Vietnam bezienswaardigheden: de hoogtepunten

Lesley & Yannick van hetisdemerckx.be trokken twee weken door het prachtige Vietnam. Ze begonnen hun avontuur in Hanoi en gingen op ontdekkingstocht, van het noorden naar Zuid-Vietnam. De hoogtepunten van hun reis door Vietnam lees je hier.

2000 jaar viel Vietnam onder de heerschappij van verschillende Chinese koningen. Souvenirs van die geschiedenis zie je overal terug. Bijvoorbeeld in de leeuwen, draken, feniksen en schildpadden die je vaak bij tempels ziet, en in de rode en gele kleuren die respect en kracht symboliseren. En wist je dat ‘viet people’ de letterlijke vertaling is van ‘mensen die leven ten zuiden van China’?

Maak kennis met de traditionele bergvolkeren in Bac Ha

In het uiterste noorden van Vietnam, tegen de grens met China, vind je de stad Bac Ha. De bevolking leeft hier volgens oude tradities en een bezoek aan de lokale zondagse markt is echt een aanrader. Van zelf geteelde groenten en fruit tot levende dieren: alles is te koop op deze markt. De meeste volkeren die er handel drijven behoren tot de Black-Hmong minority groep en dragen traditionele zwarte klederdracht. Na het struinen over de markt wacht je nog een mooie bezienswaardigheid: het Palace Hoang A Tuong. Dit kleurrijke paleis uit het begin van de twintigste eeuw werd neergezet door de Fransen en is een combinatie van Chinese en Vietnamese architectuur.

Hanoi: bezienswaardigheden in traditioneel Vietnam

Wat te doen in Vietnam? Hanoi bezoeken! Want of je nu van het leven in de grote stad houdt of niet: Hanoi verleidt je met de nodige Vietnamese charme. De stad vormt een mooie vertaling van het hedendaagse Vietnamese leven in al zijn geuren en kleuren. Wie de stad helemaal wil ontdekken, moet zeker een ritje met een riksja proberen.

Leuke bezienswaardigheden in Hanoi:

  • Flowermarket: ga vroeg uit de veren voor deze markt, die ’s nachts en doorgaat tot de ochtend. Door de lagere temperaturen tijdens de vroege uurtjes blijven de bloemen langer vers.
  • Literatuurtempel: de eerste universiteit in Vietnam. Ooit alleen toegankelijk voor welgestelde mensen, maar sinds het begin van de vijftiende eeuw open voor publiek. De vissen en draken die je hier afgebeeld ziet, vertellen een mooie boodschap: niets is onmogelijk, want zelfs een vis kan een draak worden.
  • Waterpoppentheater: een eeuwenoude Vietnamese kunstvorm Ontstaan in de rijstvelden van Noord-Vietnam, maar tegenwoordig speelt het waterpoppenspel zich af in in het theater.

Hoogtepunten Vietnam: Ninh Binh, Sapa en Halong Bay

Deze drie plaatsen in Vietnam mag je als natuurliefhebber niet missen: Ninh Binh, Sapa en het befaamde Halong Bay

Halong Bay staat als een van de zeven natuurwereldwonderen bovenaan de lijst met hoogtepunten in Vietnam. De grootste baai van Zuidoost-Azië telt 1969 eilanden, waarvan alleen Cat Ba bewoond is. Ga daar naartoe voor een van de mooiste viewpoints van Halong Bay, op Bai Tho Mountain. Maar echt magisch is het uitzicht vanaf het water tijdens zonsopgang of zonsondergang.

Prachtige gebergten en diepe dalen bezorgden Ninh Binh de eretitel ‘Halong Bay on land’ Beklim voor het mooiste uitzicht de Hang Mua Cave of Tam Coc.

Nog een hoogtepunt in Vietnam voor natuurliefhebbers: Sapa. Je wordt omgeven door kleur: van het felle groen van de terrasvormige rijstvelden tegen het immense gebergte tot de kleurrijke traditionele kleding van de locals.

Hoi An: stad van het licht

De laatste stop op onze rondreis langs bezienswaardigheden in Vietnam was Hoi An. De goed bewaarde ‘old town’, unieke sfeer en ligging aan de rivier Thu Bon maken Hoi An zeer geliefd bij toeristen en backpackers. De magie van de stad ontwaakt bij het vallen van de avond, als de stad wordt opgelicht door ontelbare lampionnen. Je kunt Hoi An het beste per fiets of te voet verkennen. Bezoek je de stad overdag? Doe dat dan vóór 9.00 uur; daarna komen de toeristenbussen vanuit Danang de stad in.

Staat na het lezen van deze bezienswaardigheden Vietnam bovenaan je wish list? Tijdens een rondreis in Vietnam kan je de bezienswaardigheden bezoeken.

Lees meer over: Azië   Hotspots   Rondreizen   Vietnam  
Gerelateerde verhalen