Vakantiegeluk op Kaapverdië: 4x relaxtips van Lex Uiting

We waren er wel even aan toe. Na een kwakkelzomer en veel te lang doorwerken was daar dan eindelijk onze zomervakantie, maar dan in het najaar. Plaats van bestemming: de Kaapverdische eilanden. Na een directe, aangename vlucht van ongeveer 7 uur landen we op het eiland Boa Vista. Je stapt het vliegtuig uit (natuurlijk nog je lange broek aan) en dan loop je zo de 35 graden in. Eindelijk weer dat lekker warme gevoel om je heen. De regendruppels die in Amsterdam nog op het vliegtuigraam zaten, maken plaats voor een welkom, zomers zweetdruppeltje op ons voorhoofd. De vakantie kan beginnen!

1. In de watten

De komende 2 weken verblijven we in Riu Palace Boa Vista. Relaxen en bijkomen staan centraal in dit 5-sterrenresort met werkelijk alles wat je hart begeert. Even naar het strand, dat direct aan het hotel ligt. Ligbed, leesboek, beachtennis… Veel moeilijker hoeft het leven niet te zijn. Het fijne is dat je niet eens buiten het hotel moet gaan. Elke dag doen we iene-miene-mutte om het zwembad van de dag te kiezen. Of toch een dag zand tussen de voeten op het strand? Natuurlijk pikken we nu en dan een les aquarobics mee, elke dag verzorgd door een instructeur die behalve fitnesstrainer ook prima door had kunnen gaan als stand-upcomedian. Aan het eind van de middag verplaatsen we ons naar een van de bars in het zwembad voor een gin-tonic, Aperol Spritz of authentieke Malibu Cola. Als je op een bounty-eiland vakantie viert, moet je wel kokosdrankjes nuttigen, niet?


Lees ook: Leuke plekjes met kinderen op Kaapverdië: 5x avontuur.


2. Zandhappen

Boa Vista is een totaal nieuwe ervaring. Stap je buiten het hotel, dan bevind je je in een oase van zand. We verkennen het eiland per quad en buggy, die je ook zelf mag besturen, wat het natuurlijk nog leuker maakt. We bezoeken eerst de oudste stad van het eiland: Ribeira Grande. Een Kaapverdiaanse straatmuzikant verwelkomt ons met zijn ukelele. De Kaapverdianen hebben een gezamenlijk levensmotto, en dat is no stress. We kopen wat souvenirtjes in een van de vele no stress shops en vervolgen onze zand-hap-tocht richting het zuidelijk deel van het eiland. Op Praia do Curralinho is het plaatje compleet: hagelwitte stranden en azuurblauwe zee. Ze hadden hier met gemak het nieuwe seizoen Expeditie Robinson kunnen opnemen. Via de kust koersen we weer noordwaarts, dwars door woestijnsteppes, zandsteen en direct naast de zee. Ongerepte natuur waar nog geen dorpen, stadjes of hotels zijn aangelegd. Off the beaten track 2.0.

3. BBQ op het strand

Na een frisse douche of duik in zee om je zandpak, een souvenir van de buggytocht, weer kwijt te raken is een wandeling vanuit het hotel langs het strand zuidwaarts een goed idee. Vooral omdat je op woensdag bij de strandtent aanschuift voor een traditionele lokale barbecue. Eten met je tenen in het witte zand, een sublieme keuken en entertainment van de gastheer en –dame naast het kampvuur. Aan het eind van de avond staat iedereen te dansen op het strand. En fijn ook: je wordt netjes teruggebracht naar het hotel als het feestje ten einde is.


Leestip: 5 ingrediënten voor een perfecte Cocktail Cabo Verde.


4. Beleef Boa Vista

Je leest het al: je komt compleet tot rust op Boa Vista. Om helemaal bij te tanken zit je hier goed. Maar er is ook van alles te beleven en bewonderen op dit Kaapverdiaanse eiland. In een kleine 40 minuten loop je over het strand naar de grootste stad van het eiland: Sal Rei. Onderweg komen we een groep kinderen tegen die in zee hun eerste zwemles krijgen op een doordeweekse dinsdagmiddag. Met de slippers in de hand slenteren we verder op zoek naar een lekkere lunch in de stad. Als je dan hier bent, moet je ook het lokale gerecht Cachupa eens proberen. Deze schotel is gemaakt met bonen en mais gecombineerd met vis of vlees, of kies voor de vegetarische versie. In bijna alle restaurants en bars te verkrijgen en een waar genoegen.

Vanuit Riu Palace Boa Vista kun je nog lekker gaan duiken, met een zeilboot een dagje eropuit of de rest van het eiland bezoeken. En een laatste tip van ons: elke dag is de zonsondergang het meest romantische hoogtepunt van je dag. Nog een laatste cocktail in het zwembad, terwijl de zon in de zee zakt. Veel perfecter kan een vakantiedag niet eindigen, en dat is wat vakantiegeluk betekent.

Lees meer over: Hotspots   Kaapverdië   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen