Wat te doen in Egypte: 3 x must do’s in Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh betekent ‘baai van de sjeik’ en heeft zijn naam te danken aan de ligging. Deze populaire badplaats op het Egyptische schiereiland Sinaï ligt namelijk aan de monding van de Golf van Akaba. Wat maakt Sharm El Sheikh zo bijzonder als vakantiebestemming? De heerlijke temperaturen, het hele jaar door. Ik deel enkele leuke tips en neem je graag mee naar Egypte. Let op … Na het lezen van dit blog wil je onmiddellijk je winterzonvakantie naar Egypte boeken.

1. Overnachting in het Rixos hotel

In Sharm El Sheikh vind je verschillende hotels en concepten, voor elk wat wils. Wil je even genieten van een zorgeloze vakantie zonder kinderen in Egypte, dan is Rixos Sharm el Sheikh op je lijf geschreven. Dit 5-sterren Adults Only hotel biedt luxe van de bovenste plank. Met 6 verschillende zwembaden en restaurants, wellness, tennisbaan, strand en bars haal je ongetwijfeld alles uit je vakantie.


Lees hoe luxe de boventoon voert in de Rixos hotels op Egypte…


2. Stadstour door Sharm el Sheikh

Ben je benieuwd hoe ze papyrus maken of welke heerlijke kruiden je lokaal koopt? Tijdens deze halve dag stadstour ‘Sharm el Sheikh by night’ ontdek ik de lokale cultuur en bezoek ik onder andere een kathedraal en moskee. Naar de avond toe loop je rond op Soho Square en heb je tijd om te shoppen.

3. Ga snorkelen of duiken

Tijdens een vakantie in Sharm el Sheikh kun je niet om de Rode Zee heen. Het helderblauwe water ligt voor de deur van het hotel en nodigt je uit voor een duik. Eenmaal onder water kom je terecht in een levensecht aquarium vol dansende koraalriffen en kleurrijke vissen. De Rode Zee is niet voor niets een van de meest geliefde duiklocaties ter wereld, hoewel snorkelen hier ook heel populair is. Met een beetje geluk spot je zelfs schildpadden en dolfijnen. En in dieper water kun je zomaar (ongevaarlijke) haaien voorbij zien zwemmen. Een snorkelboottocht of een duikervaring, de waterrat zal zich hier volledig uitleven.

Sharm El Sheikh heeft heel wat te bieden, van relaxte stranden en een indrukwekkende onderwaterwereld tot luxehotels. Een aanrader om hier de koude te ontsnappen deze winter. Ik geef je graag nog belangrijke tips mee:
– Drink geen kraantwater en vermijd ijsblokjes. Ze bieden overal voldoende flessen water aan.
– Zorg altijd voor wat cash geld (Egyptisch pond) voor het geven van een fooi tijdens een uitstap. In de meeste hotels vind je een geldautomaat.
– Reis je naar Sharm El Sheikh met enkel je identiteitskaart? Neem dan een pasfoto mee zodat ze die op je visumkaart kunnen plakken.

Zoek je nog meer actie in Egypte? Ga op quadtocht door de woestijn voor het ultieme avontuur.

Lees meer over: Actie!   Afrika   Egypte   Samen weg  
Gerelateerde verhalen