Vakantie vieren in een hotel: durf jij het nu aan?

Gek he, hoe snel iets kan veranderen. Voor een vakantie in een hotel of all-inclusive resort hoefde je nooit vraagtekens te plaatsen. De hoofdzaak was enkel een mooie plek uitkiezen en een resort dat bij je wensen past. Maar bij ‘het nieuwe vakantie vieren’ komen er ineens heel andere vragen naar boven. Kun je wel een duik nemen in het zwembad, en hoe werkt het met eten in je hotel? In een reeks van drie artikelen -met video’s- neem ik je mee op mijn ontdekkingstocht naar Mallorca. In dit tweede deel vertel ik je over mijn ervaringen in het hotel. Lees je mee?

De check-in: dat gaat soepel

Vanuit het vliegveld ga je met een bus of eigen huurauto naar je hotel. In ons geval kiezen we voor de huurauto, omdat we zo gemakkelijk het hele eiland voor ons kunnen bekijken. Bij de ingang van ons hotel, Riu Concordia, gaat je mondkapje op en wordt je temperatuur gemeten: 36,2 graden, olé toegelaten. Bij binnenkomst maak je ook je handen schoon bij een dispenser om vervolgens in te checken. Dat verloopt bij RIU super snel, omdat je van te voren via de app alle gegevens al invult. Wat dus nog rest is even je paspoort laten zien en je krijgt de kamersleutel. De vakantie kan beginnen.

Mondkapjes: wanneer wel en wanneer niet

In Spanje geldt de regel dat je een mondkapje draagt in openbare ruimtes. Dus in de lobby en in de gangen van het hotel draag ik hem netjes. Buiten bij het zwembad hoeft dat natuurlijk niet. Want dat je na de wintersport met de afdruk van je skibril thuis komt is al erg genoeg. Dus dat mondkapje gaat onder de Spaanse zon lekker de tas in.

Een duik in het zwembad? Si por favor

Het is hier, zacht uitgedrukt, lekker warm. Dus je bikini of zwembroek is geen overbodige luxe voor een duik in het zwembad. Jazeker, dat kan gewoon. Alle ligbedjes staan op gepaste afstand van elkaar. En er loopt een medewerker rond die ze continue schoonmaakt. Op het strand is het rustig en ook daar staan de bedjes netjes uit elkaar. Het is fijn dat iedereen hier zich goed aan alle maatregelen houdt.

Op naar het restaurant, toch?

Van al dat zwemmen krijg je trek. Maar hoe gaat het nu in z’n werk? Het restaurant in het hotel is gewoon open. Bij binnenkomst wordt je temperatuur gemeten en staat het buffet al klaar. Om het eten op te scheppen draag je handschoenen, en je mondkapje gaat dan ook op. Wees gerust, tijdens het eten mag hij af. Heel eerlijk: het eten opscheppen duurt iets langer dan je gewend bent. Maar door alle voorzorgsmaatregelen zit je daarna wel ontspannen aan tafel, met een glas Sangría erbij. Weet trouwens dat in elk hotel de regels anders kunnen zijn. Zo wordt niet overal bij binnenkomst in het restaurant je temperatuur gemeten. En er zijn ook resorts waar het personeel het eten voor je opschept. Dan heb je die handschoenen ook niet nodig.

Kun je nog wel vakantie vieren in een hotel zoals je gewend bent? Gelukkig wel. Iedereen houdt zich keurig aan de regels en maatregelen. Zie je het niet zo zitten, dan is een appartement ook aan te raden. Bij TUI Small & Friendly ben je weg van de massa en vier je vakantie zoals jij dat wil. Zo ga je bijvoorbeeld ‘s avonds de deur uit om de beste paella te scoren en probeer je de volgende dag een typisch Spaans gerecht te maken in je eigen keuken. Heerlijk toch?

Ontspannen op vakantie

Met TUI ga je met een gerust hart op vakantie. Heb je al geboekt en verandert er voor vertrek iets in je eigen situatie of op bestemming? Dan maak je zonder problemen gebruik van de omruilgarantie.

Lees meer over: Achter het nieuws   Vakantienieuws  
Gerelateerde verhalen