Wat te doen op Corfu: 6 tips om het eiland te verkennen

Groene heuvels, blauwe baaien en pastelkleurige huizen zijn het landschap voor je vakantie in Corfu. Op dit eiland geniet je makkelijk dagenlang van het niets doen. Toch zin om het eiland te verkennen? Huur dan een auto en ontdek deze mooiste plekken van Corfu.

1. Bezoek de stranden

Corfu telt heel wat mooie stranden. Het ene al iets toeristischer dan het andere, maar een voor een prachtig. Huur een auto en ga op ontdekking op het eiland. Zo vind je nog meer verborgen stranden. Enkele tips:

  • Faliraki Beach: gelegen onder het oude gedeelte van Corfu-stad. Vanaf het strand heb je hier een mooi uitzicht op het oude fort van de stad. Een echt strand is het niet, want er is geen zand. Toch is het een leuke plek om te bezoeken en een duik in het water te nemen.
  • Palaiokastritsa: dit is een van de oudste badplaatsen van Corfu. Dit strand ligt tussen groen begroeide heuvels. Het is een van de meest bekende stranden van het eiland, dus kom op tijd als je hier een goed plekje wil bemachtigen. Vind je dit toch te druk, ga dan iets verder de kustlijn af. Daar vind je heel wat andere stranden die minstens even leuk zijn.
  • Glyfada: ook wel Golden Beach genoemd vanwege het goudkleurige zand. Heerlijk om eind van de middag te zonnebaden.
  • Paradise Beach: we snappen helemaal waarom dit strand zo heet. Het is werkelijk een paradijs. Om dit strand te bezoeken moet je wel even met de boot. Je kan niet met de auto of lopend naar het strand.
  • Porto Timoni: een van de meest gefotografeerde stranden van Corfu. Lees hieronder nog meer tips voor dit strand.
  • Sidari: ofwel Canal d’Amour. Dat klinkt al een stuk bekender. Het verhaal gaat dat stellen die door de inhammen zwemmen voor altijd bij elkaar zullen blijven. Ben je vrijgezel? Dan vind je hier snel de ware.

Op zoek naar nog meer mooie Griekse stranden? Bekijk onze top 10 mooiste Griekse stranden


2. Loop door Corfu-stad

Zin in een dag souvenirs shoppen? Hiervoor ga je het beste naar Corfu-stad, de hoofdstad van het eiland. Hier struin je urenlang door de vele gezellige straten op zoek naar het perfecte souvenir voor thuis. Hier vind je niet het typisch witgeschilderde décor, maar eerder gekleurde huizen die wat doen denken aan een Italiaans dorp. Heel gezellig! Er zijn tal van restaurants en cafés, dus probeer er zeker enkele uit. Onze favoriete lunch- of koffieplek: Favela N17. Deze zaak heeft een art deco inrichting en ligt diep in de stad, waardoor je wel even moet zoeken, maar Google is hierbij je beste vriend (adres: Prosforou 17 Corfu). Beleef je graag het echte Griekse leven, ga dan naar de versmarkt van Corfu-stad. Hier vind je verse vis, groenten en andere lokale producten zoals Kumquat likeur. Een aanrader.

3. Huur een boot

Om alle mooie stranden van Corfu te ontdekken en het avontuur op te zoeken raden we aan om een boottocht te doen of zelf een bootje te huren. Dit doe je best vanaf het strand Palaiokastritsa. Daar vind je de meeste verhuurstanden en het is de beste plek om weg te varen. Je hebt geen vaarbewijs nodig; een goede portie verstand helpt je al goed op weg. Geniet van de wind in de haren en houd je camera klaar voor de perfecte Instagram foto. Vergeet je zonnebrandcrème niet!

4. Cocktails op een unieke setting

La Grotta Bar, nog zo’n bekende plek op het eiland. Bij aankomst loop je enkele trappen naar beneden en je komt aan op een mooie, groene plek. De bar bevindt zich in de rotsen en is dé plek om een drankje te doen en een frisse duik te nemen. Krijg je er niet genoeg van? Huur een ligbedje en chill er nog enkele uren.


Lees ook: 7 redenen om verliefd te worden op de Griekse eilanden


5. Het avonturenpad naar Porto Timoni

Porto Timoni is een van de meest gefotografeerde stranden van Corfu. Je bereikt dit strand met een kleine wandeltocht. Het pad is gemakkelijk te vinden: volg de borden en let goed op waar je je voeten neerzet. Er zijn namelijk heel wat stenen en kiezels op het pad en het ligt niet altijd even goed. Goede schoenen zijn dus aan te raden.

Na een korte tocht kom je aan op het uitzichtpunt van Porto Timoni. Maak hier al enkele foto’s en daarna ga je verder naar beneden tot je aankomt op het strand zelf. Die verfrissende duik was de tocht wel waard. Aangezien je wel enkele meters naar beneden moet wandelen en daarna ook weer naar boven, is het aan te raden om dit niet op de volle middagzon te doen. Neem ook een hoed of pet mee om je hoofd te beschermen tegen de zon.

6. Ga op zoek naar een viewpoint

Er zijn heel wat viewpoints op Corfu. Voel je je in een sportieve bui, dan ga je de Pantokratorberg op. Het is de hoogste berg van het eiland en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht. Als het erg goed weer is, kan je zelfs Italië zien liggen. Ben je niet zo sportief aangelegd, ga dan met de auto enkele andere uitzichtpunten opzoeken. Een van onze favorieten is het Metal Cross Viewing Point. Stop bij het naar omhoog rijden al enkele keren om het uitzicht te bewonderen, want ook dat is de moeite waard. Eenmaal op de top wandel je een klein stukje op het pad, waarbij je aankomt op het uitzichtpunt.

Ben je nog op zoek naar een hotel om je vakantie helemaal af te maken? Bekijk dan even Grecotel LUX.ME Daphnila Bay Dassia of het luxe Grecotel Corfu Imperial. Ook al zin gekregen om een vakantie op Corfu te plannen?

Lees meer over: Actie!   Corfu   Europa   Griekenland   Samen weg  
Gerelateerde verhalen