Op vakantie dit najaar: dit zijn de trends en zo kijk je er onbezorgd naar uit

De zomer loopt alweer op zijn einde. Een zomer zoals we die nog nooit beleefden. Misschien vierde je vakantie op een van de Griekse stranden, zocht je dichtbij huis de vakantiesfeer op, of heb je die vakantie nog tegoed. Wat het geval ook is, het einde van de zomervakantie betekent niet dat je je vakantievooruitzichten overboord moet gooien. Want ook in het najaar ga je naar de mooiste plekjes in Nederland, Europa, of wie weet, daarbuiten.

De zomertrend zet zich door

Uit een TUI onderzoek onder 379 Belgische en 439 Nederlandse klanten blijkt dat een derde graag in de nazomer op vakantie wil gaan. Vooral autovakanties blijven populair onder beide groepen (17%), maar strandvakanties in Europa blijven toch op nummer 1 staan (41%). Deze zomer en nazomer willen Nederlandse vakantiegangers het liefst naar Spanje, Nederland, Griekenland, de ABC-eilanden en Turkije, in die volgorde. Voor de winter kijken de meesten uit naar een exotische strandvakantie (40%). Gelukkig mogen we weer pootjebaden in de helderblauwe Caribische Zee rondom de ABC-eilanden.

Onbezorgd op vakantie dit najaar

Wij vroegen TUI winkel medewerker Dieter Staelens naar zijn bevindingen voor dit najaar en hoe je onbezorgd uitkijkt naar je volgende vakantie. “Mensen willen op vakantie om te ontsnappen uit de dagelijkse hectiek en in een andere omgeving te zijn. De grootste zorg onder vakantiegangers is om vast te komen zitten op de bestemming of er ziek te worden. Met het reizen zelf en de maatregelen in de hotels hebben de meesten geen problemen.” Vakantiegangers zijn héél blij met de COVID Care Service van TUI. “Die geeft de geruststelling dat je zelf geen kosten draagt bij ziekte en dat je kunt rekenen op een gegarandeerde terugvlucht. Opvallend is ook dat veel TUI fly klanten hun reis omboeken naar een pakketvakantie om zo te genieten van deze service en de TUI garanties.”


Lees ook: Op vakantie in een hotel: durf jij het nu aan?


Vakantie dichtbij

Een vakantie dichtbij blijft voor velen een goede oplossing” vertelt Dieter. Je bent er echt even tussenuit en met de eigen auto toch ook snel weer thuis als er ter plaatse iets gebeurt. Ook is er genoeg te doen in eigen land, ook in het najaar. Kies je voor een luxe kindervakantie, bekijk dan eens de leukste vakantiehuizen en –parken. Of ga voor een bijzondere overnachting op een van de mooiste plekken in Nederland. Nog een tip: ontdek de mooiste plekken van Zuid-Duitsland met je eigen auto. Tijdens deze roadtrip kom je ogen tekort, beloofd.

Uitkijken naar de après-ski

En voor deze winter? Dieter merkt vooral een grote vraag naar skivakanties. “Veel mensen zagen hun skivakantie dit jaar in het water vallen door de coronacrisis. Ze zijn er nu heel snel bij om hun skitrip voor 2021 vast te leggen. Een skivakantie vervang je ook niet zomaar door een andere reis. Voor vliegvakanties zijn er genoeg alternatieven, of het nu Tenerife of Malaga is, zon vind je er sowieso.” De echte skifanaten kijken dus al uit naar de winter. Jij ook? Bekijk dan eens deze mooie wintersportvakanties.

Overwinteren

Naast het verlangen naar lange skipistes is er ook de behoefte om naar de winterzon te vliegen. Met de typische exotische bestemmingen, zoals Mexico, de Dominicaanse Republiek of Bali nog buiten handbereik, raadt Dieter iets dichterbij huis aan. “De Canarische eilanden zullen deze winter een populaire overwinterplek zijn,  als deze bestemming dan weer groen licht heeft. De eilanden liggen op een viertal uur vliegen, het is er mooi weer en er zijn goede hotels. Meer heb je niet nodig. Ontdek de mooiste plekken op Tenerife en Gran Canaria en hoe je er zorgeloos vakantie viert. En niet te vergeten: Curacao en Bonaire. Deze eilanden openden al voor toeristen. Het is er nog lekker rustig en die Caribische zon voelt in de winter nog fijner.”

Wil je er ook nog even tussenuit dit najaar? Lees hoe deze vakantiegangers hun vakantie in coronatijden beleefden, en stippel zelf ook alvast je route uit.

Ontspannen op vakantie

Met TUI ga je met een gerust hart op vakantie. Heb je al geboekt en verandert er voor vertrek iets in je eigen situatie of op bestemming? Dan maak je zonder problemen gebruik van de omruilgarantie.

Lees meer over: Achter de schermen   Onderzoek  
Gerelateerde verhalen