Voor het eerst een cruise maken: alle vooroordelen overboord

Een cruise? Ik krijg veel verbaasde reactie als ik vertel dat we met ons 22 en 25 jaar oud voor het eerst een cruise gaan maken. Dat is toch voor oude mensen? En inderdaad. Denk je aan een cruise dan zijn de vooroordelen al snel daar. Maar die gooien we meteen overboord. Voor alles een eerste keer: we nemen de uitdaging aan en in dit artikel deel ik mijn bevindingen.

Een strakke organisatie

We varen op de MSC Seaside een week lang door het Caribisch gebied en vallen daarbij van de ene verbazing in de andere. Maar laten we beginnen bij het begin. Want alleen al de aankomst in de haven van Miami is, op z’n zachts gezegd, nogal indrukwekkend. Het is een komen en gaan van taxi’s. Er ontstaan heuvels aan koffers en er is (uiteraard) een menigte aan mensen. Het is ongelofelijk maar waar: het lukt ze om alle koffers en mensen probleemloos binnen een paar uur aan boord te krijgen.

Geen zee te hoog

We verbazen ons alsmaar over de grootte van het schip. Misschien omdat we voor het eerst een cruise maken? Je moet erg fanatiek op avontuur gaan om aan het einde van de week ieder hoekje van dit immense bouwwerk gezien te hebben. Iedere ruimte, ieder restaurant en iedere buitenplaats is op zijn eigen manier bijzonder en luxe ingericht. Overal op het schip vind je restaurants, barretjes en zitjes om te eten en te drinken. Bij de buffetrestaurants is het zelfs mogelijk om 20 uur per dag (!) te eten. Die uitdaging hebben we maar laten varen.

Land in zicht

Terwijl je ’s ochtends van je ontbijt geniet komt het vasteland steeds dichterbij. Na het aanmeren heb je een aantal uur de tijd om op avontuur te gaan. Boek je een excursie op het schip, of ga je op eigen initiatief op pad? De keuze is aan jou. Wij besluiten om op eigen houtje de omgeving te ontdekken. Zo staan we op Jamaica onder de kletterende watervallen, op Cozumel drinken we een Mexicaans biertje en gaan we op de Bahama’s (natúúrlijk) naar een van de prachtigste stranden. Ook al is de tijd gelimiteerd, je hebt genoeg mogelijkheden om een indruk van de bestemming te krijgen.

Zeeën van tijd

Bij terugkomst op het schip begroeten de medewerkers ons met een verfrissend doekje en een koud glas water. We ploffen neer op een bedje, eten wat in een van de restaurants en laten de middagzon zijn werk doen. Rond de klok van 6 kiezen we het ruime sop en begint een avondprogramma waar je u tegen zegt. Theatershows, cabaret, live muziek en speciale thema-avonden. Het is onmogelijk om je tijdens deze cruise te vervelen. Mocht je er na twaalven nog geen genoeg van hebben, haal dan je hart op in de disco op het achterdek.

En eerlijk is eerlijk: onbeperkt genieten, dat wil iedereen toch? Ik verzeker je, dit schip wil je niet missen.

Lees ook even verder over hoe je per cruise de Canarische Eilanden en Madeira ontdekt. Hoe je hiervoor inpakt? Wij maakten een cruise inpaklijst voor je. Ben je op zoek naar de ultieme plek om te ontspannen, bekijk dan eens deze zes plekken waar je niets anders wil dan tot rust komen.

Lees meer over: Achter het nieuws   Amerika   Vakantienieuws   Zuid-Amerika  
Gerelateerde verhalen