Twee zielen, één vakantiegedachte

Valentijnsdag… De dag van de liefde, de dag van Valentijnscadeautjes. Maar soms kunnen die cadeautjes onverwacht uit de hoek komen. Elke en haar vriend Niels kunnen daarover meepraten. Daar kwam ook Tara van de TUI Customer Support Service achter. Zij kreeg een berichtje van Elke:

Het perfecte cadeau

“In de jaren dat we samen zijn, hebben we al heel wat reisjes gemaakt. Hoewel Barcelona met haar mooie gebouwen en boulevard vol zomerse sferen al een tijdje op mijn verlanglijstje staat, was deze citytrip er nog niet van gekomen. Omdat we met Valentijnsdag meestal aardig uitpakken, had ik al wat subtiele en minder subtiele hints laten vallen dat ik een reisje naar deze prachtige stad wel zag zitten, vertelt Elke.

Nu is Niels niet de meest opmerkende persoon, dus ik gaf de hoop al snel op. En vragen om een weekendje naar Barcelona? Nee, dankjewel. Toen ik erachter kwam dat een mooi cadeau voor hem vinden een hels karwei was (en ik niet wéér aan wilde komen met een dinerbon), ging er een lampje branden. Waarom gaf ik hém niet gewoon een reisje naar Barcelona cadeau? Dan maak ik ook nog eens mezelf blij. Daarmee sloeg ik meteen twee vliegen in één klap.

De grote plottwist

Die kwam op Valentijnsdag zelf. Terwijl hij het pakketje met mijn in elkaar geknutselde we-gaan-eindelijk-naar-Barcelona-cadeaubon uitpakte, trok zijn gezicht wit weg. Stilletjes pakte hij een envelopje van tafel en gaf deze aan mij. Terwijl ik de envelop openscheurde lachte hij ongemakkelijk. ‘Ga je met Pasen een weekendje mee naar Barcelona?’ stond op het papier geschreven. Denk je je vriend een beetje te kennen, boekt en organiseert hij opeens een hele reis voor het eerst in z’n leven. Klein probleempje: de reisleidster in mij had óók de reis al geboekt. Iets groter probleempje: we hadden allebei voor hetzelfde Paas-weekend geboekt. Niet geheel onverwacht, aangezien we ooit tijdens Pasen verkering hebben gekregen. Na een ongemakkelijk gesprek besloten we meteen poolshoogte te nemen bij TUI om te zien of we dit probleem op konden lossen. Twee keer naar Barcelona is op zich geen straf, maar twee keer tegelijk is misschien wat enthousiast.

Gelukkig begreep TUI de situatie en konden ze ons door middel van de omruil-garantie een andere citytrip aanbieden. Zo kreeg ik van Niels gewoon het langverwachte tripje naar Barcelona en gaan we een paar weken later met mijn cadeautje een weekendje naar Kopenhagen. Achteraf hoorde ik dat die arme jongen zich wekenlang van de domme had gehouden om het cadeautje écht een verrassing te laten zijn. Een verrassing was het zeker, dus ik zal de volgende keer m’n vriend niet meer uitmaken voor een ‘onopmerkend persoon’.”

Lees meer over: Barcelona   Europa   Koppels   Stedentrips   TUI nieuws  
Gerelateerde verhalen