige restaurants

Tijdens het wandelen een lunchbreak nemen met prachtig uitzicht of na een actieve dag je terugtrekken in een sfeervol restaurant … heerlijk. Wij zijn erg enthousiast over Boulangerie Halmes voor een lekkere lunch, hier zijn wij dan ook vaak te vinden. Ook houden we ervan om van dag tot dag te kijken waar we op dat moment zin in hebben. Uiteindelijk komen we bij de meest mooie plekken uit. Pocco Pazza bijvoorbeeld, waar de kok ons met open armen ontvangt en verrukkelijke verse pizza’s de specialiteit zijn. Na een stevige wandeling is Five Points is de perfecte plek voor een losse sfeer met goed eten. Een aanrader zijn de traditionele gerechten. Om je avond in stijl af te sluiten kun je terecht bij Velvet Bar voor unieke drankjes. Voor een nog specialere afsluiter is vrijdagavond dé dag om erheen te gaan voor gezellige live muziek.

Een ideale dag eindigt met wellness

Wij verblijven in het nieuwe My Hotel vlakbij het centrum van Malmedy. Het is een mooi en netjes hotel waar alles er goed verzorgd uitziet. En wat ons echt opvalt, is dat de medewerkers meerdere talen spreken en iedereen zo vriendelijk is. Keer op keer begroeten ze ons met bonjour. In de eerste kou van de herfst voelt het toch zo warm.

Omdat het hotel net buiten de stad ligt, ben je hier op het goede adres voor een rustige sfeer. Wel ben je op loopafstand direct bij gezellige terrassen, restaurants en fantastische wandelroutes, ideaal toch? De kers op de taart is de wellness in het hotel. Na een hele dag buiten vertoeven, is volledig ontspannen in de sauna een cadeau. Je moet wel van te voren reserveren, maar dat zorgt juist voor optimale rust. Een echte aanrader.

Tip om volledig tot rust te komen: laat alles in het moment gebeuren en leef in het nu. België heeft mij volledig verrast met haar schoonheid, de mensen, het eten en de sfeer. Ik hoop dat België jou ook gaat verrassen. De Belgische Ardennen bezoeken is namelijk altijd een goed idee. Heel veel plezier!

Lees meer over: Autovakanties   België   Europa   Hotspots  
Gerelateerde verhalen