Een vakantie met kinderen: met deze tips kom je zelf ook tot rust

Op vakantie met kids is soms gewoon topsport. Dat zullen veel ouders beamen. Of dit nu ergens dichtbij huis is of heel ver weg. Zelfs in the middle of nowhere met een groot zwembad kan een vakantie aanvoelen als keihard werken. Maar bij Center Parcs valt dat allemaal mee. Daar hebben ze aan de kinderen én aan de ouders gedacht. Dit zijn mijn tips om ook als ouder tot rust te komen tijdens je familievakantie.

Speeltuinen en borrelen

De meeste speeltuinen in Center Parcs Het Heijderbos hebben gezellige bankjes of een terras met een horecagelegenheid ernaast. Dat is dus een dikke win-winsituatie. Wij borrelen uitgebreid met biertjes in de zon en de kids spelen erop los. Of we gaan met een fles wijn onder de arm patat halen en eten het op aan het water bij de grote speeltuin. Ook een goede optie is lunchen bij het pannenkoekenrestaurant aan het water. Of neem je eigen picknick mee en kijk je gezellig toe hoe de kleinsten zich uitleven in de speeltuin. Ideaal als je het mij vraagt.


Lees ook: Waarom Center Parcs met kinderen altijd een goed idee is


Me-time

Na een ochtend paardrijden en zwemmen in Aquamundo kan je tijdens het middagdutje natuurlijk een siësta houden, maar Center Parcs heeft ook een spa. In het Arovite wellnesscentrum kies je voor een ontspannende hot stone massage, een voetmassage van Garra Rufa-visjes of een Marokkaanse hammam behandeling. Zorg er zeker voor dat je deze op tijd reserveert om helemaal tot rust te komen.

Een goed boek

Alle huisjes hebben een knus terras in het bos. Wij hebben uitzicht over een vijver met heel veel eenden die af en toe komen gluren. En een aantal eekhoorns dansen continu om ons heen in de bomen. Pak er een goed boek bij, een kop thee en luister naar het getjilp van de vogels en het ritselen van de blaadjes aan de bomen.

Hardlopen

De huisjes liggen tot heel diep in het bos verspreid. Zodra de zon opkomt, is dit hét moment om je sportschoenen aan te trekken. Als je van hardlopen houdt. Het is heerlijk rustig in het park, je hoort vogels zingen, je ziet konijnen huppelen en vaders die met vers brood en croissants van de bakker teruglopen naar hun huisje. Verken het park en ren een paar rondes zodat je je hoofd helemaal leeg maakt en je oplaadt voor een drukke en gezellige speelmiddag. Neem de afslag links bij de receptie naar de bakker en haal verse broodjes voor de rest van de familie. Dat is pas echt het vakantiegevoel!

Met de haard aan borrelen

Als de kids op bed liggen, steken wij de haard aan en kijken nog even lekker in alle rust een filmpje, met de fles wijn en een flinke kaasplank naast ons. Intussen stippel je via de Center Parcs app alvast activiteiten uit voor de volgende dag of verdeel je de taken. De een gaat met de kids zwemmen of bootje varen, de ander blijft lekker liggen en haalt vers ontbijt.

Heb je nog meer tips nodig? Lees hier 5 tips voor me-time op vakantie. En als je moeite hebt om het werk los te laten tijdens je reis, ontdek dan in deze blog onze tips.

Lees meer over: Europa   Familie   Nederland   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen