Wat te doen in Londen? (tips & hotspots)

Londen is altijd een goed idee. Deze stad kun je wel honderd keer bezoeken en er is altijd iets anders te doen. Er is eigenlijk maar één probleem met zo veel bezienswaardigheden: keuzestress. Met deze Londen tips hoef je geen hotspot te missen.

Proosten in de pub

De eerste must visit in Londen heb je al snel gevonden. Op bijna elke hoek van de straat staat namelijk wel een gezellige pub. Schrik niet, er zijn heel veel manieren hoe je je favoriete bier in het Engels bestelt: one beer, ale, booze, brew, wallop, sherbet, pint, jar, hop… Behalve bier bestel je hier ook je fish & chips. Sportfanaten halen opgelucht adem: de tv staat altijd aan en je hoeft geen Premier League-match, dartwedstrijd of tennispartij te missen.

Bruggen Londen – elk een eigen uitzicht

De Tower Bridge is misschien de bekendste brug van Londen, maar zeker niet de enige. Alleen al over de Theems zijn meer dan 30 verschillende bruggen gebouwd. Elke brug trakteert je op zijn eigen uitzicht over de stad. Ken je de Millenium Bridge of de Golden Jubilee Bridges al? Deze moderne voetgangersbruggen zijn net even wat anders dan de oudere bruggen over de Theems. Wil je een mooie foto van de Tower Bridge, loop dan over de London Bridge en maak vanaf daar een selfie met een van Londens bekendste bezienswaardigheden.

Sportwedstrijden bezoeken

Londen als een local? Bezoek dan een groot sportevenement. Want ja, Londen heeft op sportief vlak heel wat meer te bieden dan alleen Sporty Spice. Voetbal, tennis en rugby zijn wel de meest iconische sporten van Engeland. Wist je dat Wimbledon het oudste tennistoernooi ter wereld is en er traditiegetrouw aardbeien met slagroom geserveerd wordt? En met vijf voetbalclubs in de Premier League is er altijd wel één voetbalwedstrijd die je mee kunt pikken tijdens je stedentrip.

Selfie time

Een dagje Londen biedt je genoeg fotomateriaal om je Instagram een jaar mee te vullen. Een selfie met een guard doet het altijd goed, en natuurlijk pak je meteen de wisseling van de wacht mee bij Buckingham Palace. Vergeet niet om een selfie te maken vanaf Westminster Bridge met de Big Ben en Houses of Parliament. Hoe kunstig je zelfgeschoten kiekjes ook zijn, ze halen het natuurlijk niet bij de werken in de National Gallery. Dus hup, nog even naar het museum voor een echte Vermeer en Leonardo da Vinci. De toegang is gratis, just saying…

De kroon op je stedentrip: Buckingham Palace bezoeken

Wil je in augustus of september een citytrip boeken naar Londen? Lucky you! Alleen in augustus en september is Buckingham Palace open voor het publiek. Je profiteert van de afwezigheid van de koningin – die dan de Schotten verblijdt met haar jaarlijkse bezoek – kunt ongegeneerd rondneuzen in de negentien kamers van het paleis. Ook kun je een stuk in de koninklijke tuin wandelen.

A garden in the sky

Het is gratis, op de 35e verdieping en je bent omringd door bomen en planten: Sky Garden in de ‘Walkie Talkie’-toren. Hierboven heb je 360 graden uitzicht over de stad. Boek je gratis entreeticket wel van tevoren, want er zijn bezoekerslimieten.

Borough Market: niet voor niets London’s favourite

Een absolute must voor iedereen die van lekker eten houdt. De authentieke Borough Market is een favourite van vele Londenaren én toeristen. De bakker bakt zijn brood ter plekke, de koffieverkoper weet precies welke boon je moet hebben en achter de viskraam staat een visser die zijn vissen zelf heeft gevangen. Om je vingers bij af te likken. Sla vooral veel lekkers in, maar bewaar je lekkere trek voor Wright Brothers Borough: een visrestaurant in de Borough Market. Het is een origineel restaurant met open keuken waar de chef zich voor je uitslooft.

Onze top 10 restaurants in Londen:

  1. Duck & Waffle is 24/7 geopend. Dat betekent de hele dag eten. Need we say more?
  2. Friend at Hand bezoek je voor een avond uit op z’n Brits.
  3. Kingsly Street zit vol met leuke barren. In Kingsly Court vind je twee verdiepingen met restaurants om uit te kiezen.
  4. Cahoots is dé hotspot voor cocktails in underground sferen. Volg de borden– ‘To the trains- in Kingsly Court’en vergeet niet om vooraf te reserveren bij deze populaire plek.
  5. In het Flat iron steak restaurant in Covent Garden bestel je de signature dish – hoe kan het ook anders, de flat iron steak.
  6. Aan goede bars geen gebrek: proost bij Drinks at Judy’s bar in Covent Garden Market of ga voor cocktails bij Dirty Martini of The Blind Pig, een verstopte bar boven een restaurant.
  7. In de wijk Shoreditch is Dinerama Food Feast écht een aanrader.
  8. Genieten op grote hoogte: doe een drankje bij Queen of Hoxton – in de tent op het dak of op de rooftop.
  9. In Old Street zit je altijd goed: de hele straat zit vol leuke eet- en drinkgelegenheden.
  10. Brunchen met klasse doe je bij The Ivy. Kom in stijl, want dikke kans dat je hier een celeb tegen het lijf loopt.

Boekenwurmen en nerds united

Meters oude boeken, statige leesplekken en een dosis imponerende architectuur. De British Library is niet alleen zo’n heerlijke traditionele bibliotheek, maar ook een van de grootste ter wereld met zo’n 150 miljoen (!) documenten. Ben je bang dat je uitgekeken raakt? Ieder jaar groeit de bibliotheek met zo’n 9,6 kilometer aan boekenplanken…

Taxichauffeurs uit de 19e eeuw

Tussen alle indrukwekkende Victoriaanse gebouwen ligt Russell Square. Zie je het gifgroene hokje? Dat is een Cabman’s Shelter. Vroeger schuilden koetsiers hier voor slecht weer en konden ze er een drankje of snack kopen. Helaas zijn er weinig koetsen meer, maar hoera voor het fijne openbaar vervoer in Londen!

Klein Japan in een Engelse setting

Soms ben je gewoon even toe aan een oase van rust na alle drukte van Londen. Er is geen enkel spoor van wolkenkrabbers te zien in Kyoto Garden, en voor een verkeerschaos hoef je er ook al niet bang te zijn. Het park is onderdeel van Holland Park en wij verklappen je alvast: dit wordt een van jouw favoriete plekken van Londen.

Enthousiast geworden? Boek jouw stedentrip naar Londen en ontdek alle hotspots!

Lees meer over: Europa   Hotspots   Londen   Stedentrips   Verenigd Koninkrijk  
Gerelateerde verhalen