Weer vliegen naar Curaçao betekent ook: de hereniging van families en geliefden

De zomervakantie staat voor de deur. En nu echt. Door de coronacrisis was het even spannend of die welverdiende vakantie wel door zou gaan, maar de landsgrenzen gaan gelukkig één voor één weer open. Een opluchting voor veel van ons (want: eindelijk weer op vakantie!), maar voor sommige mensen in het bijzonder.

Coronacrisis: de afstand wordt pijnlijk duidelijk

Op 2 juli vertrekt er een volle Dreamliner van TUI fly voor het eerst weer van Amsterdam naar Curaçao. Aan boord zitten met name vakantiegangers, maar ook reizigers die eindelijk weer op bezoek kunnen bij familie en vrienden. De coronacrisis heeft voor veel van hen grote gevolgen gehad. Want waar het voor sommigen van ons nog mogelijk was af ten toe te zwaaien naar ouders of andere geliefden, of voorzichtig in de tuin af te spreken, gaat dat niet op als je familie aan de andere kant van de oceaan woont. Daarom hebben we een aantal mensen gezocht die we héél blij maakten met het aanbod van een reis naar Curaçao. Of met een reis vanuit Curaçao naar Nederland. Carmen is een van hen.

Samen herinneringen ophalen

De Curaçaose kon haar geluk niet op toen ze hoorde dat de vliegtuigen naar haar geboorte-eiland weer zouden opstijgen. Door privé-omstandigheden miste ze vorig jaar de verjaardag van haar broer, en dit jaar gooide de corona-uitbraak roet in het eten. Twee jaar lang zag ze haar familie niet. Tot nu.

Dat Carmen eindelijk weer naar haar eiland kan is fijn, maar het werd nog een stukje beter: ze werd compleet verrast met een gratis vakantie. “Ik heb ze echt gemist. Gemist om samen herinneringen op te halen”, aldus een geëmotioneerde Carmen als ze de cheque in ontvangst neemt.

Veel meer dan zon, zee en strand

Curaçao geeft altijd blije gezichten. Vakantiegangers kijken weer uit naar de zonnige stranden, de lokale keuken en de kraakheldere oceaan. Maar voor de eilanden en de inwoners was het ongezellig en moeilijk, zo veel maanden zonder toeristen. Gelukkig kunnen ze nu weer gastvrij als altijd verwelkomd worden. Want de vluchten die opstarten naar Curaçao, Aruba en Bonaire brengen veel reizigers vakantieplezier, maar geven tegelijkertijd weer impulsen aan de lokale economie.

Verbonden

TUI voelt zich sterk verbonden met de eilanden en heeft eigen kantoren op Curaçao en Aruba waar 90 collega’s werken. We zijn ons ervan bewust dat de afgelopen maanden zwaar waren voor de eilanders. Daarom wilden we graag een aantal mensen helpen met het weerzien van hun familie.

Ontspannen op vakantie

Met TUI ga je met een gerust hart op vakantie. Heb je al geboekt en verandert er voor vertrek iets in je eigen situatie of op bestemming? Dan maak je zonder problemen gebruik van de omruilgarantie.

Lees meer over: Curaçao   TUI nieuws   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen