7 tips voor een onvergetelijke vriendinnentrip naar Barcelona

Proef heerlijke tapas, waan je in de voetsporen van Gaudí, ontspan in groene parken, chill op het strand of ga je toch nog even shoppen? Op slechts 2,5 uur vliegen ligt de veelzijdige stad Barcelona. En waarom Barcelona een goed idee is voor je volgende vriendinnentrip? Check onze tips met restaurants, leuke wijken en hotspots.

1. Verken Barcelona als een local per scooter

Omdat de vele bezienswaardigheden van Barcelona verspreid liggen over de stad, raden we aan een scooter te huren. De wegen liggen er goed bij en het geeft je alle vrijheid om gemakkelijk de ene plek na de andere te ontdekken. Wij huren een scooter via Vespa Sol, maar er zijn natuurlijk ook andere aanbieders hiervoor.

2. Afvinken maar: de kathedraal met wel 18 torens

Noem je Barcelona, dan noem je de Sagrada Família. De werkzaamheden aan dit bouwwerk van Gaudí zijn gestart in 1882 en de opleveringsdatum staat gepland op 2026. Dit is typisch een bouwwerk waar je naar kunt blijven kijken. In het park ernaast maak je de allermooiste foto’s. Tip: zet je camera op 0.5x en je krijgt alle torens er mooi op. Wil je dit bouwwerk ook binnenin bewonderen? Reserveer een bezoek vooraf.

3. (Ver)Dwaal door Park Güell

Ontworpen door Gaudí loop je hier door een sprookjesachtige setting. Alles is mooi en fotogeniek met de typerende mozaïeken steentjes en ronde vormen. Ook hier raden we aan om vooraf je bezoek te plannen en online alvast je tickets te boeken. Dit wil je niet missen.


Lees ook: Vriendinnentrip naar Mallorca


4. Op eenzame hoogte: de kabelbaan naar Montjuïc en de bunkers van Carmel

Reserveer de kabelbaan en geniet op de groene heuvel van Montjuïc van het prachtig uitzicht. Het is leuk om naar beneden te wandelen in plaats van de kabelbaan weer terug naar beneden te nemen. Zo loop je via mooie tuinen en stop je bij restaurant Martinez om met een glas cava en een jamón nog even extra te genieten van het adembenemende uitzicht. . De locals gaan voor het mooiste uitzicht over Barcelona naar de bunkers van Carmel, met zelf meegebrachte tapas en een drankje. Als je geluk hebt, dans je hier ook met hen mee op de beat van een lekker muziekje.

5. Waan je in de middeleeuwen in de bruisende wijk El Born

El Born is een hele gezellige autovrije wijk en loopt direct over in de Gotische wijk. Hier vind je naast het Picasso museum ook hedendaagse en moderne kunst in het museum Moco. Een absolute aanrader met veel fotogenieke spots. Het is een wijk met boetiekwinkels, restaurants en leuke cafés. In het oude marktgebouw, nu: El Born CCM, bewonder je grote archeologische vondsten.

Nog meer geschiedenis vind je in de Gotische wijk, Barri Gotic, het historische centrum van Barcelona. De middeleeuwse straten met eeuwenoude kerken en charmante pleinen mag je niet overslaan. Wij hebben deze bruisende wijken via een georganiseerde wandeltour ontdekt. Deze wandeltocht neemt je ook naar de highlights rond Parc de la Ciutadella met als ingang de Arc de Triomf van Barcelona. In dit park vind je in de ochtend locals die al stretchend en sportend hun dag starten.

Ga naar dé tapastrekpleister Carrer de Blai, en waan je in tapas heaven. In de hele straat liggen er alleen maar tapasrestaurants. Zelf raden wij Quimet Y Quimet aan. Hier bestel je een heerlijke cava en eet je zo vanaf de bar versbereide tapas. Een echte hidden gem onder de locals.

6. Vamos a la playa

Het allerleukste is toch wel dat Barcelona een combinatie is van strand en stad; the best of both worlds. Playa de Barceloneta behoort tot de populairste stranden van de stad en is makkelijk te bereiken. Dit strand heeft een opknapbeurt gehad speciaal voor de Olympische Spelen van ’92 en heeft lange en brede stranden. Aan en rondom het strand zijn veel leuke restaurants en terrassen. Een perfecte plek om een middag te ontspannen. Lunchtip: Barcelonata Surf House.


Wist je dat Valencia ook een combinatie is van stad en strand? Lees ook: Wat te doen in Valencia


7. Shoppen in Las Ramblas

In de zijstraten van Las Ramblas waan je je in een shopaholic paradise. Je vindt hier zowel de lokale boetiekjes als de commerciële winkels. Neem je portemonnee dus vooral mee … Halverwege Las Ramblas ligt de foodmarket La Boqueria, dit is een verplichte stop voor iedereen die van lekker eten houdt. Verse jamón, tapas en andere lekkernijen; hier is het te doen. Achter deze gezellig drukke boulevard ligt ons hotel Andante, met een prachtige rooftop en infinity pool. Een fijne uitvalbasis en supercentraal gelegen.

Voor nog meer prachtig uitzichten ga je naar hotel Colón en neem je de lift naar de rooftop. Maak hier de meest instawaardige foto’s. Daarna ga je door naar restaurant Bar Canete voor de leukste en lekkerste tapaservaring. Wel reserveren, want anders kom je er hier niet tussen.

Overweeg je met je vriendinnen een stedentrip naar Barcelona? Dan zeggen wij: vamos! Probeer van te voren een goede planning te maken van je trip zodat je verzekerd bent van de plekken die je wil zien. Nog meer tips nodig? Lees hier over de 5 leukste wijken van Barcelona.

Lees meer over: Actie!   Barcelona   Europa   Samen weg   Spanje  
Gerelateerde verhalen