TUI fly crew vliegt uit over Nederland

Onze crew is natuurlijk het liefst in de wolken. Er zijn weinig vluchten nu, van thuis zitten worden ze niet blij. Dus kwamen de cockpit en cabin crew leden van TUI fly met het idee om op pad te gaan naar hun collega’s in de reisbureaus. Om je te vertellen hoe het is om nu te vliegen. Maar ook om mooie vakantieprijzen weg te geven. Vandaar dat je deze zomer zomaar onze piloten, stewards en stewardessen tegen kunt komen! Jendell, steward bij TUI fly, deed mee en vertelt je hoe onze crew het vond om op de grond ‘in de wolken’ te zijn.

Hoe was het om weer tussen de reizigers te zijn?

“Ik vond het enorm leuk! Normaal kom je als cabin crew niet zo snel op het reisbureau. Het was daarom extra bijzonder om vanaf het begin het vakantieproces van een klant bij te mogen wonen. Als cabin crew weten we natuurlijk als geen ander hoe het is om te vliegen in deze bijzondere tijd. Samen met de piloten hebben wij heel wat vragen kunnen beantwoorden hoe het nu is om te vliegen. Ook hebben wij gelukkig veel bezorgdheid bij onze klanten kunnen wegnemen.”

Dat is wel even anders dan vliegen, of niet?

“Persoonlijk vind ik het verschil van werken op een reisbureau of in het vliegtuig niet heel groot. Wij delen namelijk allemaal dezelfde passie en dat is liefde voor reizen. In het vliegtuig zijn wij vooral bezig met de vliegveiligheid van de passagiers. Ook geven we in de lucht af en toe onze persoonlijke tips voor de leukste hotspots. Daar konden we nu meer over vertellen, heel leuk om te doen!”

Hoe zien de komende maanden er voor jullie uit?

“Normaal gesproken ben je als cabin crew veel op reis. En ik kan je vertellen dat het voor ons best wennen was om zo veel thuis te zijn! Ik ben daarom heel blij om te zien dat er beetje bij beetje meer vluchten op het rooster komen. En ik hoop natuurlijk dat we de komende maanden naar steeds meer bestemmingen kunnen reizen.”

Sprankje positiviteit verspreiden

TUI traint momenteel ook een aantal stewardessen, stewards en piloten om mee te helpen op het Customer Services Center en als ondersteuning op Schiphol bij vertrekkende passagiers. En de bijna 100 TUI fly collega’s die langsgaan bij onze reisbureaus spot je zo, want zowel piloten als cabin crew komen in uniform langs. Zij bezoeken zo goed als alle reisagenten en nemen ook een klein cadeautje mee om hen te bedanken voor de niet aflatende inzet en zorg voor onze klanten. Samen moeten we door deze moeilijke tijden heen en met een woord van dank wil TUI een sprankje positiviteit verspreiden.

Saamhorigheid

Arjan Kers, General Manager TUI Nederland:

Ik ben enorm blij met de saamhorigheid, de spirit en het teamwork binnen TUI. Dit zijn zware tijden en enthousiasme en samenwerking is wat ons daar doorheen kan helpen.”

Ontspannen op vakantie

Met TUI ga je met een gerust hart op vakantie. Heb je al geboekt en verandert er voor vertrek iets in je eigen situatie of op bestemming? Dan maak je zonder problemen gebruik van de omruilgarantie.

Lees meer over: Achter de schermen   Kennismaken met   Nederland   Vliegen  
Gerelateerde verhalen