Wat te doen in Rotterdam: deze tips mag je zeker niet missen

In Rotterdam, waar De Zwaan – oftewel de Erasmusbrug – hét icoon van de stad is, kom je tijd tekort. Er valt zo veel te zien en te beleven. De bekende highlights ken je vast al. Zoals een boottocht met de Spido over de Nieuwe Maas en shoppen in grote en kleine winkelstraten. Maar durf jij je grenzen te verleggen? Ga bijvoorbeeld abseilen vanaf de Euromast. En deze wereldstad heeft nog veel meer te bieden, want een stad als Rotterdam is van alle markten thuis. Als je je afvraagt wat er te doen is in Rotterdam, lees snel verder, want deze tips mag je zeker niet missen.

Rotterdam voor de kunstliefhebbers

Rotterdam ademt kunst en cultuur. In de hele stad vind je beeldende kunstwerken op bijna elke hoek van de straat. En als je te gast bent in een van de grootste havensteden ter wereld, mag een bezoek aan het Maritiem Museum natuurlijk niet ontbreken. Houd je vast, want je gaat op reis door het maritieme heden, verleden en de toekomst. Het spiegelende kunstdepot van Boijmans Van Beuningen in het Museumpark weet je ongetwijfeld ook te boeien. Op het groene dak van dit gebouw wil je zijn. Want hier heb je 360 graden zicht op de stad en schiet je de mooiste plaatjes van de skyline van Rotterdam. En als je toch in het Museumpark bent, bezoek dan ook de Kunsthal die zeker op je to do lijst hoort als je kunstliefhebber bent. Van spraakmakende exposities tot de leukste kunstactiviteiten, er is altijd wat te doen en te zien in Rotterdam.

Tijd om te shoppen in Rotterdam

Stoer, trendy, chique en hip … een unieke mix die je terugziet tijdens een dag winkelen in Rotterdam. In de bekendste winkelstraten als de Lijnbaan, de Hoogstraat en de Koopgoot – die laatste is ook wel bekend als de Beurstraverse – vind je de grote winkelketens. Scoor je liever die exclusieve outfit? Struin dan over de Meent en maak een pitstop bij Café van Zanten voor een portie Rotterdamse bitterbal. In een zijstraat van de Meent – het Oppert – zit conceptstore Keet Rotterdam. Hét leukste miniwarenhuis, vinden wij, waar eigentijdse hebbedingetjes voor interieur en lifestyle je inspireren. Er zijn zo veel mooie items van beginnende ondernemers en verschillende merken dat je er niet uitgekeken raakt. Loop daarna even door naar brasserie Dudok Rotterdam voor een break en bestel dan een lekkere kop koffie met een stuk Dudok appeltaart. Het mooiste aan winkelen in Rotterdam: de meeste shops zijn zeven dagen in de week geopend.  Benieuwd naar wat er nog meer te doen is in Rotterdam? Lees gauw verder.

Wat te doen in Rotterdam met kleine avonturiers

Neem de kids mee naar Diergaarde Blijdorp met als hoogtepunt het Oceanium. Via een tunnel bewonder je alle wonderen uit de onderwaterwereld. En over water gesproken; maak een tour met een amfibiebus die voor een onvergetelijke ervaring zorgt. Want die splash, de spectaculaire duik de Maas in, is natuurlijk het toppunt. En terwijl je verder over het water tuft, zie je de skyline van Rotterdam ineens vanuit een andere hoek. Actie in de taxi? Ook dat kan, letterlijk. Met de watertaxi schiet je op hoge snelheid over de Maas. Stap uit bij het bekende ss Rotterdam voor leuke kinderactiviteiten aan boord. Hier zijn jullie zeker een middag zoet. Het eerder genoemde Maritiem Museum is voor kinderen ook een dikke aanrader. Zij gaan een geweldig avontuur tegemoet met Professor Plons en zijn vrienden. Spelenderwijs maken ze kennis met het werk in de haven en leren ze hoe producten zoals hun eigen speelgoed per schip over de hele wereld vervoerd worden.


Nieuwsgierig naar Rotterdam in het klein? Boek hier entreekaarten voor je bezoek aan Miniworld Rotterdam. Leuk en leerzaam voor jong en oud.


Rotterdam bruist: dit zijn de hotspots

Shoppen en cultuur snuiven in Rotterdam is hartstikke leuk. Maar dan begint je buik ineens te knorren. Geen zorgen, want de restaurants en eetcafés in deze multiculturele stad zijn simpelweg niet te tellen. Ga maar eens naar de Binnenrotte aan het marktplein. Daar is de keuze al reuze en met de Markthal in de buurt word je buik zeker gevuld. Lunchen of dineren met de Willemsbrug als achtergronddecor? De Oude Haven is the place to be. Maar de bekende Witte de Withstraat is de old time favourite. Hier heb je het helemaal voor het kiezen, want er is een grote diversiteit aan cafés, proeflokalen en restaurants waar je tot in de late uren terecht kan. Hadden we Rotterdam-Zuid al genoemd? Op Katendrecht ga je naar de Foodhallen voor een smakelijke lunch die je bestelt bij een van de stands. En één restaurant mag je zeker niet missen op Katendrecht. Alleen al vanwege het uitzicht en de geschiedenis van dit gebouw, wil je hier een tafel reserveren: het beroemde Hotel New York. Of je nu komt voor een high tea, lunch of diner … het kan allemaal in dit historische pand.

Terugkerende evenementen in hartje centrum

Wil je een keer naar Rotterdam tijdens een evenement of festival? Gezellig, want elk jaar zijn er terugkerende festiviteiten. De stad is host van het International Film Festival Rotterdam en vindt het North Sea Jazz Festival ook elk jaar z’n weg terug. Sommige evenementen zijn gratis, zoals het Zomercarnaval in juli en de Wereldhavendagen in september. Maar ook op Monumentendag is de toegang gratis voor een groot aantal Rotterdamse bouwwerken en zijn er volop activiteiten. En als je besluit een gezellig evenement bij te wonen, maak er dan direct een kort verblijf van. Bij TUI boek je gemakkelijk een fijn hotel naar keuze. Zien we je binnenkort?


Dit is slechts een greep uit onze favorieten. Nieuwsgierig naar meer? Bekijk dan deze lijst met bezienswaardigheden en activiteiten in Rotterdam.


Hoteltips in Rotterdam

Pak je weekendtas maar in voor een stedentrip Rotterdam. Maar welk hotel kies je? Slaap bijvoorbeeld in Hotel New York dat vroeger hoofdkantoor was van de Holland-Amerika Lijn. Alle kamers zijn verschillend van kleur, vorm en inrichting met de oorsprong van het gebouw in het achterhoofd gehouden. Als je liever midden in het centrum wilt zitten, verblijf dan in hotel Savoy Rotterdam. Met een uitgebreid ontbijt en de Markthal en de Oude Haven op loopafstand is dit hotel de beste optie.

Lees meer over: Actie!   Europa   Nederland   Rotterdam   Samen weg  
Gerelateerde verhalen