Tover Italië op je bord met een pasta bolognese

Denk je aan Italië, dan denk je aan pasta. De Italiaanse keuken is er een om je vingers bij af te likken. Kok Ramon Beuk en influencer Dee laten je zien hoe je als een échte nonna een authentieke pasta maakt.

Pasta in overvloed

Wist je dat de gemiddelde Italiaan meer dan 53 kilogram pasta per jaar eet? Van een superromige carbonara tot een klassieke spaghetti bolognese. Door de vele variaties raak je niet snel uitgekeken. Met tomatenpuree, knolselderij en winterpeen tover je gemakkelijk Italië op je bord. Vergeet niet de pasta alleen met een vork te eten

De perfecte rode saus

Ingrediënten:

  • 1 kg rundergehakt
  • 2 grote uien
  • 6 tenen knoflook
  • 2 blikken tomatenpuree
  • 6 verse tomaten (in parten gesneden)
  • 2 dl rode wijn
  • ½ knolselderij (in kleine blokjes)
  • 1 winterpeen (in kleine blokjes)
  • 3 rode pepers
  • 4 stuks steranijs
  • 3 kaneelstokjes
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 6 g zout
  • 1,5 tl zwarte peper
  • Verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  • Bak het gehakt in 5 minuten in een beetje olie.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak dit 2 minuten mee.
  • Voeg de puree en verse tomaten toe en bak deze 2 minuten mee op hoog vuur.
  • Blus af met de wijn en laat het 2 minuten op hoog vuur koken.
  • Voeg 4 dl water toe en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en voeg alle overige ingrediënten toe.
  • Plaats een deksel op de pan en laat het geheel 2 uur zachtjes pruttelen.

Kook je gewenste pastasoort en schep er de saus overheen. Bestrooi met verse basilicum en geraspte parmezaan. Heb je te veel saus over? Je kan het gemakkelijk invriezen.

Benieuwd naar meer recepten? Bekijk ook hoe je een heerlijke kaasfondue klaarmaakt.

Lees meer over: Europa   In de pan van   Italië   Samen weg  
Gerelateerde verhalen