Vakantietips van een stewardess: zo ziet haar vakantie eruit

Een vluchtige blik op mijn Instagram-account, en die van menig stewardess, geeft wellicht de impressie dat ik altijd op vakantie ben. Dankzij mijn droombaan ben ik vaak op de mooiste bestemmingen. Ik geniet optimaal, maar het is en voelt niet als een vakantie. Want, op vakantie ga ik toch liever met mijn partner, vrienden of familie dan met collega’s die ik net ontmoet heb, wat denk jij?

Miss Columbus

Vakantie is voor mij een periode waarin de rest van de wereld even uit staat. Alsof ik een bubbel instap waar geen verplichtingen zijn. Alleen de bestemming en het gezelschap doen er toe, de rest is ruis. Op vakantie verander ik in een soort Columbus. Het onbekende trekt mij aan, klaar om ontdekt te worden. Als baas op eigen boot vaar ik mijn eigen koersen ga ik linksaf waar iedereen rechtsaf gaat. Op tussenstop is dit wat lastiger omdat ik dan met een grote crew ben waaruit vaak verschillende plannen ontstaan. Dan ben ik eerder de meeloper en laat ik mijn innerlijke ontdekkingsreiziger met rust.

All-in heeft voor mij geen zin

Als stewardess ga ik het ene hotel in en het andere uit. Ik reis veel en dat maakt mij een kritische vakantieganger. Omdat ik veel in All Inclusive resorts te vinden ben, waar half Nederland vaak alsnog mijn buur is, zoek ik naar bestemmingen die niet massaal bezocht worden. Zo boekte ik vorig jaar een combinatiereis naar Skópelos en Skiathos. Je denkt wellicht: nog nooit van gehoord, waar ligt dat? Dit is precies wat ik dacht en tevens de reden om op ‘boeken’ te klikken. Het bleek een ware TUI Treasure!


Lees ook de handbagage tips van een stewardess.


Reizen als stewardess

Met werk vlieg ik alleen op zonbestemmingen, daarom vind ik het extra leuk om zo nu en dan een stedentrip te boeken. Dit jaar koos ik voor Valencia, Londen en Parijs. Vooral de vluchten waren voor mij een feestje. Dan is het mijn beurt om eens even helemaal niets te doen. Als het niet hoeft stap ik overigens net zo lief de auto in. Juist de plekken dichtbij huis, in ons mooie kikkerlandje, ben ik enorm gaan waarderen.

Avonturier in de Filipijnen

Mijn zomer in Nederland is letterlijk voorbijgevlogen. Ik koos ervoor om de zomer door te werken en in december op vakantie te gaan. Dit jaar ga ik samen met mijn partner naar de Filipijnen. Want ja, ook voor mij zijn er nog zoveel nieuwe bestemmingen te ontdekken. Met de backpack én Columbus de onbewoonde eilanden en het avontuur tegemoet. Vliegtuigmodus uit, vakantiemodus aan!

Luchtkusje,

Miss van Os

Lees meer over: Achter de schermen   Kennismaken met  
Gerelateerde verhalen