Picture perfect: Venetië op Instagram

Jaloersmakend zijn ze, die perfecte plaatjes op Instagram. Het goede nieuws is: dat kun jij ook. Met deze tips & tricks krijgt je feed een boost én je ziet nog eens wat van Venetië.

Rise and shine

Ten eerste: sta vroeg op. In de rust en stilte van de vroege ochtend heb je de bruggetjes nog helemaal voor jezelf. Tweede voordeel: het licht is op dat tijdstip bijna magisch. Zodra de zon goed doorkomt is het licht snel te fel en te hard. Dat komt je foto’s niet ten goede. Dus rise and shine en zorg dat je om 8 uur op pad gaat. Want tussen 8 en 9 maak je de mooiste plaatjes.

Onmisbaar: props

Scoor een prachtig ijsje met veel verschillende kleuren. Dat is geen opgave toch? Fotografeer je gelato met een gondel of een brug op de achtergrond. Succes verzekerd. Of bestel een pizza en ga ergens aan het water zitten. Sowieso scoren pizza foto’s goed, dus dit wordt vast een like magnet. Als je echt wil uitpakken haal dan nog een fles prosecco, een leuk kleedje en misschien wat stokbrood, kaasjes en Italiaanse worst. Zo creëer je een picture perfect picknick aan het water. Extra leuk: veel locals en studenten borrelen ook aan de gracht met een flesje bier en wat stokbrood.

Gondel foto

Gondel foto’s doen het altijd goed op Instagram. En stiekem is zo’n tochtje ook ontzettend leuk. Een win win situatie dus. Trek je mooiste jurk aan en scoor bij één van de kraampjes zo’n traditionele hoed die de gondeliers ook dragen. Vaar door de smalle grachten en langs de Rialto brug. Beste tijdstip: met zonsondergang. Wedden dat de likes binnen stromen?

Gekleurde huisjes: een hit op Instagram

Waar ter wereld je ook bent, gekleurde huisjes doen het altijd goed. Van BoKaap in Afrika tot Notting Hill in Londen. Maar ook in Venetië. Op het eiland Burano kun je helemaal los. Dit kleine eiland staat vol met huisjes in alle kleuren van de regenboog. Neem verschillende setjes mee en schiet meerdere foto’s. Bedenk van te voren welke kleuren matchen bij de huisjes. Ik ging voor een rode jurk in mijn favoriete print: leopard. Maar je kan hier eigenlijk met elke kleur terecht. Roze, geel, groen, rood, oranje het is er allemaal.

Reis zelf af naar Venetië om deze perfecte plaatjes voor je Instagram te schieten…

Lees meer over: Europa   Hotspots   Italië   Stedentrips  
Gerelateerde verhalen