5 redenen waarom Droomparken zo’n fijne plek is in de winter

Een reisje naar het buitenland zit er jammer genoeg voorlopig niet in. De winterzon moeten we even uitstellen en ook de après-ski doen we dan maar aan de keukentafel. Maar gelukkig heeft Nederland ook heel veel leuke vakantiemogelijkheden en opties. Zelfs nu de dagen korter worden en het weer kouder is. Om toch een beetje het vakantiegevoel te krijgen gingen wij een lang weekend naar Droompark Spaarnwoude. De ideale plek om tot rust te komen, lekker te wandelen en leuke dagtripjes te maken.

Op vakantie naar Droompark Spaarnwoude

Wij kwamen aan het einde van de middag aan in Droompark Spaarnwoude. De incheckprocedure ging helemaal COVID-proof: iedereen draagt mondkapjes, je kan je handen overal reinigen en iedereen houdt netjes afstand. In het mooie Droompark Spaarnwoude zijn de huisjes van alle gemakken en luxe voorzien. Ik vind het altijd belangrijk dat het huisje (zeker in de wintermaanden) er een beetje gezellig uit ziet. En tijdens de winter nog meer. Dan snakken we naar warmte en gezelligheid binnenshuis en tijdens deze koude en donkere dagen maak je ook veel meer gebruik van je huisje dan in de zomer.

Toch is er ook nog heel wat te doen in het park. Wij vulden onze dagen hier met eenden voeren, boswandelingen maken, eieren rapen en lekker zwemmen. Heerlijk de frisse natuur in, naar de speeltuin, een eindje fietsen of steppen en koekjes bakken. Opwarmen met warme chocolademelk en na het zwemmen lekker frietjes eten in het huisje. Het perfecte weekendje weg!

Verse eieren rapen

Droompark Spaarnwoude heeft 2 speeltuinen en een kleine kippentuin waar ook een konijn rondhuppelt en wat eenden waggelen. Wij gingen hier elke morgen even kijken en als we geluk hadden, raapten we samen met de boer eitjes. Wij hadden de steps voor de kinderen meegenomen en dat bleek een gouden zet. Zo zoefden ze door het park en waren we overal lekker snel. In het park zijn ook skelters te huur.


Lees ook: Een droomvakantie in een Droompark: hoe ziet dat eruit?


Zwemmen

Elke dag gingen we een uurtje zwemmen. In deze tijd mag je maximum 1 uur zwemmen met een reservering, want er mogen maximaal 5 volwassenen in het zwembad. Tijdens onze vakantie was het redelijk rustig en zwommen we elke dag op ons gekozen tijdstip. Van zwemmen krijg je trek, dus haalden we erna een frietje bij de snackbar. Heerlijk!

Eten en drinken

In het park ligt een Italiaans restaurant Sophia’s, nu helaas gesloten. De snackbar is wel open en daar bestel je ook verschillende pizza’s en pasta’s die ze in Sophia’s voor je maken. Dus als je geen zin hebt om te koken, kies voor frietjes of pizza.

Wandelen in het bos

Droompark Spaarnwoude ligt aan een groot bos waarin je urenlang wandelt. Je steekt de weg over bij de receptie en je staat direct tussen de bomen. Voor de liefhebbers loopt er ook een fietspad en een paardenpad door het bos.

Dagje weg?

Door de ligging van Droompark Spaarnwoude is dit de ideale plek om verschillende dagtripjes te maken. Amsterdam ligt op 20 km afstand, dus vanuit het vakantiepark ga je heel gemakkelijk met het ov of met de auto wat leuks doen. Ook Haarlem ligt op nog geen 10 km afstand. Een dagje heen of in combinatie met het strand van Zandvoort of Bloemendaal is een ideale combinatie.

Wil je er ook even tussenuit in eigen land in een Droompark? Ontdek de mooiste Droomparken in Nederland en stippel je vakantie in eigen land uit.

Lees meer over: Actie!   Europa   Met de kinderen   Nederland  
Gerelateerde verhalen