Waarom de liefde opbloeit als je samen op vakantie gaat

Onze Vakantiecoach Liv neemt je in de maand februari mee in de liefde voor vakantie en de liefde voor elkaar op vakantie.

Ik las laatst een interessant bericht. Volgens een Amerikaans onderzoek gaat het bij vakantieliefde soms meer om de uitdaging en het spel dat je thuis niet speelt, dan om ware liefde. In een nieuwe omgeving durf je meer en doe je vaak dingen die je thuis niet zo snel zou doen.

Wilde jaren

Dat doet me ergens een beetje denken aan m’n wilde jaren van vroeger als je begrijpt wat ik bedoel… Maar er zit natuurlijk een kern van waarheid in. Op vakantie zijn we toch anders. Misschien de betere versie van jezelf.

Je bent ontspannen, hebt geen deadlines en doet alleen maar leuke dingen. Je leest een goedboek, voert goede gesprekken of doet juist helemaal niets. Het maakt je hoofd leeg en er ontstaat ruimte voor iets nieuws. En van nieuwe dingen word je enthousiast en krijg je energie.

Ook in je relatie

Tijdens jullie vakantie heb je op een andere manier contact met elkaar. In het dagelijks leven praat je veel over praktische zaken. Wie brengt de kinderen naar zwemles? Wie doet boodschappen? Wil jij vanavond voor het eten zorgen dan kan ik nog even werken? Denk je nog aan een verjaardagscadeau voor je vader?

In het nu…

Op vakantie leef je meer in het nu in plaats van je druk te maken over de toekomst. Op zo’n moment sta je ook eens even goed stil bij het feit hoe leuk je het eigenlijk samen hebt. Niets houdt je tegen om volop van elkaar te genieten. Verloren romantiek wordt met gemak weer aangewakkerd en ingehaald. Jullie zien weer in hoe leuk het met elkaar is.

Opnieuw verliefd

Je geniet van elkaar. Je praat met elkaar en luistert. Je voert weer de leuke gesprekken zoals tijdens het begin van je relatie. Je doet veel leuke en nieuwe dingen samen. En in je vrolijke en ontspannen partner zie je weer de jongen of het meisje op wie je verliefd werd. Niet dat je dat niet meer was, maar je ziet elkaar weer eens in ander licht. Zonlicht, inderdaad…

Nader tot elkaar

Samen ontdek je nieuwe geuren, nieuwe kleuren en nieuwe prikkels. Je wijst elkaar op een mooi uitzicht, stapt uit de auto om bloemen te plukken en laat elkaar proeven van je vork. Je groeit enorm naar elkaar toe. Overigens loop je de hele dag in bikini of zwembroek en je smeert elkaar regelmatig in met zonnebrand…

De komende week deel ik elke dag een ‘Liefdestip van Liv’ Dus houd onze socials in de gaten.

Lees meer over: Achter de schermen   TUI nieuws  
Gerelateerde verhalen