Van woestijn tot waterpark: 5x dit wil je doen in Abu Dhabi

Je moet even goed opletten dat je er niet op het heetste moment van het jaar heen reist – tenzij je van temperaturen rond de 50 graden houdt uiteraard -, maar verder kunnen we een vakantie Abu Dhabi warm (knipoog) aanbevelen. Deze zonnige bestemming is een van de zeven emiraten die samen het land Verenigde Arabische Emiraten vormen, en bieden voor ieder wat wils. Vervelen zul je je hier absoluut niet, want of je nou op zoek ben naar strand of een bijzondere woestijnsafari: het grootste emiraat van het land heeft het allemaal. Onze tips om zeker te gaan zien en doen als je die kant opgaat:

1. Sheikh Zayed Mosque

We willen je natuurlijk nergens toe dwingen, maar bij een vakantie Abu Dhabi kan een bezoek aan aan de Sheikh Zayed Moskee eígenlijk niet ontbreken. De moskee is de grootste in de Verenigde Arabische Emiraten (en de achtste grootste ter wereld) en dus zeker een bezoek waard. Dit witte gebouw met 82 koepels en prachtige Arabische versieringen is een eyecatcher zoals je ze maar zelden ziet. Overtuigd? En staat een bezoek al op je vakantieplanning? Zorg eenmaal daar voor loszittende kleding met lange mouwen en draag als vrouw best een hoofddoek.

2. Louvre Abu Dhabi combineren met de moskee

Het Louvre Abu Dhabi is zowel een architectonisch hoogtepunt als de thuisbasis van verschillende gevierde kunstcollecties. Deze culturele bezienswaardigheid combineren met een bezoek aan de Sheikh Zayed Moskee? Goed idee.

3. Warner Bros World Abu Dhabi en Yas Water World

Vakantie met kinderen in ‘t verschiet? Dan scoor je punten door Warner Bros World Abu Dhabi of Yas Water World te bezoeken. Of je gaat naar beide – dubbel punten scoren.

Het volledig overdekte Warner Bros is met zijn 29 attracties en shows de ultieme bestemming voor het hele gezin. Spot superhelden zoals Superman, Batman en Wonder Woman of speur naar geliefde geanimeerde sterren als Bugs Bunny, Scooby-Doo en Fred Flintstone.

Waterpretpark Yas Water World is dan weer een feest voor de waterratten onder ons. Met ruim 45 glijbanen en attracties weet je zeker dat je kroost zich hier makkelijk een dag vermaakt. En wordt het jou allemaal even te druk? Er zijn ook rustgevende attracties als Al Rava River, waarin je je lekker mee laat dobberen door grotten in kronkelende stroomversnellingen.

4. Dagje strand: Soul Beach

Een vakantie is niet compleet zonder dagje strand. In ieder geval niet als je je op een zonovergoten bestemming als Abu Dhabi bevindt. Op Saadiyat Beach – in de volksmond ook wel Soul Beach genoemd – op Saadiyat Island, vind je ongerept wit zand, kraakhelder water en rust. Met een beetje geluk spot je hier zelfs schildpadden. Bevalt dit je wel? Dan kun je natuurlijk gaan voor een fijn hotel in de buurt. Ons voorstel: Rixos Premium Saadiyat Island. Bekijk de foto’s maar even, dan is verder lezen in principe niet meer nodig.

5. Abu Dhabi Desert Tours

De Rub ‘al Khali-woestijn, ook wel het ‘lege kwartier ‘ genoemd, is op de Sahara na de grootste woestijn ter wereld. Denk aan zandduinen zo ver je kunt kijken, en oppervlakte van meer dan 650.000 vierkante kilometer. Kortom: sla dit bijzondere stuk natuur niet over nu je toch in de buurt bent.

De keuze aan tours en dagtrips is groot. Zo kun je gaan voor een ontspannen zonsondergangtour, een avontuurlijke 4×4-experience, of een dertig minuten durende privé-kameeltrekking. Tijdens laatstgenoemde ontdek je hoe de Arabische levensstijl kamelen integreerde als vervoersmiddel en leer je alles over deze verbazingwekkende wezens van de woestijn.


Lees ook: 5x Dee’s tips wat te doen in Dubai


Uiteraard ook: restaurants

Je leest: in Abu Dhabi is méér dan genoeg te doen. Van mooie musea tot bijzondere woestijnavonden: vervelen zul je je hier zeker niet. En oja, mocht je op zoek zijn naar piekfijne restaurants? In die categorie hebben we zeker ook nog tips. Sontaya (met uitzicht op water), Ray’s Bar (met uitzicht in de wolken) en Kamoon (met uitzicht op de Etihad Towers). Goed – en dan nu: reikhalzen maar.

Helemaal overtuigd van Abu Dhabi’s charme? Gebruik dan dit blog om je to-do list compleet te maken voor je vakantie naar Abu Dhabi. Veel plezier!

Lees meer over: Abu Dhabi   Actie!   Samen weg  
Gerelateerde verhalen