Onze tips: dit is hoe je een vakantie met pubers leuk maakt

Het horrorscenario van menig ouder: je kind in de pubertijd. Opeens ben je ‘niet chill’ en communiceren ze liever met hun telefoon dan met jou. Natuurlijk móéten ze met je mee op vakantie en kunnen ze dus niet met de rest naar Salou. Is het echt zo erg? Nee, natuurlijk niet. Maar hoe maak je het leuk met een puber op vakantie? Hoe beleef je samen die vakantie waarvan je puber later ook zegt: die was vét. Ook voor jou. Hierbij onze tips voor je vakantie met pubers.

Zoek je vakantie samen met je tiener uit

Geen zin in een morrende puber? Zoek dan samen je vakantiebestemming uit. Door inspraak te geven krijg je ook wat terug: vakantiezin. Dat is toch wel zo prettig, ook voor je eigen vakantiebeleving. Dit… en WiFi. Want op vakantie zonder WiFi is voor een puber meestal zo goed als ondraaglijk. Natuurlijk is niet iedere puber gelijk en je kúnt je vakantie boeken zonder WiFi en je geld inzetten op de ‘vakantie met gezinsgezelligheid’. Denk er in ieder geval even over na.

Kamperen met een puber

Weet je nog, je eigen tent naast die van je ouders op de camping? Ga je kamperen met een puber, zoek dan een camping uit met bijvoorbeeld een uitgebreid sportprogramma. Of met een animatieteam dat ook jongeren weet te vermaken. Want dan heb je ook tijdens je kampeervakantie geen kind meer aan je puber. En bijkomend voordeel: op onze campings aan de Spaanse Costa’s, in Italië of de Franse Côte d’Azur is de zon ook nooit ver weg.

Jongeren op vakantie zoeken actie en avontuur

Lijkt je puber zich intussen nergens anders voor te interesseren dan voor de mobiel met Insta en Snapchat? Het valt mee, al kom je niet meer weg met ‘ze hebben hier drie glijbanen en een ijsjesmachine’. Avontuur is het toverwoord. Dat kan natuurlijk een verre reis zijn met spectaculaire natuur, zeldzame dieren of koraalriffen. Maar ook in Europa zijn er mogelijkheden genoeg. Met onze TUI MAGIC LIFE vakanties combineer je All Inclusive met actie, ook voor eigenwijze tieners. Datzelfde geldt voor de speciaal geselecteerde ROBINSON vakanties. Wissel de actie af met ‘chill momenten’ en je hoort die puber niet klagen. En boek je een vakantie aan zee? Dan zijn foto’s in een wetsuit op duikvakantie of tijdens het kitesurfen natuurlijk heel Insta-waardig.

Vatten: vakantie apart together

Ga je met één tiener op vakantie? Misschien is er dan behoefte aan een collega-puber. Een soort lotgenoot die anders ook ‘opgesloten zit bij saaie ouders’. Ook een goed idee: geef je puber een eigen plek. Dus laat je budget het toe, geef ze dan de vrijheid van een eigen kamer. Dan kunnen zij zich soms terugtrekken en ‘chillen’. En jij stiekem ook.

Vakantie met tieners: op naar het water- of pretpark

Hoe houd je je puber tevreden op vakantie? Geef ze een pretpark. Of leuker nog, met al dat zonnige vakantieweer: verkoeling en lol in het waterpark. Succes gegarandeerd. Kruip vervolgens zelf op je ligbed met een boek. Of misschien doe je lekker mee. Want een groot mens is immers een mens dat nooit zijn kinderhart verliest. Benieuwd waar je moet zijn? Eerder schreven we al over de leukste pretparken en waterparken van Europa.

Jongerenvakanties: voor als de tijd daar is

Natuurlijk komt er een tijd dat ‘samen met je pubers op vakantie’ over is. En waar gaan ze dan naartoe? Misschien zijn ze ondertussen al een keer met vrienden naar een camping in Zeeland of op Texel geweest. Maar daarna lonkt toch al snel de rest van Europa. Misschien dat je wel met je puber mee wilt kijken. Wat de trends in jongerenvakanties zijn? Spanje natuurlijk, maar ook Bulgarije, Turkije en Kreta worden steeds populairder.

Lees meer over: Achter de schermen   Familie   Travel hacks  
Gerelateerde verhalen