Maak je klaar voor een duik in het grootste subtropisch zwemparadijs ter wereld: Tropical Islands

Ellenlange glijbanen, torenhoge golven en schietende waterkanonnen: staan je kinderen al te juichen bij deze woorden? Zwemmen in een subtropisch zwemparadijs is voor ieder kind sowieso al een feest. Maar in Duitsland doen ze daar een schepje bovenop. Vlakbij Berlijn staat namelijk het aller-, aller-, allergrootste zwemparadijs ter wereld. In het plaatsje Krausnick, op zo’n 60 kilometer van Berlijn krijgt glijden een nieuwe betekenis in Tropical Islands Resort.
Om punten te scoren bij je kinderen of – laten we eerlijk zijn – omdat je die kinderprogramma’s stiekem wat beu bent, namen we alvast een kijkje voor je. En we verklappen alvast: ook zonder kinderen is dit tropisch waterpark heel fijn.

Hét subtropisch zwembad nabij Berlijn: Tropical Islands Resort

Stel je voor: een 66.000 m² groot waterpretpark, wuivende palmbomen, een constante tropische temperatuur van 25°C, witte zandstranden, golfbaden, sauna’s, glijbanen, restaurants, het geluid van watervallen, een subtropisch dorp en dat allemaal in één gebouw. Dat is Tropical Islands, het meest spectaculaire subtropisch zwembad in Berlijn. En boven alles is dit subtropisch waterpark het hele jaar open.

What’s happening in Tropical Islands?

Goed. Glijden, stomen en relaxen dus. Maar wat maakt dit waterpark dan, behalve dat het de grootste ter wereld is, zo leuk? Wat ons betreft de complete entourage. Maar liefst 80 procent van Tropical Islands bestaat uit bomen en regenwoud en je komt hier meer dan 500 soorten planten en bomen tegen. Zo waan je je écht in de tropen, want, extra pluspunt, je hebt dus ook een echt zandstrand van zo’n 200 meter lang en het zwembad, De Zuidzee genaamd, is met 4000 m² net zo groot als vier Olympische baden bij elkaar.
Daarnaast is er een Lagune met een zwoele temperatuur van 32°C en outdoor waterwereld mazonia van 35.000 m². Even genoeg van zwemmen? Laat je masseren, winkel langs de boulevard of ga sporten in de fitnessclub. Of neem een sauna, want het wellness complex is vrij groot en beschikt over meerdere sauna’s, stoombaden en dampbaden.

Natuurlijk is er ook gedacht aan een flinke dosis gastronomie. Met maar liefst vijf restaurants kun je kiezen uit Italiaans, Mexicaans, Aziatisch of in een lekkere hamburger bijten. En mocht je tussendoor lekkere trek krijgen dan schuif je aan bij één van de strandbars, het Borneo café of een loungebar. Wanneer de dag langzaam overgaat in de avond, veranderen de eilanden in showpodia. ’s Avonds worden jij en je gezin getrakteerd op een grote podiumshow: Fantasia Tropical. Voor de kinderen is er een grote kinderdisco. Of wat denk je van een goochelshow?


Lees ook welke 5 andere subtropische waterparken in Duitsland je niet mag overslaan.


Tropical Islands voor kinderen

Je zou bijna vergeten dat je in Tropical Islands bent voor je kinderen. Want dit kindvriendelijke subtropisch zwembad in Berlijn is net zo leuk voor volwassenen. Speciaal voor kinderen is er de Tropino Club. Hier vind je een enorm klimgebied en een softbalarena, lekker schuimballen schieten. En ze zijn hier heel wat tijd zoet met gebouwen en gevaarten maken met XXL-Legoblokken, racen over de kartbaan in mini-auto’s, de volle zee verkennen op power-paddlers en op afstand bestuurbare boten of een good old potje airhockey spelen.

En die glijbanen? Dat zie je wel als je die 27 meter hoge glijbaantoren beklimt…. Deze indrukwekkende toren heeft 4 glijbanen, het enige wat je hoeft te doen is kiezen tussen een easy peasy familieglijbaan tot een supersnelle high speed turbo glijbaan waarmee je een snelheid kunt bereiken van wel 70 kilometer per uur! Deze glijbaan is alleen voor de echte waaghalzen én voor diegenen die ouder zijn dan 15 jaar. Als je een zwembad met glijbaan zoekt, heb je hier genoeg keuze!

Mama, mogen we blijven slapen?

Omdat Tropical Islands best veel is om in één dag tot je te nemen, is overnachten geen slecht idee. Zeker weten dat jij de BMF (Best Mom Forever) van jouw kind wordt! Een overnachting Tropical Islands boeken? Kies dan voor een comfortabele hotelovernachting of verblijf in een stacaravan of zelfs in een vakantiewoning. Benieuwd naar de entree prijs? De Tropical Islands prijzen opzoeken hoeft niet, want de entree zit al in je overnachting inbegrepen. Wil je toch maar één dag? Tot en met 5 jaar zijn kinderen gratis. Voor een kind van 6 tot 11 jaar heb je een kaartje vanaf 35 euro en voor een volwassene vanaf 44 euro. En daarmee kun je het grootste waterpark ter wereld van je bucketlist afvinken.

Tropical Islands is de koning van de subtropische zwembaden, het grootste zwembad van Europa en van de wereld. Maar het is zeker niet het enige subtropische zwembad in Duitsland dat de moeite waard is om te bezoeken. Wij vonden nog vijf andere subtropische zwemparadijzen die misschien wel net zo tof zijn!
Lees meer over: Autovakanties   Duitsland   Europa   Hotspots  
Gerelateerde verhalen